Urania Cremene: “Partenera ta gravidă nu mai este femeia pe care o știi!”

În sfârșit am confirmarea oficială!!! De la expert! De la Urania Cremene. Eu știam că am dreptate, era ceva vizibil, m-am convins de asta de două ori, dar ea nu și nu! 

Adică soață-mea gravidă susținea că n-are nimic. Că e doar puțin mai grăsuță, dar atât. Nici vorbă de pofte, nici vorbă de modificări hormonale, nici vorbă de nervi din senin și de lacrimi apărute pe obraji în șiroaie.

Ești paranoia! Ți se pare ție! N-am nimic!

Așa îmi spunea de fiecare dată când căutam să o liniștesc, să o alint, să fiu alături de ea.

Dar adevărul este cel științific. Transformările femeii sunt fantastic de mari în timpul sarcinii și greu de dus de ea, dar și de partenerul ei.

“Bărbații se uită la partenera lor ca la o altă femeie.”

URANIA CREMENE

Am stat de vorbă cu Urania despre relația de cuplu atunci când apare o sarcină, despre modificările din sufletul și din corpul femeii, dar și despre ce se întâmplă în capul partenerului. E foarte important rolul lui în toată povestea asta.

Priviți videoclipul și ascultați-o pe Urania. Spune lucrurilor pe nume și vine cu sfaturi foarte faine.

“Șocul transformării corpului ei este foarte mare, în doar câteva luni. Cu ridurile se obișnuiește în câțiva ani, apar gradual, cu sarcina e foarte greu.”

URANIA CREMENE

Femeia se transformă radical, în timpul sarcinii. La Sophia, a mea mânca 10 înghețate și 2 kilograme de cireșe pe zi!!! Și eu cu ea! V-am spus doar că i-am fost alături! 🙂 M-am îngrășat vreo 5 kilograme. Iar ea vreo 20. 

Dar, în fiecare zi, o vedeam tot mai frumoasă. Pentru că o iubeam. Da, mi se părea că sarcina, cu cât avansa mai mult, cu atât o făcea să strălucească mai mult. Avea așa o aură… superbă.

Asta este partea cea mai importantă pe care o are viitorul tată de făcut: să-și susțină partenera. Zice Urania: să-i spună zilnic că e frumoasă, că e frumoasă, că e foarte frumoasă.Chiar dacă interesul ei pentru job, pentru sex, pentru orice altceva scade, chiar dacă nu mai are energie, chiar dacă ea se îngrașă, dacă o iubește, partenerul trebuie să o susțină.

Pentru că acest copil a fost gândit, a fost programat, a fost dorit de amândoi. Toate modificările sunt firești, apar la toate gravidele, iar bărbatul trebuie să aibă răbdare. Și să vadă, alături de ea, fenomenalul din toate aceste lucruri noi. 

Sarcina este o perioadă de explorare pentru ambii parteneri. Poate fi fabulos și pentru viitorul tată.

URANIA CREMENE

Bărbatul poate descoperi sentimente absolut noi și extrem de puternice. Cu fiecare bătaie de inimă auzită de la monitoare, cu fiecare lovitură a belușului în burtica viitoarei mămici. 

Nu trebuie să fii macho în fața mamei copilului tău!

Am avut o mie de temeri la Sophia. Ceva mai puține la Dan Christian, dar tot multe. Și i le-am spus pe toate soției. Și ea mie pe ale ei. Și am vorbit mult. Și împreună am găsit soluții la toate. Am rezolvat cu finanțarea, am rezolvat cu nevoile imediate, am început să facem planuri de viitor. 

Temerile sunt importante. Nu ne putem ascunde de ele. Există. Sunt firești. Și nu te mai da macho, bărbate, că nu ăsta este scopul atunci când întemeiezi o familie!

Suntem doi oameni care avem nevoie de ajutor și care trecem printr-o transformare enormă și cred că orice dezbrăcare a acestor sentimente duce la sudarea relației.

URANIA CREMENE

Cea mai mare grijă a viitorului tată: „Am suficienți bani?

Stai liniștit, vei avea mult mai mulți bani după ce vei face un copil. Vei primi de la el o energie enormă, o forță fabuloasă, o putere imensă de a depăși orice obstacol, de a îndeplini proiecte și de reuși în carieră. Vei face o grămadă imensă de bani. Pentru că, dintr-o dată, vei avea un scop genial în viață: să lupți pentru cel mic. Pentru AI TĂI! La mine a funcționat din plin povestea asta. Sunt mult mai bogat după apariția celor doi copii. Și financiar, dar mai ales sufletește.

Și, vorba Uraniei: „Un copil vine cu propriul bagaj, are deja tot ce îi trebuie. Unde mănâncă doi, mănâncă și al treilea!”

Mai rămâne o singură întrebare. Când să faci copilul? Când ai fi pregătit? Când e momentul? Răspunde frumos Urania în video și vă invit, încă o dată, să-l priviți. Dar sintetizez:

Când să-ți întemeiezi o familie? Când simți. Poți simți la 20 sau nici măcar la 40. E vorba doar despre dragoste, despre cuplu și nu despre bani.

URANIA CREMENE

Și încă ceva. Dacă ai gândit, dacă ați programat, dacă ați discutat, dacă ați decis împreună să faceți un copil, atunci TREBUIE să fii în familia asta 100%. Va fi mișto, te vei transforma, vei cunoaște sentimente geniale, vei primi mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată. 

Dar trebuie să fii acolo. Să ajuți, să fii sprijin, să fii stâlp, dar și trestie flexibilă în același timp. Asta înseamnă să fii părinte cu adevărat, să fii cu adevărat un Taticool.

Dacă ți-a plăcut interviul cu Urania, citește și vizionează și articolul de mai jos. E primul interviu și îți este de ajutor dacă vă gândiți la al doilea copil.

Urania Cremene are o experiență de peste 15 ani ca trainer și public speaker, iar în ultimii trei ani, a organizat peste 300 de seminarii gratuite de parenting, conferințe și workshop-uri intensive la care au participat peste 70.000 de părinți din toată țara.

O găsiți pe site-ul personal- www.uraniacremene.rosau la radio Itsy Bitsy, în fiecare joi, de la 15.00 la 16.00.