Sebastian a avut ghinionul să se nască în România!

Acum să vă văd. Sunt mii de oameni care citesc zilnic acest blog. Și vă mulțumesc enorm pentru asta. Dar, azi chiar am nevoie de ajutorul vostru. Puțin câte puțin, de la mulți dintre voi.

În ajun de Crăciun, vreau să faceți bine. Să donați din binele vostru. Vă voi povesti despre Sebastian, un copil minunat, care… a avut ghinionul să se nască în România. Da, ghinionul.

Sebastian, fiul lui Marc, are picioarele umflate. Și le va avea toată viața. Pentru că micuțul acesta are sindromul Milroy- o anomalie congenitală rară a sistemului limfatic, care împiedică drenarea limfei și conduce la acumulări de fluid în țesuturile moi, de obicei în picioare (de aici, piciorușele umflate).

Așa că Sebastian trebuie să poarte pe durata zilei șosete speciale de compresie (care costă 550 de euro perechea) în fiecare zi a vieții sale. Acestea trebuie făcute la comandă în urma măsurătorilor luate la clinică o dată la fiecare trei-patru luni, pentru a ține pasul cu creșterea sa.

În fiecare seară, înainte de culcare, timp de 15 minute, trebuie ca familia  să-i facă un masaj limfatic special la picioare.

În timpul somnului, Sebastian trebuie să poarte bandaje speciale de compresie, aplicabile în fiecare seară.

Sebastian și mama lui trebuie să meargă de patru ori pe an la o clinică din Germania pentru tratament. Uite ce spune chiar Marc, tatăl lui Sebi:

Trebuie să rămânem acolo pentru perioade extinse, în timp ce Sebastian primește tratament și soția mea, Dana, este instruită de specialiștii de acolo asupra tratamentului ce trebuie administrat odată întorși acasă.

Fiecare zi la clinică ne costă 200 de euro și ni s-a spus că este necesar să petrecem acolo cel puțin câte zece zile. În total, ne așteptăm la un cost al tratamentului în jur de 6.000 – 8.000 de euro pe an, aici fiind incluse șosetele speciale, tratamentul propriu-zis, spitalizarea și instruirea.

SEBI A AVUT GHINIONUL SĂ SE NASCĂ ÎN ROMÂNIA

Da, din păcate trebuie să spun asta! Pentru că, în România, pentru că nimic nu e decontat pentru boala lui. În Germania, însă, pentru cetățenii germani, tratamentul sindromului Milroy este complet compensat. Tot. Atele, bandaje, masaje, medicamente, tot. La noi- nimic.

Îl știu bine pe Marc, tatăl lui Sebi. De aceea articolul acesta l-am scris după ce am insistat eu să îl scriu. Pentru că nu vor să le spună cineva că cer de pomană. Dar chiar au nevoie de ajutor. În paralel, Marc caută să se mute cu toată familia în Germania. Pe termen lung, va fi singura soluție. Vor pleca din România, deși ambii părinți sunt intelectuali, oameni ce ar fi putut construi în țara asta. Dar… sistemul sanitar… pff, nu mai comentez în prag de Crăciun!

Tot ce vă rog este să dați puțin din binele vostru Crăciunul acesta.

Găsiți toate detaliile pentru donații mai jos.

Nume: Marc Ianculescu

IBAN: RO04INGB0000999903758328

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: RON

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB


Marc Ianculescu
+ 40 737 631 477
marc.ianculescu@gmail.com