Zâmbește, viața mea, pentru mine!

IMG_97741

E ziua ta, azi, viața mea! Bucură-te de ea, râzi, privește soarele, sari, aleargă, fii fericită. E ziua ta!

Nu știi tu prea multe, nu știi ce înseamnă România, nu ai auzit de Revoluție, șomaj, foame, greve, politicieni corupți și spitale care omoară oameni.

Ești mică și eu am făcut totul să fii departe de neajunsurile astea. Tu trebuie să zâmbești, să fii fericită. E tot ce-ți cer acum.

Cât voi trăi eu, îți promit că voi lupta pentru tine. Voi lupta să-ți fie bine, să-ți păstrezi bucuria asta inocentă pe care o văd pe chipul tău în fiecare dimineață.

Îmi va fi greu, poate chiar imposibil. Dar sunt sigur că mulți gândesc ca mine și vor face la fel.

NU voi accepta aceeași mizerie în care eu am crescut. NU voi accepta să dau șpagă sau să-mi vând votul. Pentru că știu că ți-aș fura ție viitorul.

NU voi accepta profesorul, polițistul sau preotul șpăgar, pentru că tu ai rămâne fără viitor.

NU voi accepta să tac, nu mă voi închide în casă, pentru că acolo mi-aș crea o falsă siguranță.

Pentru tine, viața mea, voi lupta atât cât voi putea. Poate vor alege și alții să facă exact ca mine pentru copiii lor.

Mi-e sufletul greu când mă gândesc cât de puternică vei fi. Așa vreau să te cresc și așa vei deveni. Mi-e greu, însă, pentru că, probabil, dorul de părintele tău va fi mai mic decât dorința ta de reușită. Și pentru că, probabil, vei uita adesea de mine. E prețul meu, e suferința mea, viața mea. Nu-ți face griji, să crești tu liberă și puternică! Îmi voi duce eu suferința cumva. Și mi-o voi alina când te voi vedea pe tine împlinită.

Pentru că voi, viața mea, trebuie să creșteți altfel, într-o țară normală, într-o țară liberă și decentă. Pentru că tu, viața mea, trebuie să-ți transformi visurile în realitate, să-ți rămână să lupți doar pentru ele, nu și pentru mizeria din ziua de azi.

Un singur lucru îți cer, viața mea: să nu accepți vreodată să-ți pleci capul! Prea mult am făcut noi asta și părinții noștri. Voi trebuie să vreți mai mult. Dacă nu voi reuși eu, tu trebuie să duci lupta asta mai departe. Pentru că generația voastră este și trebuie să fie altfel! Voi nu trebuie să acceptați reguli proaste doar pentru că sunt reguli.

Voi puteți mai mult decât noi! Trebuie să fiți mai buni ca noi!