O petrecere de poveste și o mare provocare

Sophia aștepta de un an de zile petrecerea ei de 5 ani. Practic, imediat după petrecerea de 4 ani, se întreba cum va fi la petrecerea de 5. În tot timpul ăsta, a mers pe la petrecerile prietenilor și s-a bucurat alături de ei, dar a și luat aminte. „Vreau și eu la ziua mea chestia aia sau cealaltă”.

IMG_0596

IMG_0650

IMG_0592

Iar rolul nostru ca părinți este să le împlinim visurile, nu-i așa? Că, până la urmă, un astfel de moment este o bucurie pentru toată lumea, pentru  cel mic că are petrecerea mult dorită, iar pentru  părinți că își văd copilul fericit.

IMG_0628

IMG_3076

Evident, nu trebuie să exagerezi, că nu știi unde ajungi cu chestiile astea, de crești cel mai fițos copil din lume.

Dar e bine să îl asculți și să cauți să-i transformi în realitate petrecerea visată.

IMG_0667

IMG_0645

Ce am făcut noi.

În primul și în primul rând, e o petrecere pentru copii. Da? Să fim clari! Adulții prezenți ca însoțitori sunt mai mult partenerii noștri în organizarea unei petreceri reușite decât invitați. Cei mici trebuie să se simtă bine și totul trebuie să se învârtă în jurul lor.

IMG_0489

IMG_0161

IMG_0185

IMG_0637

IMG_0256

IMG_0253

IMG_0269

Cel mai important ingredient pentru o petrecere reușită este locul în care se va desfășura.

IMG_0436

În cazul Sophiei, am ales să-i facem ziua la Divertiland Waterpark. Mi s-a părut perfect pentru o zi de vară. E cel mai mare parc de distracții acvatice din București, este pur și simplu imens și nu-ți lasă niciodată impresia de înghesuială. Apa e foarte curată, toboganele senzaționale (le-am încercat și eu pe cele pentru adulți) și sunt multe, multe chestii în care copiii se pot distra. Și, să fim serioși, e vreun copil căruia nu-i place apa?! Chiar mi se pare cea mai tare locație pentru  o astfel de petrecere.

IMG_0286

IMG_0293

IMG_0438

Acestea fiind zise, am rezervat și un pavilion, în care copiii și adulții se puteau odihni la umbră și servi ceva rapid, într-o pauză de joacă. E bine să ai așa ceva rezervat, ca să beneficiezi de puțină intimitate.

IMG_0230

Programasem să stăm 4 ore, dar am rămas până la închidere. Deci vreo 6 ore, pentru că cei mici nu se dădeau duși. Cred că o petrecere pentru copii are durata ideală de 4 ore. Dacă invitații sunt punctuali, e timp suficient de distracție și nici nu pleacă rupți de oboseală. Aici, n-a fost cazul, pentru că cei mai mulți dintre pitici au vrut să petreacă până la epuizare și au și adormit în mașinile părinților, pe drumul spre casă.

IMG_0349

De decorat ne-am ocupat noi. Cei de la Divertiland ne-au lăsat să ne aducem câteva ornamente, dar am mai apelat de la ei la serviciile unui MC. Tipul ni i-a luat de pe cap pe cei mici, în anumite momente, i-a dus la piscinuțele pentru copii și i-a distrat în mod organizat. Sfatul meu este, însă, să fiți cât mai aproape de copiii voștri pentru că, în nebunia de atracții, cei mici pot dispărea repede. Nu e periculos, dar n-ai vrea ca băiețelul/ fetița să se panicheze că a rămas singur dintr-o dată.

IMG_0498

IMG_0442

IMG_0391

În rest, toboganele au făcut petrecerea. Nu  am mai investit în animatori costumați, în muzică, pinata sau alte jocuri. Aici n-a fost nevoie.

La 6 ore cât au stat cei mici, a fost nevoie și de ceva mâncare pentru  ei. Vă recomand să țineți cont să le oferiți invitaților niște energie calorică. Noi am luat de la organizatori câteva meniuri, mâncare cât de cât sănătoasă- piept de pui, salată de varză. Celor mici le-au plăcut, au ras totul. Bine, cred că și valurile le-au creat o mare poftă de mâncare.

Tortul este cel mai important ingredient, după alegerea locației. Tortul trebuie realizat după preferințele sărbătoritului, dar aveți grijă să fie cât mai slab în calorii, zahăr și conservanți. Și, atenție la ingrediente și alergiile invitaților. Părinții trebuie să cunoască ce au torturile.

IMG_0527

IMG_0524

De câțiva ani, noi am descoperit torturile celor de la Dor de Dulce și nu i-am ratat nici anul ăsta. Am avut două tortulețe, unul în forma de păpușă (Aurora și cele trei zânici)- ce să-i faci, Soph e în perioada prințeselor, și unul pentru adulți- ușor și răcoritor. N-a rămas nici măcar o firimitură din ele.

IMG_0516

IMG_0512

IMG_0514

IMG_0532

Cam asta a fost, în mare petrecerea noastră. Copiii s-au distrat pe cinste, Sophia se ciupea de obraz la final, întrebându-ne dacă a visat sau a fost realitate petrecerea ei.

IMG_0633

IMG_0655

IMG_0506

IMG_0526

IMG_0623

IMG_0617

IMG_0614

Noi, părinții, am fost cei care s-au distrat cel mai puțin, dar asta e! Cineva trebuia să se ocupe și de organizare. Aștept să se facă ea suficient de mare și să-mi organizeze petrecerile mele. Ar fi tare, nu? Pe la 50 de ani, să mă ducă în locurile ei de adolescentă. Mie mi-ar plăcea.

IMG_0594

PS: Vreau să le mulțumesc tutor celor prezenți. Dragii mei, Sophia e topită după cadourile primite. Mulțumim frumos!

IMG_0494