Test comparativ cărucioare de voiaj: 5 cărucioare, 4 branduri

Care este cel mai bun cărucior pentru voiaj? Este întrebarea pe care o primesc cel mai des de la clienții Taticool Shop. Asta pentru că, evident, este vară și ne dorim să mergem în vacanță. Mult mai puțin ca în alți ani, dar, totuși, mici planuri ne facem. Așa că părinții cu copii mici sunt în căutarea unui cărucior pe care să-l poată lua cu ei în vacanță.

Revenind la întrebare, răspunsul meu îi cam șochează: Nu există cel mai bun cărucior pentru voiaj, nu poți pune degetul pe un model și să-i dai trofeul. Asta pentru că, fiecare cărucior are plusuri și minusuri.

Întrebarea corectă pe care ar trebui să vi-o puneți când alegeți un astfel de produs este: Care este căruciorul potrivit pentru mine? Da, aici voi înșivă trebuie să răspundeți. Dacă vreți un cărucior exclusiv pentru transportul cu avionul, dacă vreți confort sporit pentru copil sau greutatea căruciorului este principalul criteriu. Apoi, dacă vreți ca al vostru cărucior să aibă poziție de somn, să fie reversibil, să aibă bară de protecție etc. Și, nu în ultimul rând, câți bani sunt dispus să dau pe un astfel de model? Îl voi folosi și zi de zi? Întâi de toate, faceți o listă cu criteriile voastre și apoi decideți în consecință.

Ca să vă ajut, am făcut un test comparativ cu cinci cărucioare de la patru branduri. Vi le prezint pe scurt mai jos și apoi vă las și niște comparații în cifre.

POCKIT PLUS DE LA GB

A revoluționat lumea cărucioarelor în urmă cu câțiva ani, atunci când a apărut. Este declarat de Cartea Recordurilor cel mai compact cărucior din lume. L-am testat, e chiar mișto. Rezistă foarte bine la greutăți mari, adică și la copii de patru ani. Prețul este decent, în jur de 1100 de lei. Dar oferă confort minim copilului. Totuși… încape într-un ghiozdan.

Yoyo de la Baby Zen

Despre Yoyo pot să vă spun că… e foarte în trend în perioada asta. Datorită eforturilor celor care îl importă în România, multe vedete îl folosesc. Și e chiar un cărucior fain, mai ales pentru călătoriile cu avionul. Se pliază compact, foarte repede. La fel se și depliază. Prețul este unul ridicat (în jur de 2200 de lei), comparând cu alte alte cărucioare de voiaj, dar are finisaje de calitate și culori foarte trendy.

EeZy S Twist 2 de la Cybex

Acest cărucior a fost creat de cei de la Cybex special pentru a se duela cu Yoyo. Este lansat de puțin timp pe piața mondială și e, la rândul lui, un cărucior senzație. Poate fi luat ca bagaj de mână în avion, are scaunul rotativ, suspensii pe toate cele patru roți, bară de protecție inclusă și o poziție de somn foarte confortabilă.

Are două variante: una cu roțile mici (aprobată pentru avion)- la 1750 lei și una cu roțile mai mari- la 1850 de lei. Cel cu roțile mai mari, evident, poate fi folosit foarte bine și ca un cărucior de zi cu zi.

La nivel de finisaje, se putea lucra mai mult. De exemplu, eu prefer inserțiile de piele pe mâner și nu buretele. Dar… este strict o părere subiectivă.

melio de la Cybex 

Acesta este un cărucior care poate fi folosit zi de zi, dar nu e acceptat ca bagaj de mână în avion. E un cărucior spațios, cu o poziție de somn la 180 de grade, reversibil și cu cea mai mare copertină extensibilă pe care am întâlnit-o la un cărucior ușor.

Sunt două variante- Melio- cu cadrul din aluminiu- 2000 de lei și Melio Carbon- 2500 de lei. Și da, cadrul Melio Carbon este realizat din carbon!!! Dar prețul e cel mai mare dintre toate modelele prezentate.

nexo de la Mutsy

Și acesta este un cărucior pentru plimbări de zi cu zi, dar, pentru că se strânge foarte compact, poate fi folosit în călătorii. Este cel mai greu dintre cele prezentate- 9 kg, dar vine cu suspensii pe toate cele patru roți, bară de protecție, inserții de piele pe mânere, o poziție full- flat pentru somn și un preț absolut decent pentru ce oferă- 1500 de lei.

În link-ul de mai jos, găsiți și video-ul cu testele. Vedeți exact fiecare cărucior și ce e în stare să facă. Unele se pliază foarte compact, altele sunt reversibile, cu bări incluse și cu poziții de somn la 180 de grade. Unele sunt mai ieftine, altele mai scumpe. Voi decideți ce vi se potrivește.

Și mai am câteva informații pentru voi: două grafice, zic eu, foarte interesante, în care vedeți exact ce au și ce n-au aceste cărucioare, potrivit mai multor criterii cerute atât de mine, cât și de clienții Taticool Shop.

DIMENSIUNI, GREUTATE, APROBAT PENTRU AVION, PREȚ

COPERTINĂ, BARĂ DE PROTECȚIE,  POZIȚIE DE SOMN, REVERSIBILITATE, SUSPENSII, ZONĂ DE PICIOARE