Specialistul spune: „Tati, așa e fericită mami!”

articol realizat de psihologul Monica Berceanu

Să învățăm simplitatea din spatele așa ziselor pretenții ale femeii complicate.

Tati, am 3 lucruri să-ți transmit azi. Sunt despre dragostea adevărată, care, spun eu mereu, nu are nevoie de somoni și picanterii. Ci doar de prezența ta, ca partener, în felul și la vremea potrivită.

Știu că tu ești logic. Știu că tu ești mai mult rațional și mai puțin emoțional. (Îți exprimi mai greu emoțiile, dar, de fapt, simți chiar mai puternic decât ea!)
Știu că ești practic, nu „vorbă multă”, ca mami. Și pentru că știu aspectele astea simple, îți „vând” azi câteva trucuri care să te ajute să faci o soție – mămică fericită:

1. Îmbrățișează-o des!

Să știi, tati, că pentru ea conectarea emoțională este vitală. Una din modalitățile de a te conecta cu femeia iubită este îmbrățișarea. Una simplă, scurtă. Dar să o repeți cât de des poți!

Dacă ești unul din bărbații care spun: „Când vreau să o îmbrățișez, mă respinge, pentru că spune că fac asta doar pentru sex!”, te rog să reții asta:
Femeile iubesc altfel. Nu mai mult, cum poate ai auzit, dar altfel.

Tu îți exprimi iubirea „ca bărbații”, (și) prin sex, dar ele și- o exprimă în primul rând prin emoție. Îți vorbesc despre asta, comunică, îți cumpără o cămașă, îți pregătesc micul dejun, te ascultă când ai o problemă.

Pentru o femeie, implicarea sexuală vine cu adevărat atunci când se simte ascultată, iubită și apreciată. Și pentru a se simți așa, are nevoie să o îmbrățișezi!

Just do it, de azi de cât mai multe ori pe zi poți, fără un motiv anume! 🙂

Dacă după 2 săptămâni de consecvență, cu acest comportament, nu simți că te iubește mai mult, sau nu te întreabă: ce e cu tine? 🙂 , scrie-mi, și ai 3 ședințe de psihoterapie de cuplu gratuite! 🙂 (Da, e pe bune!)

Tati, pentru tine, implicarea sexuală vine (și) automat.

Când ea te respinge, nu o face pentru că nu te mai iubește, ci pentru că, încă, nu i-ai cucerit inima sau ai rănit-o, fără să- ți dai măcar seama de asta. Și ai făcut-o complet neintenționat!

2. Ascult-o!

Știu că tu ai tendința să găsești soluții pentru ea, pentru că o iubești și vrei să fie fericită.

Și când o vezi tristă sau furioasă, ai face orice să o scoți din starea aceea, să o ai iară bucuroasă, gata să te asculte, să te răsfețe și să-ți fie soție și prietenă și mama celui mai frumos copil din lume. Al vostru adică.

Dar a doua modalitate prin care te conectezi emotional la soția ta este Ascultarea. Așa că folosește-o cu incredere!

Nu-i spune: „Păi vorbește cu colega ta despre cearta asta, nu mai ține în tine, că vii acasă frustrată!”, ci spune-i (atingând-o în același timp! Atingerile fac minuni! Doar nu cu tentă sexuală, pentru că s-ar putea să-ți arunce cu farfuria în cap!!! :)): „Îmi pare rău pentru ce simți! Spune-mi mai multe despre asta! Cum pot să te ajut?”

Întreab-o mereu, după ce vine acasă, cum se simte. Dacă îți spune BINE, insistă cu calm: „Mai exact? Detaliază binele ăsta!/ ce ai făcut la serviciu?/Ce ai rezolvat cu x?” Observă că nu spun niciodată: „Cum a fost cu x?/cum a fost la serviciu?” Pentru că acestea sunt întrebări inchise, la care îți poate răspunde cu „Bine.” Și nu lasă loc comunicării și deschiderii, ci unei conversații tip interviu.

Femeile vorbesc mult! Și ăsta e cel mai cunoscut clișeu pe care l-ai auzit vreodată despre femei. La fel ca și cel despre bărbați: „Vor Doar sex!”

Dar ce am eu să-ți spun în plus, acum, este că din faptul că vorbesc mult, tu poți face calitatea numărul 1 în relația ta de cuplu. Cu cât o femeie vorbește mai mult cu soțul ei, cu atât este de fapt mai aproape de el, are mai multă încredere în el și se simte în siguranță lângă el!

Și ghici Ce? Când o femeie are de la un bărbat toate ingredientele acestea, el are de câștigat!:) Pentru că știi și tu, tati, că o viață sexuală de calitate nu este doar despre sex!!! (!!!)

3. Ajut-o cu copilul!

Tati, e posibil să crezi că a sta acasă cu copilul e mai ușor decât să muncească la birou! Aș vrea să nu crezi că îi țin partea acum, dar permite- mi să- ți spun asta: eu lucrez cu copii de 11 ani. Este cel mai frumos job pe care un om îl poate avea în lumea asta, dar crede-mă, este cel mai greu!!! Eu nu am copii, dar după 8-10 ore de „jucat” cu ei, atunci când ajung acasă, tot ce vreau să aud este: „Te iubesc! Apreciez munca ta și implicarea! Ce pot face pentru a te relaxa?”

Exact aceleași cuvinte te rog să i le spui și TU ei! E greu, e uneori devastator, mai ales dacă bebe e bolnăvior!

Ajut-o cu toate, tati! Schimbă scutecele, plimbă copilul, ieși cu el în parc, fă-i cadou un abonament la masaj, plătește-i ședințe de terapie, cumpără bilete la teatru pentru 3-4 persoane și las-o cu prietenele ei la povești!

Femeile sunt oameni, înainte de a fi femei sau mame! Și orice om obosește. Se deprimă, plânge, eșuează!

Fii alături de ea, pentru ca al vostru copil să crească frumos și sănătos!

CINE ESTE MONICA BERCEANU, SPECIALISTUL ROMANTIC,  WWW.MONICABERCEANU.RO

  • de 11 ani psihopedagog și logoped
  • de 2 ani expert în terapie de familie și cuplu

„Odată ca niciodată, am vrut să mă fac om mare. Când am înţeles că-n viaţă chiar trebuie să ai grijă ce-ţi doreşti, m-am răzgândit. Şi-atunci am ales să mă-ntorc la copilărie. Şi, pentru că numai poveştile oamenilor dau elixirul tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte, m-am făcut psihopedagog şi psihoterapeut de familie şi cuplu: să dau viaţă basmelor nespuse din inimile copiilor şi să construiesc împreună cu voi, părinţi frumoşi, castele de iubire pe care nimeni să nu le poată dărâma.”