Ponturi pentru echiparea copilului pentru grădiniță

IMG_4558

Imediat vine ziua aia când odorul familiei trebuie să se întoarcă la grădiniță sau la școală. Ce ușurare pentru câțiva, ce chin pentru cei mai mulți! Bucuroși sunt doar părinții cu copii de grădiniță, în grupele mari. S-au dat peste cap toată vara  cum să-și distreze copiii sau cu cine să-i lase când ei erau nevoiți să meargă la serviciu (că deh! concediul părinților nu e atât de lung ca vacanța copiilor). Categoria asta este cea mai fericită. Pleacă fata la grădiniță! Oleee!

Restul jale! La cei care se vor întâlni cu grădinița/ școala pentru prima oară e cea mai mare problemă, că e începutul unei noi ere. Probleme noi, copil cu obstacole de depășit, griji. Dar despre asta vă voi povesti într-un alt articol.

Toți părinții, indiferent de vârsta copiilor, au în această perioadă o mare dilemă: cum să-și echipeze și mai ales cu ce copilul pentru grădiniță/ școală. Și mai ales de unde, că multe dintre produsele pentru cel mic pot fi foarte scumpe.

Eu cu Soph am fost campioni, ieri, la acest capitol. Ne-am echipat singuri, fără ajutorul Șerifei. Am vrut să fac asta ca pe o provocare, să văd dacă mă descurc.

lista de cumpărături

Asta este cea mai importantă. Ne-a dat-o mami, recunosc. În cazul nostru, un copil de grădiniță, ai nevoie de:

 • geacă de toamnă, subțirică, dar bună împotriva ploii și a vântului. Gluga e binevenită. Și vestele sunt faine, dar îți mai trebuie o bluză mai groasă.
 • ghetuțe sau pantofi sau adidași- niște piese rezistente că trebuie să-i țină câteva luni.
 • cizme de cauciuc. Uneori ploia este prea puternică să-l poți duce în adidași.
 • ghiozdan, de preferat unul cu roți, să-l poată folosi copilul ca pe un troller. El îl cară, deci trebuie să fie potrivit înălțimii lui.
 • 5 colanți nu foarte subțiri, unul pentru fiecare zi de grădiniță.
 • 5 bluze cu mânecă lungă, din același motiv.
 • 2 rochițe cu mânecă lungă.
 • dresuri cât mai asortabile cu rochițele.
 • o bonetă/ fes/ căciulă.
 • un set de maiouri- 3-5 bucăți.
 • un puloveraș sau o bluză cu fermoar pt zilele în care e puțin mai cald ca atunci când îi dai geaca.

Toate lucrurile astea e bine să le cumperi împreună cu copilul. El le va purta, el trebuie să le aleagă, lui trebuie să-i placă. De la o vârstă, știți că nu mai poți bate cu pumnul în masă ca el să se îmbrace cu ce îi ordoni tu. Nu, își alege singur, și le asortează el. Tu, în cel mai bun caz, îi poți completa ținuta în funcție de vremea de afară.

Un alt sfat: caută un magazin unde le-ai putea găsi pe toate. E un efort foarte mare să extinzi această aventură prin tot orașul.

Și să știți că e o perioadă bună de cumpărături. Sunt încă foarte multe reduceri, în unele magazine chiar până la 70-80%. Se face trecerea de la colecțiile de vară la cele de toamnă și poți găsi chestii faine la prețuri foarte bune.

Noi am ales un mall, Afi Cotroceni. E foarte aproape de noi și, în perioada asta, au o campanie dedicată exact pregătirii pentru grădiniță/ școală. Campania se numește COOL DESTUL. Sunt vreo 20 de magazine implicate. Cumperi de la ei și, pe baza bonurilor cu o valoare cumulată de cel puțin 300 de lei, poți câștiga diferite premii, de la ursuleți de pluș, la boxe portabile și tablete. Iar asta cu tableta cred că îi încântă până și pe cei mari.

Una peste alta, ne-am descurcat, după cum puteți vedea și în clipul de pe facebook. Ce s-a tăiat la montaj: transpirațiile mele apărute după îmbrăcarea și dezbrăcarea copilului de vreo cinci ori (pentru probat haine, nu?) și durerile de spate provocate de căratul Sophiei pe umeri, că, după trei ore de cumpărături, n-a mai vrut să meargă pe picioarele ei. Dar acum suntem PREGĂTIȚI DE GRĂDINIȚĂ, iar eu am mă pot lăuda cu o nouă experiență TATICOOL. 🙂