De cuplu: Nu fi prost, bărbate! Timpul trece și peste tine!

cuplu

Nu mai arată așa cum ai cunoscut-o în urmă cu nu știu câtă vreme. Carnea stătea tare pe ea, silueta era siluetă, sânii erau „obraznici”, avea o alură de toți  întorceau capul după ea sau cel puțin așa îți părea ţie, că na… erai la început, erai îndrăgostit, pluteai pe norişori și toate celelalte care-ţi vin în cap.

Timpul a trecut peste voi. Acum sunteți părinți. Vă bucuraţi de copilul vostru, încercați să îi oferiţi tot ce e mai bun, sunteți stresaţi cu munca, cu grijile de zi cu zi și, când te uiți la ea, parcă nu mai e aceeași.

Nu mai e și nici nu are cum să mai fie. Dacă e și genul de femeie care găteşte, adună jucării, se ocupă de tine și de cel mic în egală măsură, ţine casa curată și cât de cât aranjată, vă hrăneşte și vă asigură tot confortul, ba chiar mai și muncește, chiar nu are cum să mai fie aceeași.

Te uiți la ea. Şoldurile parcă sunt acum mai late, picioarele nu mai au aceeași fermitate. Abdomenul nu mai e la fel de plat și parcă din jeanşii ăia, care într-o vreme stăteau ţiplă pe ea, la talie, apar două şunculiţe care în urmă cu câțiva ani nu existau. Nici sânii ei nu mai sunt aceeași. Gravitaţia, maternitatea și-au spus cuvântul. Da, nu mai e aceeași.

Și tu, fără să îți dai seama, o faci să simtă asta.

Nu-i mai spui la fel de des că e frumoasă, pentru că… nu ți se mai pare. Când vă puneţi în pat, te întorci cu spatele la ea şi poate îi spui un sec „noapte bună”. Nu o mai răsfeţi la fel de mult pentru că… ai altele pe cap chiar dacă acasă nu îți lipsește nimic.

Începi și te uiți pe stradă după altele. E normal. Fiecare o face. Dar parcă te uiți altfel. Te uiți că au fermitate, că nu au şunculiţe vizibile la talia blugilor, unele nu poartă sutien și mamă, mamă, ce ți se înfierbântă mintea. Sper că doar mintea! Și că nu treci mai departe de gânduri.

Ajungi acasă și acolo e totul la fel. Mâncarea pe masă, copilul fericit, hainele călcate, aspiratorul încă fierbinte, mopul ud și poate o prăjitură aburindă tocmai scoasă din cuptor așteaptă să fie devorată de voi trei.

Ea se așează lângă tine la masă și te întreabă: „bună mâncarea?”. Tu îi răspunzi, apăsat de griji, obosit și fără chef: „Mda… bună….” și apoi ți-o trântește: ”M-am gândit să fac un credit mic sau să scot din cont niște bani să îmi pun silicoane”. Te uiți la ea și dai ochii peste cap. Nu-i răspunzi, că nu vrei să începi o ceartă. Ai avut o zi mult prea lungă, dar te gândești „de silicoane avem nevoie? Pe asta ar trebui să cheltuim noi banii?”. Deși toată ziua ai admirat silicoanele colegei de birou, tipa nouă, necăsătorită și bună rău. Iar, ieri, în metrou, ți-au căzut ochii în decolteul alteia. Tot silicoane avea.

Te îndepărtezi și începi să îți bagi singur în cap că femeia e razna, că nu mai are simţul realităţii și că vei ajunge să tragi la căruţă de unul singur.

Dacă nu îți sună cunoscut tabloul descris mai sus, sincer, mă bucur! Da, chiar mă bucur!

O femeie, dacă e iubită, apreciată, răsfățată, complimentată, se va simți sexy și frumoasă și cu sânii ceva mai lăsați și cu şunculiţele care i se văd la talia blugilor și cu carnea lipsită de fermitatea pe care o avea la 20 de ani. Știe că anii trec. Știe că nu va putea rămâne ca-n reviste o veșnicie.

Pentru ea prioritățile se schimbă. Gândește profund și în perspectivă, niciodată superficial. De ce vrea silicoane? (sau orice altă modificare de care nu ți-a mai pomenit până acum gen nas, fese, abdomen etc… etc…) Pentru că vrea să o vezi din nou frumoasă.

Pentru că îi lipsește bărbatul acela de care s-a îndrăgostit. Acel bărbat care știa să o facă să se simtă frumoasă. Se frământă, se frustrează, se gândește ce și cum să mai facă să te aducă din nou, acolo, de unde ați plecat. Se gândește că poate ți-ai găsit pe altcineva și nu vrea să te piardă, să renunţe la „voi”. Vrea să repare totul din timp, nu când e prea târziu. Și tu ce faci?

Zici că e razna… O clipă nu te gândești că poate la tine e problema. Te-ai uitat recent în oglindă? Ai sesizat burtica? Au trecut și peste tine anii. Da, și peste tine trec…

Nu fi prost! Nu lăsa lucrurile esenţiale să treacă pe lângă tine. E ca la jocurile în care trebuie să colecţionezi bănuţi sau orice altceva. Bănuţii ăștia îți aduc, la jocuri, mai multă viață. Eh, în viața reală, bănuţii ăștia înseamnă detalii. Detaliile care, într-un cuplu, contează atât de mult.

Detaliile fac diferenţa şi te rog mult: nu fi superficial atunci când vine vorba de soţia sau iubita ta. S-ar putea să pierzi tot ce ai şi din toată ecuaţia, ţie îţi va părea cel mai rău.