„Tu ai secrete față de mine?”. “Da, pentru că mi-e frică să ți le spun!” (P)

Poza e haioasă pentru că e făcută după ce am discutat. Dar replica ei m-a lovit în moalele capului inițial.

Eram în mașină, o luam de la școală și i-am făcut cadou cele 10 pernuțe de la Petrom- Gașca de Haioși. De abia așteptam să le descopere pe bancheta plină de ele. Bineînțeles că s-a bucurat enorm. Îi plac jucăriile, mai ales cele pufoase. Iar pernele astea chiar sunt super fluffy.

După vreo câteva minute de joacă, am rugat-o să facă fețele din pernă. Evident a râs mult când a trebuit să-l imite pe Râzăcios, și-a luat o față de om ce urmează să dea un examen când l-a întâlnit pe Serios și tot așa.

Dar la Drăgăstos și la Secretos s-a blocat puțin. Mi s-a părut momentul ideal și pentru o discuție serioasă. Căci țin mult să-și exprime sentimentele față de mine. Să-mi povestească tot ce are pe suflet, să ne construim o relație puternică. Acum, de mică, astfel încât să-i fie ușor să-mi spună lucruri și când va fi adolescentă.

Am crescut exact invers decât ea. “Ești bărbat! Bărbații nu plâng!”îmi spunea tata dur, rigid, serios, în timp ce mă ridica după o căzătură. Sau “Frica e pentru fraieri! Pune mâna și treci peste!” mi-a spus cu altă ocazie, când, în loc de astfel de încurajări de piatră, aș fi avut nevoie de o îmbrățișare. Dar… așa erau vremurile. Atât puteau ai mei, atât îi lăsa sufletul să-și exprime sentimentele iar pe mine să mă asculte.

Și, tocmai de aceea, am spus că eu nu voi face așa cu Soph. Că o voi asculta, că o voi încuraja și o voi strânge în brațe, că vom râde împreună și că ne vom ține de mână când îi va fi frică. Și chiar facem asta zi de zi. Când o iau de la școală, e unul dintre momentele noastre preferate. Discutăm despre ce i s-a întâmplat. Poate nu atât de mult despre note, despre teste, ci despre ce a simțit ea. Și credeam că mi le spune pe toate.

Mai puțin în ziua aceea. Atunci mi-a demonstrat că mai am puțin de lucru.

Era cu Drăgăstosul și cu Secretosul în mână și am întrebat-o:

-Iubita mea, tu ai secrete față de mine? Aș fi pariat că răspunsul ei va fi un NU ferm, că doar îmi povestește atâtea.

 – Da! M-a lovit replica ei. Uneori am pentru că mi-e frică să ți le spun!

M-am blocat o secundă. Am tras aer în piept, m-am repliat. Acum e momentul să demonstrez că sunt un prieten bun și că-i sunt apropiat.

Draga mea, orice ar fi poți să-mi spui! Indiferent ce ar fi, eu te voi iubi și te voi sprijini mereu!

-Păi nu-ți pot spune că am un iubit!!!! Că tu zici că-l bați!

PFFFF! Pe de o parte, m-am îngrozit, pe de altă parte, m-am liniștit. Despre asta era vorba!

E mică. Are puțin peste șapte ani și unui tată de fată îi este foarte greu să accepte că minunea lui este îndrăgostită. Dar, la vârsta ei, este evident vorba despre o dragoste platonică. Așa că nu am cum să fiu cu adevărat supărat pe ea.

În glumă, însă, în urmă cu ceva timp, a surprins o discuție dintre mine și un prieten în care eu mă dădeam cocoș și îi povesteam ce le voi face iubiților ei. Știți voi, faze dintr-alea cu arsenal de arme, cu box, cu lupte, cu aliniat pretendenții la zid.

Dar copila auzise și i s-a făcut teamă! Așa pur și simplu! Din niște vorbe aruncate în glumă. Ea a înțeles altceva și uite așa îmi ascundea marele ei secret- că e îndrăgostită.

Am filmat toată povestea asta. Și vă las să descoperiți singuri cum am gestionat discuția mai departe. Sunt și alte subiecte serioase pe care le-am dezbătut. Așa cum v-am zis, țin mult ca al meu copil să-mi spună tot ce are pe suflet. Pentru asta, însă, e nevoie de răbdare, de calm, de tact. Din partea părintelui. Și trebuie începute discuțiile astea devreme, foarte devreme. Pentru că altfel, atunci când veți vrea voi să aflați ceva de la copii, vă veți trezi cu o ușă închisă în nas. Nu vor conștientiza că, în toată viața asta, doar părinții vor fi cei pe care se vor putea baza necondiționat.

Revenind la Sophia și îndrăgosteala ei, mi-a povestit tot. Cu roluri jucate împreună cu pernele. Foarte bun pretextul ăsta cu pernele pentru discuții sincere cu cei mici. Și ne-am pupat la final.

Iar acasă i le-am arătat și lui bebe. Nu știe el cum e cu sentimentele momentan, deși urlă imediat dacă nu îi acorzi atenție! Precoce copil! 🙂 Dar îi place mult să se scufunde în pernuțe.

GAȘCA DE HAIOȘI

Pernele haioase sunt 10 la număr și disponibile până pe 7 iulie în benzinăriile Petrom.Completează talonul cu 15 puncte bonus și le poți cumpăra cu reducere de 68%.

Pernele sunt un bun “motiv” pentru o discuție sinceră despre exprimarea sentimentelor. Mulți copii se tem să-și exprime sentimentele în public sau chiar și față de părinți.

Sophia s-a distrat maxim cu ele iar Bebex a lenevit mega confortabil.

Vă las mai jos mini-ședința noastră foto.