Știu exact unde îmi duc copilul toamna asta!

actori-1

Știți deja că eu și fiică-mea suntem doi mici actori. Ne urmăriți cu zecile de mii clipurile pe care le facem împreună și vă mulțumim pentru asta.

Spun că suntem „mici” actori pentru că nu avem experiență în domeniu. Bine, eu am absolvit un curs de actorie, în urmă cu câțiva ani, dar nu mă pot numi actor. Iar Soph nu a apucat să facă așa ceva pentru că ea chiar e mică.

Totuși, toamna asta vom lua cursuri de actorie. Ea, cu siguranță, pentru că am descoperit un loc foarte fain în care sunt sigur că se va simți minunat.

????????????????????????????????????

Este vorba despre Școala de Actorie, Film și Tv MiniArt Show a Ioanei Ginghină, o școală creată din dragoste pentru copii.

O știți pe Ioana, nu vă mai fac prezentările. Dincolo de faptul că este actriță, deci un profesionist în domeniu, este mamă. Și își iubește enorm copilul, așa cum o iubesc și eu pe Soph. Așa am început amândoi să lucrăm în zona produselor/ activităților pentru copii. Cu gândul la fetele noastre, să facem lucruri faine pentru mulți copii.

Iar Ioana are această școală și face altfel de cursuri. Da, e plin de școli de actorie pentru copii, dar iată ce spune chiar Ioana despre cursurile ei:

„Școala mea este gândită în așa fel încât copiii să intre în contact, prin cursuri interactive, cu ceea ce înseamnă scenografie, regie, scenaristică și actorie.

Cel 3 module sunt structurate de la jocuri pentru îmbunătățirea dicției, jocuri pentru dezvoltarea memoriei și a puterii de concentrare, jocuri pentru dezinhibare și dobândirea încrederii în propria persoană până la exerciții de actorie speciale pentru camera de filmat și pregătirea unui scurtmetraj.  

Fiecare modul reprezintă o etapă de învăţare prin joc şi bunădispoziţie.
Primul modul, “Joc şi Improvizaţie”, este un modul de introducere în lumea fascinantă a teatrului. Împreună cu Ioana Ginghină, micuţii vor descoperi lumea personajelor, vor studia tehnici de  respiraţie şi dicţie, improvizaţie, mişcare şi atitudine scenică, gestionarea emoţiilor. Primul modul se va finaliza de Crăciun cu o primă scenetă creată de cei mici.

În cadrul celui de-al doilea modul, “Piesa noastră  de teatru”, cursanţii vor lucra alături de un scenarist invitat şi de Ioana Ginghină, în rol de regizor, pentru a da viaţă, pe scenă, unei piese de teatru. Micuţii vor lucra în echipă şi vor fi implicaţi în scrierea scenariului, în crearea costumelor şi a decorului. În tot acest timp, copiii vor învăţa prin joc cum să pregătească un rol, cum să “intre în pielea personajului” cu ajutorul tehnicilor asimilate în modulul anterior.

Ultimul modul este dedicat camerei de filmat. Denumit sugestiv “Scurtmetrajul nostru”, modulul se diferenţiază prin schimbarea cadrului de joc – apare o echipă profesionistă de actori, regizori, scenarişti, scenografi cu experienţă în lumea filmului pentru a-i pregăti pe cei mici să fie adevăraţi profesionişti în faţa camerelor de filmat.

”Jocul” Ioanei Ginghină înseamnă inventivitate și ingeniozitate, dezvoltarea imaginației și a atenției, a spiritului de observație, al comunicării și al spontaneității. 

Indiferent de vârsta, personalitatea şi talentul copilului, atelierele de la MiniArtShow sunt gândite în aşa fel încât copiii să se simtă bine, să se distreze şi să plece mulţumiţi de la ore, dar şi cu un bagaj de informaţii.”

Pe mine m-a convins. Cursurile durează trei luni, o ședință pe săptămână și încep în octombrie. Înscrierile se fac până pe 30 septembrie, la 0749419999, pe adresa de mail miniartshow@gmail.com sau AICI.  Prețul cursurilor este de 400 Ron/Luna, fiind acoperite toate materialele didactice, invitații speciali, lecțiile deschise și filmulețele care se vor face la finalul cursului.

Deci, din octombrie, să fie actorie și pentru Sophia! Ne vedem acolo. 🙂