Sexul după apariția copilului? Ce poveste!

sursa foto: http://www.news1130.com/
sursa foto: http://www.news1130.com/

Erați un cuplu sudat, fericit, care făcea sex ori de câte ori avea chef. A venit copilul și bang! Totul s-a dat peste cap. Orele de somn… aaaa, ce sunt alea? De ieșirile în oraș vă aduceți aminte vag, de leneveală în fața televizorului la un film bun să nu mai vorbim și sexul a devenit istorie! Da, da, istorie!

Inițial, ca tată nu îți dai seama de schimbările din jurul tău. A apărut mogâldeața, e drăguță, plânge cam mult și ești liniștit într-un fel că, în primele luni, are nevoie doar de mama lui.

Greșit. Total greșit. Dacă ești și te vrei un taticool, băiete, trebuie să pui osul la treabă. Biberoanele alea nu se sterilizează singure, mâncare trebuie să facă cineva, de spălat haine nu îți mai povestesc și curățenia va deveni a doua ta natură. N-ai cum.

Trebuie să pui și tu osul la treabă, că doar în noaptea aceea fierbinte când l-ați conceput pe bebe, erai și tu prezent.

Buuun… Zilele trec, lucrurile încep să se liniștească și parcă, parcă toate reintră în normal. Mai puțin sexul.

Statistic vorbind, 80% dintre români se declară nemultumiți de corpul lor. (studiul „Intimitatea la români” realizat de paginadepsihologie.ro și Otilia Mantelers) Sunt sigur că predomină femeile. După naștere, nu am auzit o femeie care să spună că e fericită de felul în care arată. Una. Unde mai pui că, la un moment dat, din cauza oboselii, a stilului de viață, a stresului și a emoțiilor copleșitoare care ne cuprind când vine pe lume un copil, încet, încet începem să considerăm că intimitate putem avea și fără sex. Nu ne convine, dar ne complacem.

Și uite așa, luați de val, ne dăm seama că… au trecut săptămâni sau chiar luni, nu ne-am atins unul de altul și pasiunea s-a dus pe apa sâmbetei. Constatăm că nu mai suntem fericiți cu persoana de lângă noi și, de multe ori, să repari ceva e greu și complicat.

Curios și imposibil ați spune, nu? Ei bine, e dovedit științific, iar psihologii strigă sus și tare că astfel de atitudini sunt nocive pentru corpurile și relațiile noastre. Ba chiar, ei susțin că pasiunea sexuală este piatra de temelie a fericirii în cuplu și un indicator important în longevitatea unei relații.

Sexul este considerat mai mult decât un act de procreere de care ne putem bucura până să vină un copil.

Ne îmbunătățește dispoziția afectivă, arde caloriile, diminuează durerea, crește imunitatea, ne prelungește viața și îmbunătățește relația. Bineînțeles, dacă este un sex de calitate…

Pe lângă toate astea, la fel de importantă este și comunicarea. După o naștere, consoarta este vulnerabilă, nu știi exact cum să o iei, ce să îi spui, ba chiar, uneori ți se pare un butoi cu pulbere. Ferească Dumnezeu și de o depresie post natală, că ești mâncat.

Într-o asemenea situație, delicatețea, dibăcia ta în comunicare și diplomația sunt singurele care pot face minuni.

Spuneam că importantă este comunicarea. Află de la ea ce îi place, cum îi place. Chiar dacă până să vină copilul, știai exact unde și ce trebuie să faci, acum, poate, lucrurile s-au schimbat. Peste 60% dintre români sunt de părere că ăsta e cel mai bun lucru pentru un cuplu: comunicarea când vine vorba ȘI de sex!

Una peste alta, după ce ai un copil, nu e ușor să faci dragoste. Ba chiar e sport extrem. Trebuie să fii dibace, să îți calculezi timpul foarte bine, să încerci să nu fii stresat, deși e tare greu, și cel mai important să ai răbdare. Cu răbdarea treci marea, spunea o vorba. Nu te lăsa înfrânt, nu renunța căci până la urmă lucrurile intră pe făgașul normal. Durează, însă, puțin până se întâmplă.