N-o înșela, fraiere! Pentru o noapte, vei pierde o viață!

sursa foto: cache.understandingrelationships.com
sursa foto: cache.understandingrelationships.com

Tentații sunt la tot pasul. Dacă nu ai patru picioare, cinci mâini și trei ochi, dacă ești un tip normal, mai devreme sau mai târziu, TENTAȚIA îți va apărea în față. Dacă mai ai și ceva succes, bani de o ieșire la restaurant și un fizic cât de cât atrăgător, atunci TENTAȚIA te va încerca foarte des, chiar insistent de des.

Uneori, TENTAȚIA va vrea ea să te aibă, fără ca tu să scoți un singur cuvânt, fără să apuci să zici măcar “sărut mâna”, din respect pentru sexul feminin, fără să bați un minim apropo. Te va vrea ca pe un trofeu, chiar ca pe un subiect de laudă în cercul ei de prietene. “Da, m-am culcat cu ăla, ia uite cum arată, e mișto rău. Am vrut să-mi demonstrez că pot să-l cuceresc. Voi n-ați reușit”.

Pentru că, la acest capitol, nu e nicio diferență între bărbați și femei. Ambele tabere bârfesc. Cu perdea sau direct, dar își povestesc în cercul lor isprăvile de budoar. Și, uneori, în funcție de caracterul, vârsta sau curiozitatea TENTAȚIEI, nici nu contează detaliile. De exemplu, detaliul că ești însurat. Pentru o aventură, căci doar asta vrea de la tine (da, și femeile vor aventuri!!!), detaliul ăsta este complet neinteresant.

Dar tu ești ÎNSURAT! De ani buni. Și, de ani buni, mănânci aceeași ciorbă (și nu mă refer aici la zeama lungă clasică). Uneori mai des, alteori mai deloc.

Pe vremuri, ai fi mâncat ciorba asta în fiecare zi, dimineața, la prânz și seara. Timpul și-a pus, însă, amprenta. Ciorba a devenit mai acră, servită mai rece și mai rar și ai vrea și tu niște pulpe de pui, dar primești ciorbă. Sânii ei s-au lăsat, iar celulita s-a extins. Le vezi pe toate astea, deși nu-ți remarci și corpul tău căruia i s-au atașat dotări noi provocate de berea băută la meciurile cu prietenii, bere pe care nici măcar nu o doreai alături de tine, în urmă cu câțiva ani, pentru că îți strica pătrățelele de pe abdomen.

Și mai e ceva. E greu într-o căsnicie. Uneori, atât de greu, încât îți vine să-ți iei câmpii! Apar probleme, certuri, facturi, griji pentru viitor, copii, monotonie. Multă monotonie. Timp pentru voi mai deloc. Doar rutina cotidiană, care te scoate din minți.

Și TENTAȚIA e în fața ta. Îți spune că ești frumos, că îi placi, că te vrea. N-ai mai auzit asta de la nevastă de cel puțin un an. Și că îți va îndeplini toate fanteziile și chiar și pe unele pe care nici măcar n-ai îndrăznit să le visezi. Și tu mănânci ciorbă!

Și, Doamne, ce i-ai mai face și tu! Și pe peretele alb, și în patul cu așternuturi negre, și în mașină, și la munte, și la mare și… și ești ÎNSURAT!

Pentru TENTAȚIE nu contează. Dar pentru tine ar trebui să fie piatra de hotar, prostule! Piatra pe care scrie “Pe aici nu se trece!”.

De ce ar trebui să spui “pas”? Să zicem că n-ai probleme de conștiință. Că ești unul dintre cei care cred în povestea că “la bărbați nu se pune”, că “o dată nu contează” și multe alte baliverne create de bărbați pentru a-și găsi justificări într-ale călcatului strâmb. Că ai putea trăi liniștit cu un astfel de secret, că, după aventura cu TENTAȚIA, te-ai putea comporta absolut normal și când ajungi acasă.

Să-ți spun ceva: ești un prost! S-o crezi tu că nevasta nu se prinde! Nevasta va ști imediat că e ceva în neregulă cu tine. Sau, dacă e prea ocupată pe moment, se va prinde ceva mai târziu, dar nu vei scăpa!

Pentru că nevasta este cel mai tare detectiv care a apărut pe planetă. Are un miros de varan, un ochi de șoim și un instinct de cel mai tare supraviețuitor de la dinozauri încoace.

Și va ști! Și te va nimici! Te va strivi ca pe un gândac! Îți va lua tot, fără un singur gram de milă. Copii, casă, mașină, conturi! Pentru că ăsta este singurul lucru pe care nu-l suportă nevasta: să fie înșelată! Ți-ar accepta orice, ar suferi în tăcere, dar, la asta, ar exploda mai ceva ca vulcanul Eyjafjallajokul.

Și gata cu tine! Pentru o noapte, tu vei pierde o viață, prostule! Așa că fii egoist și gândește-te doar la tine! Nu e frumoasă viața ta de acum, cu copii, cu casă, cu mașină, cu bani în conturi?! Așa că fii deștept și mănâncă ciorbă!

Îi aștept cu comentarii pe “vitejii” care îndrăznesc să mă contrazică!