Periuța cu aplicație! O găselniță pentru care fiică-mea s-ar spăla pe dinți de 10 ori pe zi

Dezbateri aproape interminabile am cu Sophi atunci când vine vremea de pregătirea de somn. Mai ales la partea cu spălatul pe dinți e jale mare. „Tati, dar te rog să mă speli tu!”, “Dar, tati, nu mă pricep!” sau “Tati, dacă nu mă spăl corect pe dinți?”, “Dar este plictisitor!”. Și invariabil ajung eu să o spăl pe dinți!

Sunt convins că aveți aceleași negocieri cu copiii voștri. Uneori nu cedez și o trimit la baie să se spele singură. După niciun minut, o aud cum strigă că a terminat. Deci cu siguranță că nu s-a spălat pe dinți cum trebuie. În plus, cum vă spuneam, dintr-o dată i se face foarte somn, e foarte obosită subit. Deși cu doar câteva minute înainte, țopăia prin casă spunând că nu mai poate de câtă energie are. Dar, când trebuie să se spele pe dinți, e foarte obosită.

Ce să vă mai zic despre dimineață? Sincer vorbind, aproape niciodată, nu se spală dimineața pe dinți. Că suntem în viteză, că mai are ceva de mâncat, că orice, numai spălat pe dinți, nu.

Cum rezolvăm problema asta, pentru că vrem cu toții ca micuții noștri să aibă dinți curați și să se spele și singuri? Doar nu-i vom spăla noi pe dinți până la adânci bătrâneți!

M-a dat pe spate, sincer vă spun, chiar m-a dat pe spate o periuță de la Philips.

Se numește Philips Sonicare for Kids, are două capete de periere posibile (unul mai mic și unul mai mare), două moduri de periere, până la 31 de mii de mișcări de periere pe minut, are un preț de până în 300 de lei- un preț decent, zic eu. Pe scurt e o periuță foarte bună, care își face foarte bine treaba pentru care a fost creată. Dar asta ne interesează doar pe noi, adulții.

Pe copii nu-i interesează aspectele tehnice pentru că periajul va rămâne tot plictisitor. Și, totuși, cu Sonicare nu mai e așa. Sophia ar folosi periuța asta de zece ori pe zi, vă jur. Sunt atât de extaziat de efectul pe care îl are asupra copilului meu, încât nu mă pot opri din laude. De când o are, copilul meu se spală singur pe dinți dimineața și seara. Ba chiar ea vine la mine și îmi cere să îi pun pastă pe periuță și să se apuce de treabă.

Marea șmecherie la această periuță este APLICAȚIA cu care vine. Da, domnule, periuța are o aplicație! Și asta face diferența la copii.

Cei mici sunt înnebuniți după telefoane mobile sau tablete, o știm cu toții. Și, evident, și după jocuri. Să nu-mi spuneți că nu-i lăsați pe ai voștri, măcar din când în când, să vă butoneze telefoanele, că nu vă cred.

Cu toții facem asta și nu e nicio problemă, atât timp cât avem și simțul echilibrului.

Revenind la periuță. Cei de la Philips au dezvoltat o aplicație special pentru acest produs. O poți descărca gratuit din App Store sau Google Play, nu e nimic complicat sau costisitor.

Și, odată ce deschizi aplicația, adopți un maimuțoi. Da, o chestie mov, care râde când copilul tău o atinge și care îl ghidează în privința periajului. O adopți, în sensul că îi dai și un nume. Pe al nostru îl cheamă Pufoșel. Așa l-a botezat Sophia.

Periuța se conectează la aplicație și când pornește, pe ecranul telefonului, îi apare copilului un ghid de periere. Se vede destul de bine în fotografia a doua, cu Soph. Două minute trebuie să perie dinții, iar cel mic mișcă periuța după cum îi arată în imagine.

Minutele astea trec foarte repede și apoi începe joaca.

După fiecare periaj, maimuțoiul mov- Sparkly sau Pufoșel, în cazul nostru, primește tot felul de cadouri. Fie alimente, fie haine, fie accesorii, precum ochelarii ăștia de scafandru, fie peisaje noi în care să stea.

Iar Sophia savurează momentul ăsta, când descoperă noi cadouri. Și, da, de abia așteaptă momentul periajului.

Ce mai e fain la aplicația asta? Contabilizează periajele copilului. Chiar dacă nu e deschisă aplicația, când pornește periuța și o folosește timp de două minute, se înregistrează periajul. Așa, poți urmări, dacă cel mic s-a spălat pe dinți în ziua respectivă.

Bonus: în cutie, la deschidere, găsiți și o serie de abțibilduri. Pe unele copilul le poate lipi pe unde vrea el, iar altele sunt special pentru periuță. Practic, cel mic o poate personaliza cum dorește. Când se plictisește de o „față”, pune alta și tot așa, periuța devenind astfel un fel de jucărie. Iar asta chiar e fain pentru copil.

Concluzie: periuța Sonicare este chiar cool pentru copii! Și, da, mie îmi place foarte mult. Este și mai important, însă, că Sophiei îi place. O descoperiți și voi, dacă vreți să o cumpărați în link-urile din articole!