Meniu regal ca în poveștile Sophiei- sugestie pentru o rețetă rapidă

Sophia e în perioada prințese. Nu o cunoașteți? Înseamnă că sunteți părinți de băieți și la voi e cu Transformers.

La noi, însă, este cu regi, regine, prințese, prinți, descălecați sau încălecați, și, uneori, și cu Barbie. Bine, combinația asta vine de la desenele animate, dar este o altă poveste.

Rămânând la epoca prințese, Sophia se costumează ca atare și, de multe ori, ne implică și pe noi în jocurile ei. Iar eu, în calitate de rege, mă lupt cu zmeii, să-mi protejez prințesa. Evident, că înving de fiecare dată căci sunt însuși Regele Taticool.

Mari lupte avem, însă, chiar cu Prințesa Sophia, atunci când vine vorba de mâncare. Sunt bătălii interne, în regat, căci prințesa noastră se cam face că mănâncă, decât bagă la „ghiozdan” și e destul de sclifosită, neacceptând prea multe alimente.

Așa că astăzi am făcut, special pentru ea, o rețetă ca la curțile prințeselor, o rețetă regală. Vedeți modul de preparare și reacția Sophiei în privința meniului, în clipul de mai jos.

SALATĂ REGALĂ DE LEGUME CU FILE DE PEȘTE ALB ȘI SOS TARTAR

Așa se numește felul preparat de noi. Sună senzațional, iar gustul chiar e pe măsură. M-am lins pe degete. Rețeta am luat-o de pe site-ul creat de Bonduelle, special pentru cele patru noi mixuri de legume lansate pe piață (Spring mix, Mexican mix, Royal Mix și Duet Mix). Sunt multe rețete faine și inedite, așa că vă invit la lecturat și gătit. În plus, pe același site, puteți câștiga destul de ușor multe premii utile.

Revenim, însă, la rețetă.

INGREDIENTE

o 400 g Royal Mix Bonduelle Vapeur
o 4 fileuri de pește alb, aproximativ 120 g/buc.
o Sare, piper
o 1 lămâie
o 2 linguri de ulei de măsline
o 120 g sos tartar

PREPARARE

4 porții, timp de pregătire 10 min, timp de coacere 7-8 min

Îmi plac legumele de la Bonduelle. Sunt ușor de pregătit și sunt sănătoase. Datorită procedeului de preparare la aburi folosit de ei în exclusivitate, legumele își păstrează culoarea, textura, gustul și valorile nutriționale. Totodată, se gătesc într-un timp foarte scurt prin procedee diferite (tigaie, oală și microunde).

1.Legumele Royal Mix Vapeur se fierb cu grijă, pentru cel mult 2 minute.
Fileurile de pește spălate și bine uscate se taie în 2 bucăți pe lungime, se condimentează cu sare, piper și ulei de măsline, apoi se formează mici rulouri pe care le prindem cu o scobitoare. Stropim rulourile cu ulei de măsline și le așezăm pe o tavă, pe care o introducem în cuptorul preîncălzit la 160˚C timp de 7-8 minute.

2. Dacă rulourile sunt mai groase, timpul de coacere poate să fie puțin mai mare.

3. Condimentăm legumele cu sare, piper și suc de lămâie.

4. Întindem sosul de tartar pe o farfurie, cu o lingură și așezăm peste el rulourile de pește. Legumele asezonate le punem lângă pește.

TIPS: Punem o măslină fără sâmbure sau câteva bastonașe de castravete murat în mijlocul rulourilor de pește pentru un plus de gust și de textură.
Recomandăm ca fiecare bucată de file de pește să aibă aproximativ 6-8 cm pe 15- 20 cm. Dacă ni se pare că rulourile sunt prea groase, le aplatizăm cu grijă.

Cum vă spuneam ne-a ieșit o rețetă pe cinste. Tot platoul a fost gata în cel mult 20 de minute și ne-am distrat de minune. Iar eu mi-am atins scopul pentru că prințesa Sophia a lăsat ifosele deoparte și a lins farfuria.

Deci vouă nu pot să vă mai urez decât… POFTĂ BUNĂ!