O tabără genială pentru elevi- robotică, web desing, editare video (P)

Concediul nostru durează două săptămâni, vacanța copiilor trei luni! Și, iată dilema cea mare pe care o trăiesc părinții în fiecare vară: ce facem cu prichindeii în toată această perioadă?

Nu mă înțelegeți greșit, nu e vorba de a scăpa de copil, ci de a-i oferi oportunități de distracție și de învățare, în același timp.

Așa că taberele de vară mi se par o soluție foarte bună ca cel mic să-și exerseze neuronii și în vacanță. Nimic obligatoriu, nimic ca la școală, ci totul într-un mod distractiv.

Iar taberele Logiscool mi-au atras atât de mult atenția încât am și realizat un reportaj la ei pentru rubrica Taticool, de la Vorbește Lumea- Pro tv. Vedeți în clip cât de impresionată e fiică-mea de avalanșa de informații noi pe care le-a primit.

Taberele astea lucrează bine de tot creierașul elevilor. Sunt împărțite pe module și pe vârste. Copiii pot învăța să creeze primul lor joc, să programeze diferiți roboți, să proiecteze o lume Minecraft sau să mânuiască tool-uri de editare video și web design pentru a-și crea propriile clipuri pe YouTube sau propriul website.

Mai exact:

Pentru ca fiecare copil să învețe exact ceea ce își dorește, taberele urbane sunt împărțite pe mai multe specializări foarte actuale:

1.Cursuri de Programare: Cea mai utilă îndeletnicire în ziua de azi, unde cei înscriși la această tabără urbană pot învăța despre crearea și programarea jocurilor pe calculator, crearea și proiectarea aplicațiilor Android sau despre hardware și senzori.

2.Cool Tools: Cursuri de editare video – modulul ideal pentru copiii care nu se deprind de Youtube și folosesc mai tot timpul camera telefonului, sau pentru adolescenții care sunt fascinați de construcția unui website. Juniorii vor învăța cum să creeze videoclipuri sau site-uri interesante, pline de conținut util.

3.Cursuri de Robotică: Roboții nu mai sunt demult un subiect SF, ba chiar fac parte din viața noastră de zi cu zi. În această tabără, copiii învață ce înseamnă programarea unui robot, cum se construiește și cum pot controla diferiți roboți.

4.Minecraft: Modulul acesta demonstrează că jocurile pe calculator nu sunt o pierdere de timp. Construirea unei lumi Minecraft este un mod excelent de a dezvolta creativitatea, iar crearea unei hărți de aventură apelează la gândirea algoritmică a celor mici.

Tare, nu? Copiii noștri sunt teribil de atrași de calculatoare și de telefoanele mobile. Așa că… de ce să nu-i învățăm să și creeze lucruri smart cu ele? Într-o singură oră, Sophia a învățat să programeze un roboțel!!! A fost prima dată când a făcut asta și… cine știe, poate, peste câțiva ani, va programa roboți la nivel industrial. Habar n-am! Dar eu, ca părinte, sunt dator să-i arăt lucruri noi.

PROGRAM

Taberele, pe module, durează 5 zile. În funcție de vârstă și domeniul de interes, părinții pot alege varianta de jumătate de zi, de luni până vineri (dimineața sau după-amiaza) sau varianta taberei de o zi întreagă, ce include o masă și un număr mai mare de activități. Adică duci copilul în tabără dimineața și îl iei când termini serviciul. Copiii cu vârste de peste 12 ani pot alege și cursul de programare intensivă Scoolcode, ce durează două săptămâni.

COSTURI

Prețurile taberelor sunt cuprinse între 549 și 1.349 RON, iar frații și grupurile de trei sau mai mulți prieteni beneficiază de reduceri între 20 – 30%.

CONCURS

Prin amabilitatea celor de la Logiscool, ofer o tabără de jumătate de zi copilului unui cititor Taticool.

Concursul durează trei zile, se desfășoară, ATENȚIE!!! pe pagina de facebook Taticool, în cadrul acestei postări.

Trebuie să răspundeți la întrebarea “ÎN CE TABĂRĂ LOGISCOOL AI VREA SĂ-ȚI TRIMIȚI COPILUL?”

Participarea în concurs se face printr-un singur comentariu, la postarea din facebook.

Câștigătorul va fi extras prin tragere la sorți, prin softul woobox. După ce a fost desemnat, va fi contactat de mine și are 24 de ore să-mi răspundă. În cazul în care se depășește acest termen, va fi extras un alt câștigător.

Logiscool este o școală internațională de programare fondată cu intenția de a face accesibile cunoștințele digitale și de programare de bază. Înarmați cu o curriculă specială, adaptată constant la cerințele pieței și o platformă educațională dezvoltată intern, câțiva studenți universitari ambițioși instruiesc copii și adolescenți și îi ajută să facă primii pași spre unul dintre cele mai bine plătite joburi din viitor.

Logiscool a deschis primele cursuri în Budaörs, Ungaria, în Ianuarie 2014, având în prezent aproximativ 50 de școli în 8 țări. Peste 13.000 de copii au beneficiat de cursuri și tabere în cei patru ani de activitate.

Școala Internațională Logiscool București – Turda

Adresa: București, Sector 1, Strada Iordache Golescu 17, etaj 2 (map link)

Coordonatorul școlii: Smaranda Iordache

Email: hello.turda@logiscool.com

Telefon:+40771651996

Linkuri Utile

Școala Internațională Logiscool

Tabere urbane de Programare