Pentru fiică-mea îmi doresc un oraș ideal! Momentan îl avem doar ca machetă! (P)

Îmi doresc să ajung în doar câteva minute la serviciu.

Îmi doresc ca al meu copil să fie fericit la școală.

Îmi doresc să avem clădiri frumoase în oraș.

Îmi doresc să avem spitale moderne.

Îmi doresc să folosim energie solară.

Îmi doresc să reciclăm.

Îmi doresc să aud “Mulțumesc” pe stradă.

Îmi doresc ca orașul să fie plin doar cu mașini electrice.

Îmi doresc ca oamenii să fie buni cu ceilalți.

Îmi doresc atât de multe pentru orașul meu. Lucruri pe care le găsești, de fapt, în alte orașe. Sunt sigur că și tu îți dorești aceleași lucruri ca și mine. Nu le avem.

Dar putem face măcar câte puțin ca să ne simțim cu sufletul împăcat. Îmi învăț copilul că poate face un oraș mai bun. Reciclăm. Mult. Cât putem de mult. Strâng un portbagaj de pet-uri și, duminica, le ducem la reciclat. O învăț să spună “Mulțumesc”. O învăț să ajute. O învăț să fie bună.

Poate că aș putea face mai mult. Alții, cu putere de decizie, sigur ar putea face mai multe. Nu am să-i judec acum. Nu e cazul. Poate, totuși, cândva orașul nostru va arăta ca orașul de mai jos. Chiar sper!

E un oraș perfect, pe care copiii îl pot construi în fiecare zi. E orașul acela care elimină “îmi doresc” pentru că le are deja pe toate.

E o machetă, doar. Din păcate. Dar e un gest frumos, o idee faină pe care au creat-o cei de la Kaufland.

E un oraș pe care copilul îl poate crea, împreună cu prietenii lui, exact așa cum îl vor: cu verdeață, cu lacuri, cu multe locuri de joacă, cu bunătate.

Puteți primi piesele astea, în pachețele speciale, de la casele de marcat ale magazinelor. Vi se vor acorda gratuit, la cumpărături mai mari de 50 de lei. Sunt și două jocuri foarte interesante în orașul ăsta.

Aseară Sophia și-a construit propriul Bunorama. Acesta e numele inventat de cei de la Kaufland. Deși, cred că orașul Sophiei se numește mai degrabă Tărâmul Viselor. Pentru că eu i-am spus că visurile se pot împlini!

L-a pus pe bunicul, venit în vizită, să o ajute. Pentru că în Tărâmul Viselor toți cei din familie sunt aproape și petrec timp împreună.

Așa poate fi și orașul copilului tău. Macheta măcar. Un oraș inventat de Kaufland, dar pe care voi îl veți construi împreună, după ce vii de la serviciu și petreci timp cu cea mai de preț ființă din viața ta. Și, dacă aveți puțin noroc, veți fi și premiați. Urcați poze cu orașul vostru pe site-ul campaniei și puteți câștiga unul dintre cele 10 premii, care constau în redecorarea completă a camerei copilului.

Ar fi cam tare, nu? O cameră nou- nouță și un proiect nou pentru relația dintre voi.