Un brad sigur pentru bebeluș: cum ne-am creat propriile decorațiuni!!!

O fotografie idilică, nu-i așa? O familie minunată, doi copii superbi, ce stau cuminți lângă tati și împodobesc împreună bradul de Crăciun. Și, undeva, în colțul opus al camerei se aud domoale colindele lui Hrușcă. Toată lumea este fericită, au intrat deja în atmosfera de sărbători. Și se iubesc și se drăgălesc și sunt cuminți, cuminți, cuminți.

Frateeeeeeeee! Pe bune! Adică da, ne iubim de ne topim unii după alții, dar atât!

Despre ce copii cuminți vorbim? Nu există așa ceva! Cel puțin piticul este bombă atomică! Nu stă locului o secundă!!! Se agață de toate, caută să le dărâme, ronțăie tot ce prinde. E teroare! La poza asta, de l-am prins cât de cât simpatic, în spatele obiectivului, mami se strâmba la el și i-a captat atenția. În rest… argint viu.

În aceste condiții, a trebuit să redecorăm casa. Grilaje, colțuri acoperite, prize blocate, flori ridicate pe etajere. Totul ca el să fie în siguranță.

Iar acum a venit și rândul bradului.

Păi ce brazi am avut noi în anii trecuți!!! Niște superbități. Căci cel mai mult ne place de Crăciun să avem brazi frumoși, bogați și plini de podoabe. Anul trecut, de exemplu, am avut patru brazi. Fiecare avea copacul lui și l-a decorat cum a vrut. Pe atunci, bebele avea doar câteva zile, așa că nu s-a împotrivit cu nimic. În alt an, am avut un brad de vreo 3 metri, de urcam cu scara la crengile din vârf. În altul, am avut brad roz sau, acum 5 ani, unul decorat cu zeci de plușuri.

Cum spuneam, niște minunății!

Anul ăsta… priviți!

Acolo, în stânga, se observă ceva. Aduce cu un brad. Nu neapărat ca formă, dar măcar la culoare. Să-i spunem, totuși, brad. Unul mic, mic, de nici 50 de cm. Din fetru! Mda, din fetru. Ca să nu-l dărâme piticul. Sincer, nu invit pe nimeni la noi anul ăsta. Adică… n-am cu ce să mă laud!

Și nici globuri nu am pus. Nici instalație electrică. Nici beteală. Tot din fetru câteva decorațiuni care au venit la pachet cu bradul și unele create de noi.

Daaaa, am creat decorațiuni sigure pentru bebe. Din borcanașe de brânzică Danonino. Poate nu ne credeți, dar iată dovada. Dacă tot le colecționa Sophi cu grămada, că știți cum sunt copiii- nu aruncă nimic- am zis să le dăm o nouă utilitate. Adică, bun, au conținut gustări delicioase, dar, acum, cu puțină imaginație, s-au transformat în clopoței, mini-Moș Crăciun sau un brad stilizat. Trebuia să facem ceva să simțim și noi atmosfera de sărbătoare în casa noastră. Că bradul din fetru nu prea ne inspira.

Puțin glittter (Ce, nu știți ce e ăla? Deci nu aveți fetițe. 🙂 funde, ochișori, scotch dublu adeziv, imaginație și răbdare. Doar de atât am avut nevoie. Plus că am lucrat și cu Soph la chestiile astea și ora consumată așa pot să o numesc timp de calitate. Totul s-a desfășurat, însă, în completă liniște. Da, bebelușul dormea, doar nu credeați că am putut construi cu el.

Una peste alta, așa arată bradul nostru de Crăciun: mic, fără verdeață naturală,  cu decorațiuni din borcanașe de brânzică, dar sigur pentru bebe! Iar ăsta este cel mai important aspect. Bine, dacă sunt generos cu noi și îl privesc mult, mult, până mi se încețoșează privirea, cred că o să-mi placă. Doar vine Crăciunul și nimic nu are cum să fie urât de sărbători!