Niște chestii care vă trebuie în vacanță dacă aveți bebeluși+ CONCURS (P)

Buun, hai să trecem la poveste. Deși lucrează în timpul anului pe rupte, odată ce începe vacanța copiilor, eu cred că părinții au și mai mult de lucru. Dacă până atunci visau la liniște, la resorturi, la treziri târzii, toate astea… vor continua să rămână doar visuri frumoase.

Pentru că jur, oameni buni, din momentul în care ai copii, s-a terminat odihna. Iar, în vacanță, e și mai și. Poți să te duci în cel mai frumos loc de pe pământ, că nu vei apuca să vezi peisajele ci scutece murdare, biberoane, lopățele, rochițe, clame, cozi împletite, copii plângăcioși, unghii în ochi și șuturi în puncte sensibile etc. Să mai zic? În fine!

Am trecut prin toate în ultimii 8 ani și, de 6 luni, am luat-o de la capăt. Mda, ce să-i faci?! Eu chiar cred că ăștia de fac al doilea copil au în ei așa… un fel de masochism.

Dar gata cu vorba, hai să revin la treburi serioase.

Vă spuneam că am împachetat casa, am introdus-o cumva, bucată cu bucată în mașină și am plecat în prima vacanță. 4 zile în Deltă. Urmează marea noastră, apoi ceva munte și, dacă mai avem energie, prin August și o mini-vacanță externă. Deci tot pe drumuri. Împachetează, despachetează, împachetează, bagă-le cumva pe toate în mașină. Iar și iar.

Dar trebuie să fugim de București, trebuie să le dăm copiilor distracție și aer curat, experiențe noi și amintiri faine.

Revin la bagaje. Dincolo de haine, dincolo de jucării, dincolo de umbrele, pălării, ochelari de soare și multe altele cu care eram obișnuiți deja, au apărut legume bio (da, da!!! Plecăm cu legumele de acasă), ibric, mixer, lingurițe, vase de hrănit, apă specială. Păi na, bebelușul a atins vârsta diversificării. Iar soață-mea a ajuns să gătească mai mult în vacanță, decât o făcea acasă. J)))

Și nimic din toate astea nu se compară cu ce urmează. Toate de mai sus ar putea fi, cumva, într-o situație excepțională înlocuite sau uitate acasă. Bine, soața ar face tămbălău că ar fi vina mea, cum altfel, dar asta e o altă discuție.

1. Dee Dee

Dacă m-ați obliga să iau un singur lucru de acasă, ăsta este. E, de fapt, jucăria preferată a Sophiei, o broască cu inele de dentiție, pe care o are de la vârsta de un an. Băbăiatule, nu poate să doarmă fără chestia aia! Îi spun chestie pentru că nu mai arată a broască de mult timp. Am pierdut-o o singură dată și a fost una dintre cele mai cumplite nopți din viața mea! Deci… Dee Dee e cu noi orice ar fi!

2. Picături de nas și față Isomar

Am învățat de la fiică-mea mare că dacă are nasul curat, toată lumea e fericită. În cazul bebelușului, chestia asta e obligatorie. Fără muci, fără febră, ci cu respirație ok. Nu folosim serul clasic, ci fiole cu apă de mare cu calități hidratante. Sunt colectate din Parcul Marin Cinque Terre- Italia și are săruri naturale de Ca, Mg și Sulfați și caracteristici similare plasmei umane.

Folosim Isomar inclusiv pentru curățarea ochilor bebelușului sau a feței.

Le ținem departe de Sophia pentru că, dincolo de curățare, ei îi place să le bea. Mda, ciudat copil am! Îi place gustul sărat al acestor fiole! :))

3. Pastă de dinți pentru copii cu aparate dentare Biorepair Junior 7-14 ani

Sophia poartă aparate dentare, are dinții și gingiile mai sensibile, are nevoie de un plus de protecție. Pasta asta de dinți ni s-a părut cea mai bună pentru nevoile ei. Plus că nu conține fluor, parabeni sau alte chimicale. Are gust delicat de mentă, niște particule speciale (microRepair) care refac smalțul dentar și Vitamina E. Deci bine de tot pt mâța noastră!

Există și varianta pentru copii mai mici, inclusiv bebeluși- Biorepair kids, pe care o vom folosi inclusiv la bebe în curând.

4. Espressorul de lapte

Stați așa, nu săriți ca arse, doamnelor! Bebele este hrănit mixt, Cristina încă îl alăptează, iar laptele praf vine în completarea sânului și a piureurilor. Și, chiar dacă primește ocazional LP, aparatul de mai sus e genial. La 4 dimineața, merită toți banii să-ți dea biberonul perfect în 30 de secunde. Sincer! E genial! Îl am, l-am testat, sunt dependent de el.

5. Lapte ultra hidratant pentru bebeluși și copii- Topicrem

Sună științific și frumos, dar, pe românește și, mai ales, pe înțelesul unui tată, este cremă pentru pielea lui bebe. Cum e foarte mic, are nevoie de hidratarea corpului, în egală măsură ca în capitolul cu curățarea nasului.

Iar crema asta e chiar mișto. La fel, n-are coloranți, parabeni sau alcool, dar are ceară de albine, intră rapid în piele, e ușor de aplicat (evident dacă nu are copilul o repriză de fugit în patru labe) și miroase superb a portocale și mandarine.

Iar, în caz de iritații, folosim tot o cremă de la Topicrem- cremă reparatorie , foarte bună. Și da, e genială și pe fața tăticului, după ce-și taie cu briciul firele ce nu-i stau fain în barbă. Sincer, eu chiar cred că toate cremele pentru bebei sunt mai mișto decât cele pentru adulți. Așa că, de multe ori, împrumut de la ăștia micii. 🙂

Astea sunt primele 5 lucruri pe care le punem în bagaje noi, familia Taticool. Evident, cum v-am tot povestit, mai avem și altele. O casă întreagă. Dar pe astea nu le uităm niciodată acasă. Pentru că țin de igiena și confortul nostru.

Și pentru că vreau să vă bucurați și voi de ele, iată și un concurs ușor pentru toți cititorii. ATENȚIE!!! Vă înscrieți la concurs comentând pe facebook-ul Taticool, la postarea inițială.

CONCURS

Ofer două premii, prin tragere la sorți automată:

Premiul 1: O Cremă ultra-hidratantă Topicrem 200 ml pentru întreaga familie+ o pastă de dinți Biorepair Junior (puteți să vă alegeți modelul în funcție de vârsta copilului) + 1 buc Biorepair Scut Activ + 1 cutie Isomar Picături Nas și Ochi;

Premiul 2: Biorepair Junior Pastă de dinți + Biorepair Pastă de dinți Scut Activ.

Găsiți descrierea lor în articol.

Înscrierea la concurs se face răspunzând la întrebarea: “Dacă ați fi obligați să luați un singur lucru cu voi în vacanță, care ar fi acela?” Și vă rog să nu răspundeți bona sau soacra. 🙂

Înscrierea se face printr-un comentariu la postarea inițială a acestui articol, pe pagina de fb Taticool.

Fiecare participant va fi luat în calcul o singură dată.

Premiile nu se pot restitui și nici nu pot fi înlocuite cu valoarea lor în bani.

Câștigătorii vor fi extrași prin tragere la sorți.

Concursul durează 5 zile din momentul publicării acestui articol.

După extragere, câștigătorii au la dispoziție 24 de ore să-mi furnizeze datele de contact, pentru livrarea produselor.

Taticool nu colectează datele cu caracter personal decât pentru a furniza, ulterior, câștigătorilor premiile puse în joc.