Vrei să știi unde ți-e copilul de Revelion? Ia-i un ceas inteligent.

Vine petrecerea de Revelion. În funcție de vârsta copiilor, fie îi lăsăm acasă cu bunicii (dacă, Doamne ajută, avem), fie îi luăm cu noi, fie ne lasă ei pe noi acasă. 🙁

În cazul nostru, chiar dacă buni e la noi în vizită, vom merge cu toții la un restaurant. Asta pentru că Sophia e lipită scai de noi și, până la urmă, nu văd de ce nu ne-ar însoți și ea câteva ore.

Dar, pentru că nu voi sta cu ochii pe ea toată noaptea, îi voi atașa la mânuța stângă un CEAS! Da, l-a primit de Crăciun și e înnebunită după el. E un gadget, un ceas inteligent, e roz cu galben, deci îndeplinește toate condițiile să fie pe placul ei.

Iar mie îmi oferă o liniște foarte mare. Asta pentru că îi pot stabili copilului un perimetru sigur. Și, dacă iese din perimetru, primesc alertă pe telefon. Deci copilul are un fel de zgardă (știu că sună ciudat, dar habar n-aveți cât de reconfortant este! :)), cu care, în plus, se mai și mândrește.

 

Am primit acest ceas de la cei de la Telekom, spre testare. Găsiți mai jos ce știe ceasul ăsta să facă. El este gratuit la abonamentul Prichindel S, un abonament care costă 7, 95 euro/ lună, adică undeva sub 40 de lei.

Ceasul de la Telekom se numește Myki, de la My kid. Noi îi spunem, însă, Micky- mai degrabă de la celebrul personaj de desene animate.  Vine în două variante de culori, roz- pentru fetițe și albastru- pentru băieței. Evident, Sophia are varianta roz. A atras-o din prima clipă tocmai prin aceste culori foarte puternice și copilărești.

Dincolo de aspect și faptul că îi cucerește din prima pe copii, ceasul inteligent are o serie de proprietăți de care tu, adultul și părintele copilului, te vei bucura tare mult.

Ceasul se folosește cu o aplicație instalată pe telefonul tău mobil, IOS sau Android- MyKi Watch. Urmezi pașii din instrucțiuni, îți creezi un cont și te conectezi cu telefonul la ceas. Atenție! Cartela pe care o pui în ceas trebuie introdusă mai întâi într-un telefon mobil ca să-i dezactivezi codul PIN.

Astfel îi poți instala 3 numere de telefon la care copilul poate suna (de obicei- mama sau tata și încă cineva), dar, ce e cel mai important, cu acest ceas, poți monitoriza copilul. Și, deși nu o recunoaștem prea ușor, ne dorim să știm tot ce face copilul nostru.

CE AFLI DIN APLICAȚIE?

Unde este copilul tău. În aplicație ai o hartă care îți arată localizarea copilului, distanța dintre telefonul tău și ceas. Acest sistem folosește localizarea GPS și funcționează foarte bine acolo unde ai sistem puternic, la fel ca la orice telefon. Dacă vezi pe hartă că iconița care indică poziționarea nu se mai mișcă, sari din scaun și caută-ți copilul. Și-a dat ceasul jos de la mână.

Stabilești zone sigure. Riscul să-și dea jos ceasul de la mână este, însă, unul destul de mic, pentru că, vă spuneam deja, e un gadget foarte atractiv pentru cei mici. Și, dacă tot îl poartă, îi poți stabili un perimetru sigur. Da, din aplicație, stabilești zonele unde copilul este în siguranță și, dacă le depășește, primești imediat avertizare pe telefon. Și te duci și îl bagi înapoi în perimetru.

Cât de repede se deplasează copilul tău. Foarte faină e opțiunea asta, nu am mai întâlnit-o la alte ceasuri inteligente. Aparent nu-ți trebuie, dar nu e chiar așa. Poți să-i stabilești o viteză maximă cu care copilul poate circula. Iar când această viteză este depășită, primești o avertizare pe telefon. Tot nu v-ați prins la ce e bună? De exemplu, dacă mașina în care se află copilul, când pleacă în excursie sau îl ia altcineva de la grădiniță, circulă cu o viteză mai mare decât cea legală. Dacă se întâmplă asta, tu afli și îl iei la rost pe șofer. Tare, nu?

Cât sport face pe zi copilul tău. Și opțiunea asta mi se pare faină. La baza ecranului apare o iconiță cu un om care aleargă și, lângă el, un număr- numărul de pași efectuați în ziua respectivă. Iar, dacă a depășit 2000 de pași într-o zi, poți să îl feliciți. E un campion la atletism. În plus, aplicația îți spune distanța parcursă zilnic și numărul de calorii consumate. Chiar și pe timpul somnului, îți transmite câte mișcări a efectuat copilul. Ulterior, creează un calendar al activităților prin care afli dacă prichindelul a fost suficient de activ sau are nevoie de mai multă mișcare.

Istoricul locațiilor. Ne apropiem de povestea cu Big Brother-ul, dar zău dacă mă preocupă. Vreau să știu că fiică-mea e în siguranță. Din aceeași aplicație, poți afla pe unde a fost copilul tău, în ultimele 30 de zile. Traseele exacte îți sunt arătate direct pe telefonul mobil.

Setezi alarme de trezire. Pentru toți, trezitul copilului dimineața e o mare problemă. Cu MyKi, îl trezește alarma ceasului. Dincolo de trezire, îi poți seta anumite „remindere” ca să nu rateze anumite activități din timpul zilei.

Opțiunea Găsire ceas. Asta e simplă. L-ați rătăcit prin casă, apeși un buton în aplicație și ceasul va emite un sunet până dai de el.

Îi oferi copilului recompense. Da, măi, poți să-i trimiți copilului emoticoane! Mai exact o inimioară, dacă vrei să-l apreciezi. Cu cât mai multe inimioare, cu atât mai mare bucuria celui mic. A greșit, ai posibilitatea să-ți iei din inimioare înapoi, în funcție de cât de tare te-a supărat. Eu zic totuși că o inimioară o dată oferită, e bine să rămână acolo, că îi iubim tot timpul, chiar dacă mai fac și trăznăi.

Vă puteți trimite mesaje vocale între voi. Dincolo de apeluri, MyKi are posibilitatea de a trimite mesaje vocale. Așa, un fel de What’s up doar între voi. E drăguță opțiunea. Apeși un buton și-i spui simplu “Te iubesc” fix când el e nițel supărat. Sau invers, îți trimite el pupici pe calea undelor. Dar, ai grijă să nu te nimerească în vreo întâlnire importantă.

Autonomia ceasului este de 30 de ore, autonomie suficientă să uiți să-i încarci bateria.

Una peste alta, ceasul ăsta smart promite foarte multe și la ce preț are mi se pare ideal pentru pentru copilul tău și pentru liniștea ta.

Un singur minus- atenție! nu rezistă la apă. Deci, dacă vă duceți la piscină sau parcuri subacvatice, lăsați ceasul la vestiar și supravegheați-vă copiii așa, în stilul clasic, în care ne-am obișnuit deja. Doar suntem părinți și trebuie să ne asumăm statutul.