Revolut Junior- un card pentru copii pur și simplu incredibil (P)

Încă de mici am fost învățați să economisim. Puneam monedă cu monedă deoparte ca să-mi cumpăr gume Turbo. Iar când primeam câte-o bancnotă, eram cel mai fericit din lume. Am avut vreo trei, patru pușculițe de-a lungul copilăriei, iar cele tip porc m-au enervat cel mai tare. Că nu puteai avea acces la bănuți dacă nu-l spărgeai. Evident, cele cu „ușiță de vizitare” erau mult mai drăguțe. Până la urmă, dacă apărea ceva ce-ți plăcea atunci, puteai lua din banii economisiți, chiar dacă asta însemna să amâni pentru ceva vreme un vis mai mare pentru care strângeai, de fapt, banii respectivi.

La Soph, păstrăm tradiția economisirii. Întotdeauna am crezut că cei mici au nevoie de educație financiară, de-ai face responsabili cu banii. Așa că Soph are, acum, pușculițele ei pentru visuri mari. Și, uneori, dincolo de banii pe care îi primește de ziua ei de la rude sau când merge de sărbători cu colindul, mai beneficiază și de recompense financiare din partea părinților. Nu îi dăm bani pentru note bune sau pentru că își face curat în cameră. Dar primește bani pentru activități care nu sunt neapărat obligația ei. De exemplu când ne ajută să împachetăm șosetele spălate sau când se duce să ude grădina. Sume mici, dar care o ajută să înțeleagă că, dacă se implică alături de părinți în lucruri de oameni mari, va fi recompensată.

Ei bine, de azi încolo Sophia își va muta toate economiile online, pe Revolut Junior. Pentru că e foarte fain!

Ne adaptăm noilor vremuri, cash-ul se folosește din ce în ce mai puțin, poți avea acces instant la bani, nu te scotocești prin buzunare sau nu îi uiți acasă, și tu, ca părinte, ai control total asupra cheltuielilor copilului. Adică nu va mai putea spune că nu știe unde sunt banii respectivi sau că totul e deja consumat. Plus că, de exemplu în cazul nostru, economiile Sophiei erau tot timpul “controlate” de maică-sa. Adică, de foarte multe ori, soața nu are cash și se împrumuta de la copil ca să plătească diferiții curieri care ne livrau la ușă. Ei bine, asta nu se va mai întâmpla.

Dar hai să vă povestesc despre Revolut Junior, căci e un serviciu care chiar merită încercat!

Sper că sunteți familiarizați cu ce înseamnă Revolut, ca să nu o iau pur și simplu de la zero.

Părintele are card Revolut Premium sau Metal și îi poate deschide și copilului un cont- Revolut Junior– în doar câțiva pași.

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE REVOLUT JUNIOR

  •  Disponibil pentru copiii cu vârsta între 7 și 17 ani
  •  Contul poate fi configurat doar de către părinți sau tutori care au deja un cont Revolut
  •  Alimentarea contului se face din contul Revolut principal al părintelui sau tutorelui
  •  Părintele sau tutorele poate controla setările de siguranță ale contului Junior
  •  Notificări instant pe telefonul părintelui sau tutorelui atunci când cardul Junior este folosit
  •  O modalitate grozavă prin care tinerii pot dezvolta competențe financiare

Poate la copiii foarte mici nu e mare nebunie cu acest serviciu, dar gândiți-vă la adolescenți!!! Mulți dintre ei se vor simți imediat responsabilizați, vor fi și ei adulți, căci… vor avea propriul card. Și vor trebui să-și gestioneze banii exact ca niște adulți.

Și să vezi cât de proactivi sunt cei de la Revolut: pentru că sunt siguri ca tinerii vor vrea să se laude cu cardul lor pe platformele sociale, au trecut datele de identificare ale posesorului pe spatele cardului!!! Tam, tam! Să nu-ți fure cineva datele personale! Tare!

CUM FUNCȚIONEAZĂ

  1. Părinții pot crea un cont Junior direct din aplicația Revolut cu doar câteva click-uri
  2. Contul acestora trebuie să fie Premium (pentru care pot crea 2 conturi Junior) sau Metal (pentru care pot crea 5 conturi Junior) – momentan serviciul nu este disponibil pentru conturile Standard
  3. Să comande cardul Junior – copiii trebuie să aibă vârsta între 7 și 17 ani
  4. Să alimenteze contul Junior direct din aplicația lor Revolut
  5. Banii pot fi accesați imediat de către copii prin intermediul cardului – totul cu permisiunea și sub supravegherea părinților
  6. Copiii își pot monitoriza cheltuielile sau soldul folosind aplicația Revolut Junior (aceasta trebuie descărcată pe telefonul copilului)
  7. Părinții pot alimenta contul Junior oricând, pot controla atât modalitățile de plată cât și pe cele de siguranță și, desigur, pot monitoriza cheltuielile copilului

Pentru toți cârcotașii, care preferă cash-ul: hai să gândim o secundă opțiunea oferită de Revolut Junior. Pleacă în tabără copilul. Mai mic, mai mare, mai devreme sau mai târziu, se va întâmpla din nou asta. Și are o urgență. Că i s-au rupt adidașii. Cea mai mică dintre urgențe. Cum faci? Cu cardul ăsta, rezolvi în câteva secunde. I-ai pus banii pe card, îi poate accesa imediat, indiferent că e zi de week-end sau seară, și își cumpără o pereche nouă de încălțări.

Și, dacă mergem mai departe, la adolescenți, își pot cumpăra singuri chestii online. Dacă au economisit suficient, bravo lor!!!, intră pe site-ul respectiv și produsul vine direct acasă. Simplu.

Iar totul se întâmplă în siguranță absolută. Da, tu, părintele, știi tot ce se întâmplă pe cardul copilului. Să zicem că, așa cum e acum, din cauza pandemiei, nu se mai poate întâlni cu bunicii, alte rude sau cu prietenii. Așa că, de ziua lui sau de sărbători, copilul le cere acestora să-i trimită direct bani pe card. Bine, mai întâi pe contul părintelui, apoi adultul îi va transfera minorului. Dar de ce nu? Decât niște cadouri “triste”, mai bine direct bani pe card. Ei, dar chiar dacă va ajunge să aibă în cont sume mari, tot nu le va putea cheltui fără acordul tău!!! Pentru că tu îi stabilești suma maximă pe care o poate cheltui pe zi sau pe săptămână! Simplu, eficient, fără bătăi de cap!

Și încă ceva, dacă tot vorbim despre adolescenți rebeli: cu Revolut Junior nu poți cumpăra țigări sau alcool!!! E blocat pentru astfel de cumpărături. Și nici măcar pe site-urile de pariuri nu funcționează!

În rest, cardul se comportă ca oricare alt card. Poți extrage bani de la ATM, poți plăti online sau contactless în magazine. Dar… totul în limita stabilită de părinte! Foarte tare! Jur că, în calitate de părinte, am o bucurie interioară mare de tot în privința acestui serviciu! “Ia, tată, cardul! Fii independent! Gestionează-ți singur economiile! Habar n-ai că știu tot ce faci!” 🙂

CARACTERISTICI CE SE VOR LANSA ANUL ACESTA

Iar lucrurile nu se opresc aici. Platforma este în continuă dezvoltare, iar cei de la Revolut promit că, anul acesta, vor fi disponibile opțiuni și pentru copii, pe care adulții le au deja. De exemplu: pușculița digitală!

PUȘCULIȚA DIGITALĂ (VAULT)

Mi-a plăcut mult opțiunea asta, de când am intrat prima dată în contact cu Revolutul. Ideea e simplă: ai un obiectiv și începi să pui bani în seif până îl atingi. Puțin câte puțin, până atingi suma stabilită. Mai pe înțelesul tuturor: vreau să-mi cumpăr un televizor. Costă 3000 de lei. Stabilesc în “vault”-ul Revolut plafonul de 3000 de lei și încep să pun câte 100 de lei pe săptămână sau atunci când am. Gândiți-vă cum va funcționa asta la copii: își doresc o bicicletă sau un telefon nou (în funcție de vârstă). Și vor tot strânge bani pentru a-și îndeplini visul.

ÎNDATORIRILE COPILULUI

Inițial, această nouă opțiune mi s-a părut amuzantă. Totuși, îl poate motiva pe copil foarte mult.

Îi stabilești prin aplicație câteva îndatoriri: plimbă câinele, împerechează șosetele (vezi cazul nostru) sau alte chestii. Îi stabilești și sumele pe care le primește, odată ce îndeplinește sarcinile. Tariful! Dacă le-a făcut, i-ai dat drumul la bănuți și îi are instant pe card. Amuzament pentru părinți, responsabilizare pentru copii. Vă dați seama, nu? Copilul vede în aplicație că poate accesa niște bani, are sumele în fața ochilor! Ce face? Se apucă de treabă!

 

Una peste alta, Revolut Junior rules! Este următorul nivel, este un serviciu adaptat mileniului, vremurilor, internetului, vitezei.

Și, dacă v-a plăcut recenzia, dați vă rog un share să audă toată lumea! Dacă aveți întrebări despre acest serviciu, nu ezitați să-mi lăsați nelămuririle voastre în comentarii.