Hai să le mai dăm copiilor noștri și informații deștepte! (P)

Copiii noștri trebuie să devină adulți responsabili. Planeta nu va mai fi la fel când ei vor fi adulți. Vedem cu toții cum, în doar câteva luni, viața noastră s-a schimbat complet. Și cine știe ce va mai urma.

Așa că eu cred cu tărie că, dincolo de informațiile clasice, copiii trebuie să afle și lucruri despre responsabilitate socială sau, pur și simplu, informații care nu li se predau de obicei la școală.

Proiectul “Întâlnire cu energia” e creat de cei de la ENGIE din 2007 și, în fiecare an, câteva zeci de voluntari mergeau în școli și țineau lecții copiilor despre tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție respectiv producție până acasă, cum se pot realiza economiile de energie, precum și sfaturi de utilizare în siguranță a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Am mai scris despre acest proiect în 2017, atunci când Sophia era destul de mică. La momentul respectiv, m-a inspirat despre cum să-i povestesc fetiței că aragazul poate fi periculos- https://taticool.eu/cum-sa-nu-i-omori-curiozitatea-chiar-daca-e-vorba-de-experiente-ce-pot-parea-periculoase/ . Știți doar că cei mici sunt atrași de toate activitățile periculoase. Așa că, într-un mod creativ, i-am explicat cum poate să-și dea seama că sunt scurgeri de gaz. Nu vă dau mai multe detalii, dacă sunteți curioși descoperiți în articolul de atunci, link-ul e mai sus.

Proiectul are, însă, informații și pentru elevi, copii mai mari. Elevii de clasa a IV-a sunt invitați să participe, dar informațiile sunt accesibile și celorlalți școlari.

Și cum, din păcate, în perioada aceasta, nu se mai pot ține lecții deschise sau ore de orice fel în școli, “Întâlnire cu energia” a fost adaptată pentru online. Cursul este interactiv, durează doar 45 de minute și vă spuneam că e foarte interesant. Cei care vreți să vă înscrieți copiii trebuie să trimiteți doar un mail la inscrieri@handsacross.ro – asociația care implementează acest proiect împreună cu ENGIE. Cursul este complet gratuit și înscrierea e foarte simplă. Ulterior, veți afla toate detaliile privind desfășurarea întâlnirii online.

Bonus: copiii pot câștiga și premii atractive- jocuri Creează energie solară, căști audio Sony, un kit solar educațional robot 14 in 1, brățări inteligente fitness Tky-19.

Vedeți că acest curs se ține doar până pe 15 iunie, așa că, dacă vi s-a părut interesant, go for it: mail la inscrieri@handsacross.ro și rezervați un loc pentru copilul vostru. Vor fi 45 de minute câștigate, cu siguranță!