Nu comunici cu nevasta? Strici copilul și ți-o iei de nu te vezi!

Mi-am luat-o grav şi am meritat-o cu vârf și îndesat.

Știți cum e… Când comunicarea în cuplu, mai ales când la mijloc există și un copil, lipsește, unul dintre parteneri pică prost. Și nu prost, așa… simplu. Prost de prost. Eh, e și cazul meu.

Stăteam aseară liniștit cu nevastă-mea la un pahar de vin după ce a adormit copilul, când mă trezesc vorbind:

-Să vezi ce ne-am distrat, iubito, acuma seara când am fost în curte.

-Ce ați făcut?

-Ştii că avem caisul ăla acolo în spate.

-Da, știu. Am văzut că face și caise.

-Da, face. Am mâncat cu piciul câteva caise de alea verzi. Să vezi cum se strâmba, dar nu s-a lăsat. A mâncat! Și după aia ne-am dus și la cireş. Nu sunt ele coapte, coapte, dar a mâncat și de alea câteva. Și i-am dat și jumătate de căpşună. Aia i-a plăcut mult.

Eu îi povesteam astea soaţei super entuziasmat de isprava mea. Eh, dar, în timp ce vorbeam, mă uitam la ea și o vedeam cum pur și simplu i se umflă venele pe gât și cum se face roșie ca un rac. Mi s-a făcut frică, vă jur! Avea şi o privire de îţi venea să laşi capul în pământ şi alta nu.

-Ce s-a întâmplat, iubito? Am întrebat cu jumătate de gură.

Vocea ei mi-a făcut sângele să înghețe și abia mai respiram.

-Tu i-ai dai toate astea și nu mi-ai spus??? Eu i-am dat lapte înainte de culcare.

Nici atunci nu mi-am dat seama care era problema. A continuat:

-Ştii ce urmează acum? Se va strica la stomac. Să te ferească Cel de Sus dacă face diaree!

N-am mai avut ce să spun pentru că orice aș fi scos pe gură putea fi folosit împotriva mea. Uneori, cu femeile e ca la tribunal.

Am adormit stresat, m-am învârtit pe toate părțile, iar dimineața m-am trezit primul. Am luat copilul, l-am schimbat, i-am făcut laptele și așteptam să văd ce se întâmplă. Nu m-a ferit Cel de Sus. Copilul a făcut o mândreţe de diaree. S-a întâmplat după ce am plecat la muncă. Stăteam cu telefonul lângă mine de parcă știam că o să sune. A sunat…

Ce mi-au auzit urechile… Cert este că tot ce am putut să spun a fost similar cu ce spun copiii: „Îmi pare rău, nu mai fac”. Eu spuneam asta şi ea turuia:

-A făcut deja de trei ori. Dacă mai face încă o dată, te mănânc pe pâine la cină!

Da, ţipa. Avea dreptate, ce să zic?…

M-am simțit super prost, mi-am dat seama de greșeală și mi-am pus cenușă în cap. Degeaba însă… Copilul tot cu diaree era acasă. Din cauza mea a trecut pe regim, a avut o zi foarte nasoală, că na… l-o fi durut și pe el burtica, dar jur că așa ceva eu nu mai fac. Am întrebat-o pe soaţă dacă fug la farmacie să cumpăr ceva şi mi-a aruncat un NU hotărât. Avea tot ce era nevoie pentru astfel de situaţii.

Mda! Comunicarea în cuplu face toți banii. De la cel mai banal subiect, cum ar fi o caisă, o cireaşă și o căpşună, până la probleme majore pe care sper să nu le întâmpine nici unul dintre noi.

Vorbiți, vorbiți, vorbiți că s-ar putea să evitaţi unele situații neplăcute. Mi-a fost învăţătură de minte și încă mi-e frică de ea…

Auzi la mine ce combinație: caise, cireșe, căpșune și lapte! Haos!