Să te ferească Dumnezeu să pui o poză pe net cu copilul în marsupiu!

Sunt un om tăbăcit de critici. Am lucrat 12 ani în televiziune zi de zi. Și acum lucrez la Pro tv, cu rubrica Taticool de la Vorbește Lumea. În total vreo 20 de ani sub lumina reflectoarelor și în atenția lumii. De-a lungul timpului am primit mii de aplauze, mii de comentarii pozitive. Dar și critici. Unele pertinente, pe care le accept cu mare drag, altele de prost gust. 

În toți acești ani, am învățat că haterilor nu trebuie să le răspunzi. Ei au drumul lor, nu acceptă nicio scuză sau niciun argument. Așa că îi lași în plata Domnului. Din acest motiv, nu dau replici aproape niciodată. 

Acest niciodată se sfârșește, însă, astăzi pentru că simt nevoia să iau atitudine împotriva unei “caste” de persoane care se cred Dumnezei, persoane care cred că dețin adevărul absolut și nu acceptă nicio altă părere.

Vorbesc aici de pseudo-experții din zona de baby wearing. Mai mult, nu cei cu studii, nu cei care au testat zeci de produse, ci mămici care cred că doar ele au un marsupiu de calitate, că toți ceilalți sunt proști.

BUN.

Istoria mea cu marsupiile a început în urmă cu vreo 6 ani, când am făcut o poză cu Sophia într-un astfel de sistem de purtare. Era un sistem ieftin, eu am pus copilul greșit, copil care avea, însă, aproape 2 ani, era dezvoltat bine deja și n-a stat în acel marsupiu decât 3 minute, cât am făcut poza. Totuși, marsupiul fusese împrumutat de la niște prieteni care își purtaseră copilul în el doi ani și n-au avut nicio problemă. Dar hai să zicem că nu l-am instalat eu corect.

Cu poza asta doream eu să arăt cât de tată implicat sunt și cât de priceput sunt la toate cele domestice. Evident că era o glumă. Neapreciată, însă, de câteva persoane care au sărit ca arse că, vezi Doamne, copilul are de suferit. N-au contat argumentele mele, n-a contat nimic. Au dat cu HUO în sute de comentarii. Habar n-aveam pe atunci că doar la asta se pricep și că mă pun cu niște fanatice.

Anii au trecut, m-am apucat de blogging în zona de parenting, am început să citesc, am pornit și o afacere în zona produselor pentru copii, Taticool Shop- în care aduc, zic eu, doar produse de înaltă calitate, produse premium și chiar de lux pentru copii.

Deci, da, am studiat piața, am comparat, am analizat și am selectat ce produse voi vinde prin magazinul meu.

De două luni a apărut copilul 2. Și am început să folosesc marsupii pentru că îmi place să-l port pe bebe la piept, mi se pare că ne conectăm foarte bine, iar eu rămân și cu mâinile libere să mai pot face câte ceva.

Primul marsupiu pe care l-am ales este cel din poza de mai sus. Este produs de Ergo Baby, un producător mega apreciat pentru calitatea produselor lui. Se numește OMNI 360 și este singurul din lume cu patru poziții ergonomice (copilul cu fața la părinte, copilul pe lateral, copilul pe spate), inclusiv copilul cu spatele la părinte și cu fața la sensul de mers. 

Este un marsupiu paratestat, considerat revoluționar, tocmai pentru că aduce patru poziții ergonomice și nu doar trei ca celelalte de pe piață.

Marsupiul Omni 360 a fost recunoscut ca „produs sănătos” de către institutul Internațional Hip Dysplasia.

Atât mi-a trebuit!!! Au sărit “expertele” în baby wearing ca arse. Că nu se vede M-ul, că C-ul nu există, că nu trebuia să-i pun copilului pantaloni cu botoșei, că îi forțează coloană, că nasol rău.

Am studiat și eu poza, ulterior, în detaliu. Ok, au avut dreptate cu pantalonii cu botoșei. Nu faceți ca mine. 

Poate că ar fi trebuit să fac mai bine niște reglaje. Hai să zicem.

Dar atât! În rest un mega val de critici, cu sute de comentarii foarte dure. 

Asta m-a deranjat cel mai mult. Că aproape am fost crucificat pentru o poză și câteva mici erori. Una este să critici cu blândețe, alta să dai cu toporul. Zic și eu.

Oricum copilului îi place mult marsupiul ăsta și pentru mine e cel mai important lucru. Bebele meu semnalizează și cel mai mic disconfort. Plânge imediat dacă ceva îl deranjează. Și nu e cazul la acest marsupiu. Doarme liniștit cel puțin două ore în el. Și, repet, ăsta este cel mai bun semn pentru mine că bebele e ok.

Zic totuși să mai încerc și alt marsupiu, mai ales că, v-am spus deja, am mai multe branduri premium în magazin. Și am ales marsupiul Yema de la Cybex. Pentru mine a fost dragoste de la prima vedere, mai ales că modelul Leather Look vine cu inserții de piele și e foarte cool.

Paratestat și ăsta, creat de nemții de la Cybex în urma unor cercetări de milioane de euro. Ergonomic, utilizabil din prima lună de la naștere, super safe pentru bebe. Cel puțin asta spun nemții. Cybex e un brand senzațional, cu produse de foarte mare calitate, de la scaune auto, cărucioare, până la mobilier și marsupii. 

Dar nu doar ei spun că fac marsupii de calitate, ci și institute de renume mondial în domeniu.

Yema Tie este un marsupiu certificat ca fiind un produs “sănătos pentru șolduri” de către IHDI (International Hip Dysplasia Institute)!

Ca și în cazul Ergo Baby, IHDI ăștia spun că e de bine. Că bebele stă confortabil în marsupiu și că e safe pentru el.

Nu este, însă, suficient și pentru “expertele” mioritice. O nouă poză cu acest marsupiu, iar sute de înjurături. Parcă mai agresive de data asta. 5-6 doamne, timp de vreo 12 ore!!!, au comentat întruna că sunt super dobitoc în privința alegerii marsupiului. Că bebe nu stă bine, că îl maltratez, că se sufocă, că sunt un tată nebun, că îmi bat joc de coloana lui etc. Toate injuriile posibile.

Și în acest marsupiu, copilul meu doarme ore în șir. Nu-l doare nimic, ba chiar e unul dintre accesoriile lui favorite în privința somnului.

Dar doamnele nu sunt satisfăcute. 

Mai jos am realizat un video cu modul de instalare al marsupiului Yema Cybex. Cu copilul meu în el, așa cum îl instalez de fiecare dată. Asta după ce am citit manualul de instrucțiuni, după ce am văzut tutoriale de instalare.

Vă rog să-l priviți. Și voi, cititorii mei clasici, dar și “expertele”. Le aștept, aici, pe blog, să-mi spună cu ce am greșit de le-am stârnit atâta furie. Chiar sunt deschis la sfaturi, evident dacă acestea sunt pertinente și specializate. 

Cam asta este povestea mea cu marsupiile. Îmi plac aceste produse, cred că e foarte cool ca un tată să-și poarte copilul astfel, sunt un promotor al acestor produse și cred că ar trebui să fiu luat ca exemplu, de aceea am creat Taticool. Mai cred și că folosesc produse de înaltă calitate, poate cele mai bune de pe piața mondială.

Și mai cred, dacă greșesc, îmi cer iertare, că piața asta a marsupiilor este o junglă, în care anumiți producători care pierd teren în fața noului val plătesc comisioane frumoase unor “experți”, ca să le promoveze produsele învechite în detrimentul noilor tehnologii. Iar acești experți reușesc cumva să-și strângă în jurul lor prozeliți care înjură orice alt produs nerecomandat de experții lor. 

Eu asta cred. Iar acești fanatici, că nu le pot spune altfel, au mult timp de pierdut pe net. Mult de tot, de mă întreb oare copiii lor cât de bine sunt îngrijiți?!

Închid, spunând că fiecare știe cel mai bine ce e bun pentru copilul său, că ar trebui să fim mai deschiși la tehnologie, că ar trebui să fim mai concilianți cu oamenii din jur.

Și îi sfătuiesc pe toți acești comentatori de profesie ca, dacă tot vor să facă un bine societății, să-și canalizeze hatereala spre alte zone. Și le dau și o nouă direcție: de exemplu- siguranța auto. Da, hai să vedem în zona aia ce e de făcut, că sunt pline mașinile de copii care stau între scaune, fără centuri, care sat în gâtul părinților, care nu au pic de siguranță în mașină, ca să nu mai vorbim că nu există nici măcar un scaun potrivit pentru ei în mașinile alea.

Ne place să aruncăm cu noroi în cei din jur, dar nu vedem bârnele din ochii noștri. Ne place să criticăm aiurea, dar nu ne gândim nici măcar o secundă cum am putea fi părinți mai buni pentru copiii noștri.

Sunt un tată asumat, sunt un tată implicat. Da, poate mai greșesc, dar chiar cred că sunt un tată documentat în ceea ce privește produsele pe care le folosesc pentru copiii mei.

Sănătoși să fim!