Pe bune? Ouă îmbogățite natural? Da! Și îmi place! Și mai sunt și românești!

Știți că îmi place să vă țin la curent cu inovațiile care ne pot face viața mai bună. De la gadgeturi, la curente de parenting, dacă e ceva ce mă impresionează, vă spun și vouă despre ele.

Ei bine, azi, m-au impresionat niște ouă! Pe bune? Da, pe bune! Nu-mi imaginam vreodată că mă pot impresiona niște ouă, mai ales dacă nu sunt gătite, ci vorbim despre cele de abia luate de la găini.

Dar se poate.

Agricola a lansat pe piață Ouăle Inimoase. Dincolo de numele și ambalajele faine, ouăle astea sunt o inovație absolută în România. Sunt ouă îmbogățite!!!

Cum adică, se poate așa ceva? Și mai ales SE POATE NATURAL!

Ei bine, se pare că se poate.

Înțeleg că mai există pe piață ouă modificate, dar nu în mod natural prin hrana păsărilor. Ei bine, românii noștri de la Agricola s-au pus pe cercetat, de prin 2014, și acum au lansat un produs uluitor.

Ouăle Inimoase sunt îmbogățite natural cu Omega 3, acizi grași esențiali pentru creșterea și dezvoltarea normală a organismului uman (oamenii nu pot sintetiza acești acizi grași, de aceea au nevoie de surse externe) și cu rol important în prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, diabet, artrită, cancer, etc.

Natural, oul conține, în gălbenuș, acizi PUFA omega-3, dar nu într-o cantitate suficientă pentru a asigura necesarul zilnic. Așa că plusul creat de Agricola e tare binevenit!

Dar cum au făcut asta?

Nu vă imaginați că au injectat ouăle cu ceva, după ce ele au fost făcute de găini. Totul ține de alimentația găinilor, că tot vorbim despre alimentație sănătoasă. Da, și găinile pot avea o alimentație sănătoasă și bogată în tot felul de nutrienți. Mai exact, nutrețurile clasice au fost combinate cu antioxidanți vegetali. Pe românește, le dau găinilor și subproduse din procesarea vinului, alături de semințe de in și cereale. DA!!!! Tescovina, semințele de struguri zdrobite, este bogată în Omega 3!!!!

Și uite așa găina mănâncă semințe de in, semințe de struguri, face oul, chimistul analizează gălbenușul și albușul și, după 3 ani de studii, au creat rețeta perfectă de ou care îți asigură cantitatea necesară zilnic de Omega 3.

Mai ziceți ceva de asta!!! Genial!

Vă rog priviți și clipul prin care explică cei de la Agricola ce au făcut exact. Mai au un sortiment la fel de tare- Ouăle Ochioase. Le vom încerca și pe alea și vă povestesc.

https://www.facebook.com/creatorpofta/videos/1637264453000636/

 

Ce gust au?

Măi, sunt bune. Chiar bune. Ne-a făcut Șerifa o budincă cu mere, de stă motanul în mustăți.

Dacă interesează vreo mămică, iată și rețeta:

3 ouă

brânză proaspătă

puțină vanilie

lapte

fidea

3 linguri de zahăr

felii de măr

nuci

migdale

Bați ouăle cu puțin zahăr, adaugi brânza proaspătă și amesteci până se omogenizează. Adaugi câteva picături de vanilie. Separat, într-un vas pus pe foc, pui 3 linguri de zahăr. Îl lași până se topește. În același vas, adaugi felii de măr până acoperi pelicula de zahăr. Adaugi și câteva nuci și puțin unt între feliile de măr. Dai la cuptor, până se coc puțin merele. Separat, fierbi fideaua în lapte. Când se răcește, amesteci cu oul și brânza și torni peste merele din cuptor. Mai lași la cuptor, până se rumenește și acesta.

Poftă bună!

 

Una peste alta, știți că mă preocupă sănătatea familiei. Ar trebui să ne preocupe pe toți, din ce în ce mai mult, căci, din păcate, nu mai sunt vremurile de când era bunica mică. Suntem mult mai agitați, mai nervoși, expuși la mult mai mulți factori de stres. Să nu mai vorbim despre poluare. Așa că Ouăle Inimoase sunt exact ce trebuie pentru o masă sănătoasă.

După ce le încercați și voi, aștept comentarii. Cum vi s-au părut și, mai ales, la ce le-ați folosit? Că de rețete noi avem nevoie tot timpul.