Tot ce trebuie să știi când îți alegi un purificator de aer

De ce ai nevoie de un purificator de aer? Foarte pe scurt: pentru că îți curăță aerul din casă și vei respira aer curat. Elimină polenul de tot felul (vezi alergiile la ambrozie), elimină virusurile (vezi Covid- 19 și virusul gripal), elimină praful, elimină mirosul de prăjeală și de țigară.

Mai jos, ai un video cu 5 avantaje ale unui purificator de aer.

Dacă acum consideri că ai nevoie de un purificator de aer, atunci citește mai departe sau accesează www.buydaikin.ro pentru oferte personalizate.

CRITERII DE ALEGERE A UNUI PURIFICATOR

Există o mulțime de modele de purificatoare de aer pe piață, de la câteva sute de lei până la câteva mii. Oferta este variată pentru toate buzunarele și nevoile.

Dacă stai într-o garsonieră de 30 mp n-are sens să-ți cumperi un purificator foarte puternic. Dacă vrei doar să elimine mirosurile din casă, n-are sens să cumperi unul cu șdemii de filtre și tehnologie.

Dar, dacă vrei un produs complex, care să te ajute în mai multe privințe, atunci trebuie să-ți spun că prețul dă calitatea. Cu cât produsul se duce mai mult în zona premium, cu atât costurile vor fi mai mari. Pe termen scurt, evident, pentru că, pe termen lung, vei constata că merită să investești într-un produs de calitate.

ÎN FUNCȚIE DE SPAȚIU

“În cazul unei garsoniere, vei avea nevoie de un purificator de aer cu un debit cuprins între 30 și 80 metri cubi pe oră, ce va consuma cel mult 20 wați. Într-o locuință de minimum două camere, debitul necesar din partea unui purificator este cuprins între 240 și 510 metri cubi pe oră, iar consumul va crește la cel puțin 44 W.” (sursa info)

ÎN FUNCȚIE DE NIVELUL DE POLUARE

“Cele mai multe purificatoare de aer te vor ajuta să lupți împotriva compușilor organici volatili și a gazelor care afectează calitatea aerului din locuință. Pentru aceasta, vei avea nevoie de un purificator care folosește cărbune activ, ideal în zonele învecinate cu facilități industriale sau supuse unei intense poluări cu noxe cauzate de traficul intens. Prin textura sa poroasă, carbunele activ transformă compuși volatili din substanțe gazoase în particule solide, eliminându-i din aerul respirat.”

ÎN FUNCȚIE DE NEVOILE PERSONALE

Dacă ai alergii ca mine, te interesează un aparat care să sterilizeze aerul. E important ca el să absoarbă din aer bacteriile, polenul, acarienii și orice fel de particulă alergenică.

Dacă ai animale de companie sau ești fumător, un filtru pentru eliminarea mirosurilor ar putea fi o caracteristică excelentă.

În plus, și asta cred că este o nevoie a tuturor în această perioadă, e importantă să-ți iei un purificator care elimină virusurile. Fie că vorbim de cel gripal sau de Covid-19, sunt purificatoare care reduc transmiterea bolilor virale.

ÎN FUNCȚIE DE NIVELUL DE ZGOMOT

Pentru ca zgomotul produs de aparat pe timpul nopții să rămână în limita acceptabilă a unui somn odihnitor, alege un purificator cu mod silențios/ economic sau cu mai multe trepte de intensitate.

ÎN FUNCȚIE DE CONSUMUL DE ENERGIE

Te interesează dacă va crește valoarea facturii la curent, odată ce instalezi un purificator în casă. Așa că fii atent ca aparatul achiziționat să aibă o valoare cât mai ridicată din punct de vedere energetic.

FILTRE ȘI DOTĂRI POSIBILE

FILTRUL HEPA ELECTROSTATIC– High Efficiency Particulate Air

Reține aproximativ 99,7% din particulele mai mari de 0,3 microni și are în componență fibre de sticlă cu diametrul cuprins între 0,5 și 2 microni.

FILTRU DEZODORIZANT

Elimină mirosurile de prăjeală sau de grătar, dar și de fum de țigară.

FILTRU IONIZATOR CU PLASMĂ

“Sub influența curentului, moleculele de oxigen sau de azot, încărcate cu sarcină electrică, se atașează de particulele în suspensie și astfel le atrag către filtru, îndepărtându-le din atmosferă. Ionii negativi au capacitatea de a neutraliza o plajă largă de bacterii și de substanțe volatile.”

FUNCȚIA DE UMIDIFICARE

Unele purificatoare oferă și această opțiune, ele umidifică aerul și ajută împotriva apariției acceselor de tuse sau împotriva astmului.

În video-ul de mai sus găsiți recenzia purificatorului Daikin MC55W, un gadget de ultimă generație, care introduce tehnologia Flash Streamer, o tehnologie patentată Daikin.

Este un produs premium, care îndeplinește toate criteriile enumerate mai sus și vine chiar și cu funcții și dotări suplimentare.

Renumitul laborator francez Institut Pasteur de Lille a concluzionat, în urma testelor sale, că gama de purificatoare de aer Daikin elimină mai mult de 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute*.

  • Conform testelor efectuate în laboratoarele Institutului Pasteur de Lille, purificatoarele de aer Daikin elimină peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute. Acest virus face parte din aceeași familie cu SARS-CoV-2, coronavirusul care a cauzat pandemia COVID-19.
  • Purificatoarele au fost, de asemenea, evaluate ca având o eficacitate de 99,93% împotriva virusului H1N1 în 2,5 minute. H1N1 este virusul care cauzează gripa comună.
  • Acest lucru înseamnă că purificatoarele de aer Daikin sunt o măsură suplimentară în lupta împotriva bolilor respiratorii. Purificatorul compact plug-and-play poate contribui la reducerea riscul transmiterii virusului respirator.” (sursa info)

SPECIFICAȚII TEHNICE PURIFICATOR DAIKIN MC55W

Filtru HEPA electrostatic – Elimină 99,97% particule fine de 0,3 μm de praf și poluanți. Filtrul are o durată de viață de 10 ani.

Modul anti polen – Prin crearea unei turbulențe ușoare în aerul din încăpere, polenul este prins înainte de a ajunge pe podea.

Aer curat și purificat – Aer curat obținut prin descărcarea ionilor de plasmă activi, cu ajutorul tehnologiei Flash Streamer. Tehnologia Flash Streamer, patentată de Daikin, utilizează electroni pentru a declanșa reacții chimice cu particulele din aer, Flash Streamer distruge alergenii, precum polenul și fungii și elimină mirosurile deranjante, furnizând un aer mai sănătos și mai curat.

Funcție de monitorizare praf PM2.5 – Controlează și afișează nivelul de praf şi miros din casa ta.

Modul Auto – Setarea ventilatorului (Silențios, Încet, Standard, Mare) este reglată automat în funcție de gradul de impuritate al aerului. Capacitatea de purificare crește odată cu puterea ventilatorului.

Aspirație puternică, o rază de acțiune de până la 41 mp.

Structură inovatoare – silențios, design modern și compact

Child lock – protecție pentru copii. Previne operarea necorespunzătoare a purificatorului de aer de către copii.

Una peste alta, e foarte, foarte simplu de utilizat. Este intuitiv. Am introdus doar un filtru, care era ambalat separat, a durat doar două minute. Noi îl folosim pe modul auto și el își face singur treaba.

În rest, alimentare, pornire, acțiune!

Dacă sunteți în căutarea unui purificator, accesați www.buydaikin.ro . Găsiți unele dintre cele mai performante de pe piață. Daikin este singurul producător care are Flash Streamer și care poate declara că această tehnologie elimină mai mult de 99.98% din virusul Covid 19.