O aplicație gratuită care-ți poate scăpa copilul de obezitate (P)

Am creat un video haios despre un subiect foarte serios. Dar mi se pare că asta este soluția perfectă pentru a-i convinge pe copiii noștri să facă mai multă mișcare. Romania se situează printre primele țări din Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă! 3 din 10 fete și 2 din 10 băieți sunt supraponderali, conform unor date publicate de Organizația Mondială a Sănătății! Lucrurile încep să devină grave!

Alimentația proastă, sedentarismul din ce în ce mai ridicat, atracția gadgeturilor care le furnizează bucurie pe moment, dar 0 mișcare, programul tot mai încărcat al părinților care nu mai au timp să-și scoată copiii la mișcare, toate aceste cauze ne-au adus în situația alarmantă de astăzi.

Și, totuși, ce facem? Facem ceva? Că niciun părinte nu-și dorește ca al lui copil să fie gras, deprimat și chiar exclus de colectiv. Ei bine, uite un prim pas.

Niște tineri din Cluj au creat o aplicație care combină atracția copiilor pentru tehnologie cu sportul. Au creat-o pe bani europeni, da, UE ne dă bani pentru tot felul de proiecte, dar puțini dintre români vin și cu proiectele! Ei bine start-up-ul ăsta a reușit să atragă 650 de mii de euro și a creat WELLO.

Mai exact „Wello: obiceiuri sănătoase pentru copii și părinți”- o platformă de sănătate care ajută familiile cu copii cu probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos.

Repet: aplicația este complet gratuită și poate fi folosită atât pe Android, cât și pe Apple.

O descarci în telefonul tău, dar și în cel al copilului și aici e partea atractivă maxim pentru copil! Vă faceți cont, introduceți datele de început: vârstă, înălțime și kilograme, ca să vedeți de unde porniți și apoi spor la navigat!

În interfața pentru copii, sunt o mulțime de jocuri!!! Da, v-am spus că e foarte atractivă pentru cei mici. Jocuri relativ clasice, de genul evită mașina să se lovească de alte mașini, dar și jocuri care-i obligă pe copii să facă mișcare dacă vor să îndeplinească misiunea de la respectivul nivel și să primească un premiu. Efectiv, cu telefonul în mână, copilul trebuie să alerge, să facă genuflexiuni, să se miște cât mai accelerat, astfel încât aplicația- telefonul- să-i înregistreze mișcările și să atingă țelul respectivului nivel. Sophia e foarte haioasă în acele momente, zici că e la Olimpiadă, depune tot efortul ca să depășească nivelul cât mai repede! Iar, dacă a mea e încântată de aplicație, cred că mulți copii vor fi și ei încântați. Așa că: download Wello!

Bun, lucrurile devin și mai interesante în secțiunea părinte. Dincolo de faptul că îți monitorizează și ține mișcările și caloriile consumate, că îți spune câți pași a făcut copilul într-o zi, vine cu REȚETE!!!

Mi se pare foarte tare acest aspect. Chiar dacă nu ai un copil cu probleme de obezitate, toți părinții rămânem în pană de idei în privința pregătirii meselor și a gustărilor. În Wello, găsești extraordinar de multe rețete pentru toate mesele de peste zi. Ți se spun exact ingredientele și modul de preparare. Simplu și ușor.

Iar pentru cei care vor să monitorizeze caloriile consumate la fiecare masă, rețetele au și index-ul cu calorii. Astfel poți menține o dietă clară, personalizată, pe zile, pentru toate mesele. Nu în ultimul rând, chiar părinții sunt provocați să rezolve niște joculețe tip Q and A despre cât de bine informați sunt în legătură cu alimentele sănătoase vs cele nesănătoase.

Un ultim aspect, din punct de vedere tehnic: platforma Wello permite interacțiunea cu dispozitive pentru monitorizarea activității, precum brățări de fitness și smartwatch-uri, transmițând ulterior datele în telefonul mobil. Deci copilul nu trebuie să-și țină mobilul la el tot timpul.

Acestea fiind zise, descărcați Wello! E gratuită, vă face doar bine! Dar, atenție, fără implicarea noastră, nu poate fi magie! Adică, Wello nu poate face totul în locul nostru, nu înlocuiește rolul părintelui în educația copilului. E o unealtă, nu un părinte! Și, oricât de greu v-ar fi, dacă aveți un copil supraponderal, acționați acum! Mai târziu, vă va fi foarte, foarte greu!