De vreun an de zile petrecem o grămadă de timp cu copiii. Și ăsta e unul dintre puținele lucruri bune ale pandemiei. În toată această perioadă, am creat sau am cumpărat sute de jocuri, orice pentru a nu abandona prichindeii cu orele în fața televizoarelor.
Mai ales, în privința copiilor mai măricei, mi se pare obligatoriu efortul părinților de a continua orele petrecute în școala online cu ore de joacă față în față. Știu că e greu, că e plictisitor și obositor, dar trebuie să facem asta pentru că, altfel, copiii noștri vor trăi doar online. Adică mi se pare cel puțin problematic ca, după opt ore de școală în fața calculatorului, părintele să-și lase copilul tot în fața ecranului.
Totuși, și mă uit la fiică-mea, celor mici le place interacțiunea online atât de mult încât ar sta toată ziua doar în mediul virtual. Deci e nevoie de creativitate pentru a o extrage de acolo.
Adaptați vremurilor și mega- creativi, cei de la Danonino pare că au găsit o soluție “magică”: realitatea augumentată. Ce înseamnă asta? E foarte tare!
Realitatea augumentată permite plasarea unor lucruri create virtual în mediul casei tale. Vă arăt mai jos exemple. O aplică și cei de la Danonino prin noile ambalaje ale produselor lor. Astfel se folosesc de online ca să-i distreze pe copii în offline, adică în viața reală, prin provocări, exerciții fizice, dansuri și tot felul de alte lucruri ce îi atrag pe prichindei și care îi ajută în dezvoltare.
Concret, cu telefonul mobil, copilul trebuie să scaneze qr- code-ul de pe ambalajul gustărilor Danonino. (Dacă nu știți cum se face, dați-le telefonul copiilor, sigur vor ști ei ! 🙂 ). Dai pe photo, scanezi codul de pe ambalaj și ești direcționat către site-ul Danonino și, după accesare, apare pe telefon Dino, mascota lor. Ținând camera telefonului orientată către lucrurile din casă, vei avea surpriza să-l vezi pe Dino pe masa ta, pe covor sau în vaza cu flori.
Prea tare i s-a părut Sophiei când a văzut “minunea”. Iar Dan- Christian a amuțit pentru câteva secunde, atât de mirat a fost!
Dino vorbește cu cei aflați în fața ecranului și le dă tot felul de provocări. Sunt 24 de provocări în total, dintre care opt speciale. Practic, la fiecare aromă scanată, descoperi o chestie nouă. Deci copilul poate ajunge chiar să colecționeze ambalajele.
Pe noi, Dino ne-a provocat să dansăm cu toții. Apoi să ne măsurăm, ca să vedem cât vor crește cei mici în următoarea perioadă. Totul într-un mod distractiv, care i-a cucerit din prima pe prichindeii mei.
Toate aceste provocări se contorizează. Astfel, pe măsură ce copilul îndeplinește misiunile, evoluează și poate primi diploma de URIAȘ. Un premiu simbolic, dar atrăgător pentru el.
Noi consumăm gustările Danonino. V-am mai povestit despre ele. Atunci când ești la drum, de exemplu, sunt soluția perfectă. Conțin brânzică și iaurt, piureuri de fructe, proteine, calciu, vitamina D și unele dintre ele sunt bio. Iar, acum, prin campania asta de qr- code-uri cu realitate agumentată, mă ajută să mă folosesc de online, ca să-mi distrez copiii în offline. Enjoy!