Planuri de vacanţă cu copilul? Ce să-ţi iasă din cap!

sursa foto: http://eatoutwithfamilies.com.au/day-trips-with-kids-sydney/
sursa foto: http://eatoutwithfamilies.com.au/day-trips-with-kids-sydney/

Toată lumea îşi face planuri de vacanţă aproape tot anul. Fiecare dintre noi are dorinţe, vise, aşteptări şi tot anul privim calendarul numărând lunile, săptămânile şi zilele rămase până la următoarea vacanţă. Ei bine, dacă eşti tătic, trebuie să elimini de pe lista dorinţelor câteva lucruri:

Destinaţii exotice sau ciudate

Poate ai visat toată viaţa să mergi în safari. Sau poate că o expediţie la Polul Nord este visul tău pentru vacanţa perfectă. Evident că aceste variante şi alte asemenea lor trebuie să îţi iasă din cap atunci când vacanţa înseamnă, de fapt, vacanţa în familie. Adică împreună cu copilul/copiii. Nicio destinaţie posibil riscantă sau foarte departe de casă, confort şi civilizaţie nu mai reprezintă o variantă posibilă pentru voi. Nici măcar destinaţiile urbane care sunt catalogate drept periculoase, ceea ce înseamnă o bună parte a Americii latine, de exemplu.

Clubbing până la epuizare

Evident că atunci când mergi în vacanţă cu copilul nu mai poate fi vorba despre petrecerea nopţilor hălăduind din club în club. În primul rând, pentru că micuţul tău nu va putea suporta gălăgia din aceste locuri, fumul de ţigară (unde mai este cazul) sau amânarea orei de culcare. În al doilea rând, nu poţi fi tată cool dacă tu te duci în cluburi, în timp ce mami stă în cameră cu copilul. În al treilea rând, se poate întâmpla orice oricând, spun fataliştii, iar mami nu va putea da de tine pentru că nu îţi vei auzi telefonul. Mai bine scoate-ţi din cap varianta clubbing.

Consum de alcool fără limite

Atunci când ai copilul în preajmă, mai ales când te afli în vacanţă, adică într-un loc aproape necunoscut, cel mai bine este să fii cât mai lucid cu putinţă la orice oră din zi sau din noapte. Evident că nu vom fi mai catolici decât Papa şi nu vom renunţa la un pahar de vin sau bere, dar atât.

Activităţi sau sporturi periculoase

Dacă vacanţa ta perfectă ar include, de obicei, kitesurfing, paraşutism, parapantă sau alte activităţi periculoase, ar fi bine ca acestea să îţi iasă din cap înainte de a face rezervările pentru vacanţă. Vei spune că nu ai de gând să practici aceste sporturi periculoase împreună cu copilul, însă, trebuie să te gândeşti la emoţiile prin care va trece soţia ta cât tu te vei distra sau la ipoteza sumbră că ceva ţi se va întâmpla.

De la gourmet la fast food

Sau mai bine spus, fără gourmet şi fast food. Fie că eşti un fin cunoscător şi degustător al bucătăriei gourmet sau eşti un fan al preparatelor fast food, în vacanţa cu copilul, va trebui să renunţi la astfel de delicii culinare. În primul rând, că un restaurant de lux care serveşte preparate fine nu este locul potrivit pentru a lua masa împreună cu copilul, din mai multe motive: majoritatea preparatelor nu sunt potrivite pentru un copil mic, iar cel mic s-ar putea simţi atât de în largul lui încât să deranjeze ceilalţi clienţi. Despre preparatele tip fast food ce să mai spunem? Evident că cel mic va vrea să guste şi evident că nu sunt atât de sănătoase încât să îi faci pe plac.

Ce alte activităţi crezi că ar trebui să le mai iasă din cap tăticilor în vacanţa cu familia? Ajută-ne ca să-i ajutăm și noi pe alții.