Secretul Prințului William despre cum să crești un copil puternic

sursa foto: Getty The White House/Handout

sursa foto: Getty The White House/Handout

Casa Regală Britanică e un exemplu de eleganță, de tradiție, de prestigiu. Pe scurt, membrii familiei sunt exemple de urmat de întreaga lume.

Prințul William iese, însă, din tipare, atunci când vine vorba despre educația fiului său- Prințul George. Ba chiar Regina l-a certat de câteva ori pe tatăl William pentru nerespectarea protocolului.

gallery-1469210516-prince-william

gallery-1469210755-pop

Ce face concret Prințul William de stârnește supărarea Reginei? Se apleacă la nivelul copilului său atunci când vorbește cu el. Iar, în momente, precum întâlniri cu Obama, astfel de gesturi sunt catalogate ca „ieșite din tipare”, ca gesturi care încalcă protocolul.

Și, totuși, specialiștii în parenting, care n-au treabă cu tradițiile Casei Regale Britanice, spun că Prințul William face exact ce trebuie. Un truc mărunt, dar care le creează celor doi, tată- fiu, o conexiune foarte puternică.

Tatăl îl privește pe copil în ochi, astfel creând o „tehnică de ascultare activă” și îl ajută pe copil să simtă că ceea ce spune este chiar important pentru părintele lui. Un astfel de gest, spun specialiștii, duce, în timp, la creșterea stimei de sine a copilului și îl ajută să comunice, să transmită chiar și mai  mult.

În plus, în astfel de situații, este recomandat ca poziția adoptată de părinte să fie completată de încetarea altor activități, precum butonatul telefonului, și ascultarea efectivă a mesajului celui mic.

Iată, așadar, un truc foarte simplu care te ajută pe drumul către titlul de Taticool. Și, dacă ditamai prințul îngenunchează în fața copilului său, chiar nu cred că tu vei avea cea mai mică problemă să faci la fel!

*** articol tradus și adaptat după www.goodhousekeeping.com