Sfaturi de parenting de la tătici celebri

Deşi ai putea crede că pentru tăticii celebri, parenting înseamnă cu totul altceva decât înseamnă pentru tine, se pare că şi ei duc aceeaşi luptă încrâncenată ca orice tată obişnuit: să îşi crească micuţii fericiţi. În cazul în care te întrebai care este filosofia de parenting a unui tătic celebru, iată câteva sfaturi şi gânduri de la câţiva dintre cei mai cunoscuţi tătici din lume.

Brad Pitt

Faimosul actor este tatăl a şase copii, pe care, împreună cu soţia sa, frumoasa Angelina Jolie, încearcă să îi crească frumos, lăsându-i să fie ei înşişi. Brad spune că „Vreau să îşi păstreze libertatea de a explora acea inocenţă a copilăriei, atâta timp cât este posibil și să afle singuri ce este cu adevărat interesant pentru ei. Pur și simplu nu vreau să îi stânjenesc în niciun fel.”

hugh-grant-elizabeth-hurleys-son

Hugh Grant

Tatăl a patru copii, Hugh Grant pare să fie destul de experimentat în creşterea copiilor. După naşterea fiicei sale Tabitha, în anul 2011, Hugh a spus că cele mai importante valori pe care vrea să le insufle copiilor săi sunt „bunele maniere şi altruismul. Egoismul mi se pare foarte urât la un copil, nu îmi place deloc să văd asta. Şi disciplina – chiar cred că disciplina este importantă.” Cu altă ocazie, Hugh Grant a dezvăluit şi percepţia sa asupra copiilor de bani gata: „Există câteva lucruri asupra cărora sunt sigur 100% în ceea ce priveşte educaţia copiilor, iar unul dintre ele este că nu trebuie să le dai bani copiilor tăi. Nu văd în jurul meu decât rataţi în rândul copiilor care au primit moşteniri importante la majorat.”

willsmithfam

Will Smith

Se pare că îndrăgitul actor este dispus să dea sfaturi de parenting tuturor părinţilor şi trebuie să recunoaştem că unele dintre sfaturile sale par destul de logice. Când îşi aminteşte despre venirea pe lume a copiilor săi, Will Smith povesteşte că “Mă uitam la copil şi mă gândeam ce o să fac eu acum? Ştiţi… Parenting-ul este ca la tir: ori nimereşti ori ratezi ţinta. Şi este experimental. Aşa că, pentru mine, este o mare incertitudine care mă însoţeşte tot timpul în ceea ce îi priveşte pe copiii mei. Încerc să îi învăţ tot ceea ce ştiu şi să îi iubesc cât de mult pot eu să îi iubesc şi să sper că va fi bine.” Will mai spune că: “Noi nu ne pedepsim copiii. Modul în care gestionăm anumite situaţii este să le inducem ideea că ei sunt responsabili pentru vieţile lor. Concepţia noastră este că, încă de mici, trebuie să le dai cât mai mult control posibil asupra vieţilor proprii. Eu le-am spus copiilor că pot face absolut orice doresc să facă atâta vreme cât îmi pot argumenta de ce ceea ce au făcut a fost corect pentru viaţa lor.”

©BAUER-GRIFFIN.COM Ewan McGregor arrives at Los Angeles International Airport (LAX) with his family EXCLUSIVE January 2, 2011 Job: 120102NC2 Los Angeles, California www.bauergriffin.com www.bauergriffinonline.com
©BAUER-GRIFFIN.COM
Ewan McGregor arrives at Los Angeles International Airport (LAX) with his family
EXCLUSIVE January 2, 2011
Job: 120102NC2 Los Angeles, California
www.bauergriffin.com
www.bauergriffinonline.com

Ewan McGregor

Nu ai fi crezut, dar şi Ewan McGregor este un tătic care are câteva idei bune de parenting: “Îmi dau seama că poate fi plictisitor să te joci cu copiii mici, să le spui aceeaşi poveste la nesfârşit, dar secretul este să fii acolo. Dacă ai luat decizia să te joci cu copiii, atunci joacă-te cu copiii. Nu mai arunca un ochi pe hârtiile de pe birou, nu îţi verifica mailul pe telefon şi nu îţi lăsa gândul să fugă în altă parte. Închide telefonul. Pierde-te în lumea lor. Chiar dacă o faci pentru scurt timp, va însemna foarte mult pentru ei, dar şi pentru tine.”

disney-jpg

Hugh Jackman

Actorul spune că “Eu cred cu tărie în a lăsa copiii să fie copii pentru cât de mult timp posibil. Eu le vorbesc în mod constant despre cum trebuie să dea tot ce au mai bun în orice fac și despre cum este important să faci ceea ce iubeşti să faci, pentru că eu am reușit să-mi găsesc drumul într-un loc de muncă pe care nu îl percep ca fiind un loc de muncă, iar, în cazul în care copiii mei vor fi suficient de norocoşi să poată face acest lucru, atunci acesta este scopul, cred. Acesta este Sfântul Graal. Vreau ca ei să îşi urmeze doar pasiunile lor și apoi să muncească din greu pentru ele. Şi să ştie că, chiar şi lucrul pe care îl iubesc va fi o durere de cap uneori.”

Surse: telegraph.co.uk, readersdigest.co.uk, people.com.