Vreau vestiare pentru copii!

S-ar putea să par paranoia, s-ar putea să vreau prea multe. Dar zic să vă povestesc, totuși, și vouă pentru că am așa impresia că nu sunt singurul în situația asta.

Sophia mea ia cursuri de înot. La o piscină foarte faină, un complex în care mai merg și eu (cam rar în ultima vreme) la sală. Jos pălăria în privința curățeniei și dotărilor.

Măi, dar am o problemă. Dușurile! Nu am unde să spăl copilul.

Acum nu suntem noi niște pudibonzi, i-am explicat de mult timp Sophiei cum e cu organele genitale la bărbați și femei, dar… n-aș vrea să dea nas în nas cu adulți masculi despuiați. Poate greșesc, dar nu cred că e momentul.

Așa că varianta spălat și uscat părul ei în vestiarele bărbaților nu prea e potrivită.

Varianta a doua: să intru eu în vestiarele doamnelor. Nici aici nu prea e ok, ba mai mult, se lasă cu priviri ucigătoare de la doamne care mă cred un pervers.

Și, totuși, ce fac? Păi, câteodată o rog pe profa de înot să meargă cu fiică-mea la vestiarele feminine și să o usuce ea pe păr. Sophia e mare, se spală singură, dar nu se poate usca singură încă. Doar că femeia nu e mereu disponibilă. Plus că îi cer un serviciu pentru care nu e plătită. Deci nu mi se pare 100% ok nici abordarea asta. Plus că, în cazul unui copil mai mic, instructorul ar trebui să îl și spele. Ceea ce nu mi se pare deloc ok.

Alteori, silit de împrejurări, se spală la dușurile de lângă piscină, iar eu îi țin un prosop mare pe post de paravan. Că nici alții să se uite la nuditatea copilului meu nu-mi place.

Apoi, o bag în vestiarul bărbaților, dar cu prosopul mare pe ochi și o conduc până la phoenuri așa… orbește. Acolo, dacă nu e niciun bărbat dezbrăcat, ne începem procedura de uscare. Cum văd cu coada ochiului un mascul, cum îi pun prosopul pe cap fiică-mii.

Bieții oameni înțeleg situația și încearcă să se schimbe repede. Nu e vina lor că am eu situația asta.

Am cerut conducerii sălii respective vestiare pentru copii. Mi se pare cea mai bună soluție. Dușuri în care cei mici să meargă singuri sau însoțiți, dar în care să fie feriți de nuditatea adulților. Sau măcar câteva phoenuri în zone comune. Măcar.

Ideale are fi, însă, acele vestiare pentru copii. Momentan nu s-a schimbat nimic, nu e ușor să creezi de la zero un astfel de spațiu.

Acum, eu stau și vă întreb: sunt necesare vestiarele pentru copii? Suntem mulți în situația asta? Mă gândesc la familiile monoparentale, cu copii de sexe diferite decât al adultului. Zic și eu.

Ar fi necesară o prevedere la nivel național? Unde ne-am mai întâlni cu astfel de situații? Mă ocup să strâng niște semnături dacă e cazul. Poate fi încadrată o nouă prevedere într-o lege împotriva discriminării de gen, de ex?

Nu știu, nu mă dau mare specialist, de aceea vă cer și vouă sfatul. Dar sincer pe mine tare m-ar coafa niște vestiare pentru copii în orice instituție de acest gen.

Voi ce ziceți?