Am trăit să o văd și pe asta: televizorul care îți ajută copilul la lecții!

img_4887

Da, oameni buni, există un astfel de gadget. Și îmi place foarte, foarte mult ideea, așa că vă scriu despre ea.

Ce să ne mai ascundem după coadă, petrecem foarte mult timp în fața televizorului. Inclusiv cu copiii lângă noi. Am văzut în ultimii ani mii de desene animate. (Televizorul este prima alegere a utilizatorilor din România în ceea ce privește consumul de conținut, atunci când sunt acasă, conform studiului Techonomic, un studiu realizat de Samsung Electronics Europa, anul trecut, în 18 țări europene. În plus, în 99% dintre gospodăriile din România există cel puțin un televizor.)

Și, fiți sinceri, nu-i mai spuneți, uneori, copilului vostru: „Te rog să te duci în camera ta la desene animate?”. Eu o mai fac, din când în când, atunci când am de lucru sau vreau să văd vreo știre la televizor și vreau câteva minute doar eu cu televizorul meu. (Nu aruncați cu piatra în mine, că mă străduiesc să compensez cu multe ore de activități comune.)

Sau, din contră, uneori mă enervez și închid televizorul cu totul, pentru că fiică-mea se uită prea mult la desene animate. Și căutăm să facem, așa cum spuneam, lucruri faine împreună, să descoperim pentru ea noi informații, noi orizonturi.

Una peste alta, copiii de azi nu mai sunt cum eram noi. E ceva in ADN-ul lor, se nasc cu informații despre tehnologie. Parcă de la naștere știu să butoneze un telefon mobil, să dea cu mouse-ul pe calculator sau să schimbe canalele la tv. Și sunt topiți iremediabil după tehnologie.

Dar uite că vin niște oameni deștepți, care integrează toate poveștile astea într-o soluție de succes, într-un produs care să satisfacă pofta de tv a copilului, dar care să-l și învețe lucruri faine. Cei de la Samsung au inventat smart tv-ul care îți ajută copilul la lecții. DA!!! Vă povestesc despre gadgetul lor cu mare bucurie pentru că eu, însumi, simțeam nevoia unui astfel de produs.

Concret, pe televizoarele lor din 2015 și 2016 (televizoare care folosesc sistemul de operare Tizen-experiență de divertisment integrată, în același timp simplificată și eficientă, tv-ul caută automat dispozitivele mobile Samsung din apropierea lor și sa se conectează la acestea, în scopul de a permite transferul de conținut în ambele direcții), au introdus o aplicație- Edupedia, o platformă educațională cu foarte mult conținut digital, interactiv.

Totul a început anul trecut, când Samsung a lansat Manualele Digitale, tot o aplicație, dezvoltată pe baza programei școlare aprobată de Ministerul Educației, dedicată elevilor de clase primare.

Acum, fac mai mult și lansează EDUPEDIA, aplicație destinată mai multor categorii de vârstă, de la preșcolari, până la studenți și chiar adulți. Practic, îți pun la dispoziție, prin această aplicație, o imensă bibliotecă digitală, direct la tine acasă.

Totul devine interactiv, copilul se joacă pe tv și învață lucruri noi, își poate face temele și exerciții de tot felul. Există un profesor virtual care îl ghidează pe copil și cu care cel mic se poate consulta foarte ușor.

Accesul în aplicație se face simplu, printr-un cont pe care ți-l creezi la fel ca orice alt cont online.

Dar partea cea mai faină la aplicația asta este că îi implică și pe copii și pe părinți. Puteți lucra împreună direct pe televizor, puteți să vă distrați și să faceți teme, în același timp.

Nu că mă laud eu, dar lucrez destul de mult cu Sophia. Desenăm, facem matematică, cu tot felul de materiale, studiem literele. Sunt activități care mă relaxează și îmi creează un sentiment de împlinire. Sunt extrem de mândru că învață de la tatăl ei lucrurile astea.

Așa că, am primit televizorul, ne facem cont și lansăm Edupedia. Vă anunț într-un articol viitor impresiile după ce testăm aplicația. Oricum, ideea m-a cucerit din start. Sper să fie la fel de bună precum prezentarea.