5 dezvăluiri off the record din culisele venirii lui Moș Nicolae

Moș Nicolae

Scurt și la obiect: Moș Nicolae, ăsta, e foarte tare. E fain că toți copiii îl așteaptă, toți primesc cadouri, toți sunt fericiți.

Dar sunt câteva lucruri pe care le-am observat în noaptea asta, lucruri care mi-au atras atenția.

  1. Fiică-mea și-a curățat singură toate încălțările.

Măi nene, n-ai văzut atâta hărnicie pe ea, niciodată. A stat mai bine de o oră și a frecat la fiecare pantof, i-a șters cu grijă, i-a lustruit. Singură, cu mare chef și cu fericirea citindu-se pe față. Deci, din punctul meu de vedere, ar fi senzațional ca în fiecare zi să vină Moș Nicolae.

2. Pe la 12.00 noaptea se umpluse parcarea de bărbați suspecți.

Mă prinsese un film la tv și eram treaz la ora aia. Mă uit pe geam și văd vreo patru gealați care tot umblau la niște mașini. Fiecare cu mașina lui. Tot încercau să deschidă niște portbagaje. Apoi s-au apucat de cărat pungi din portbagaj. Fiecare avea bagaje destul de consistente.

Apoi, m-am uitat la ceas și apoi mai bine la ei. Mda, erau vecinii care începeau pregătirile pentru Moș. Mi-am pus geaca pe mine și i-am urmat pe drumul cadourilor. Adică și eu cu mașina, portbagajul și plasele mutate în casă.

3. Nevastă-mea a făcut un ceai de senzație.

A mea gătește rar, foarte rar. Ling farfuria până rămâne albă de fiecare dată când gătește. Nu că ar fi mâncarea senzațională, dar dacă e rară, măcar să nu ratez nimic.

La băuturi, dimineața mai face câte-o cafea, asta când nu îmi dă mie ghionturi să mă trezesc eu primul și să o fac. De ceai, niciodată. N-ai să vezi atâta răsfăț, cu mentă, cu miere, cu pișcoturi pe lângă.

Al naibii, a pregătit o farfurie cu bunătăți și un ceai lângă. Cică pentru Moș Nicolae.

Ahaaaa! M-am prins. Cum am stat treaz până pe la 1.00 și doar eu pusesem cadouri în ghetuțe, deci nici picior de Moș, am zis că merit ceaiul și pișcoturile. Deci m-am înfruptat pe îndelete din bunătățile pentru Moș. Mă gândesc că nu s-a supărat, că cică i-a pregătit toată lumea, deci avea de unde alege.

4. FIICĂ-MEA S-a trezit singură.

N-ai cum așa ceva! Ce chin e în fiecare dimineață să o trezim. Cu pupături, cu giugiuleli, cu rugăminți, cu desene animate. E complicat rău.

În dimineața asta, i-am spus doar atât: „Vezi că a venit Moș Nicolae și cred că ți-a adus ceva cadouri”! A fost mai mult decât suficient. A sărit a mea din pat ca arsă și dă-i iama în ghetuțe.

Deci, reiterez ideea că Moș Nicolae e bine să vină în fiecare noapte.

5. Eu de Moș Nicolae mi-am dorit un frățior pentru fiică-mea.

Asta a fost singura mea dorință pentru Moș Nicu’. Ne cam dorim un al doilea copil. Mda, problema e că doar vorbim despre asta. Știți, se pare că nu merge doar cu scrisori trimise Moșului. Iar ceaiul făcut de nevastă-mea a fost atât de bun, încât toată lumea a adormit buștean. Deci am rămas doar cu scrisul pentru noaptea trecută. 🙂

Voi ce alte lucruri ați remarcat de Moș Nicolae? Chestii dintr-astea „off the record”?