Măi femeie, mai pune și tu mâna pe hățuri!

Un copil îți dă viața peste cap cu totul. Ba chiar mai mult decât atât. Dacă nu te afli în această situație, crede-mă că nici nu ai cea mai mică idee despre ce vorbesc. Crezi că îți imaginezi, însă… ești foarte, dar foarte departe.

Din sufrageria aia a ta mișto, aranjată cu bun gust, te trezești aproape peste noapte că nu mai ai loc de jucării. Eh, așa e cu toată viața ta. Din tot ce știai că ai, realizezi peste noapte că totul e schimbat.

Nopțile în care tu alegeai să nu dormi devin nopți în care nu ai de ales și… nu mai dormi. Zilele acelea în care nu aveai nimic de făcut decât să lenevești s-au dus cu totul, excursiile se transformă în adevărate tururi de forță și tot așa.

Ajungeți să vă fie dor unul de altul aflându-vă în aceeași casă. Sau să vă ignorați pentru că aveți prea multe de făcut. Și de aici apar adevăratele probleme. Când ajungi în această situație și nu gestionezi lucrurile cum trebuie, riști mult. E ca la ruletă. Nu găsești un echilibru? Pierzi… Nu ești atent și la nevoile celuilalt și te gândești că suportă amânare? Pierzi… Uiți să atingi, să săruți, să iei în brațe în puținele ore de somn? Pierzi…

Tu, draga mea proaspătă mamă, ajungi să te plângi că nu vă mai înțelegeți. Și el gândește la fel. Poate nu ți-o spune, dar sigur gândește la fel. Și acumulați frustrări.

Da, acolo ajungi. Te enervează faptul că îl vezi stând pe canapea când tu nu mai știi ce să faci că ai ciorba pe foc și friptura în cuptor. Asta deși el schimbase copilul cu câteva minute mai devreme.

Te plângi că nu vă mai înțelegeți, că dimineața e morocănos când e rândul lui să se trezească și să îi facă laptele celui mic sau să îl ducă la grădiniță și uită să ducă și gunoiul. Te plângi că nu vă mai înțelegeți atunci când seara vă puneți în pat, iar el în loc să sară pe tine adoarme buștean.

Dar, te întreb, și chiar sper să nu te superi, de câte ori l-ai refuzat în ultima vreme? De câte ori, tu erai prea obosită, ca să-i mai accepți avansurile? De câte ori l-ai lăsat deoparte pentru că aveai alte priorități? Nu te judec, ba chiar te înțeleg foarte bine: copilul este viața ta. Dar, poate de aceea, ați ajuns în impas.

Bărbații vor sex tot timpul. Dar dacă l-ai respins de atâtea ori, nu mai îndrăznește să îți facă avansuri. Îi e teamă că te va supăra și că va fi respins din nou. Dar crede-mă că el ar vrea amor cu tine în fiecare seară.

Așa că te întreb din nou: tu când ai sărit ultima oară pe el? Să nu te gândești vreo clipă că asta e doar datoria lui. Știu, ești obosită, ești tracasată, ai senzația uneori că ai ajuns la capătul puterilor. N-ai ajuns. Dacă respiri de trei ori adânc, îți vei da seama că mai ai putere și pentru tine.

Și tot ce trebuie să faci este să-i dai un semnal. Nu-l lăsa să doarmă! Atinge-l, iubește-l, arată-i că te bucuri că e acolo, arată-i că voi încă existați. Arată-i și spune-i ce vrei. Nu îl lăsa să ghicească, nu e mama Omida… Să fie cu artificii pe tavan! Să fie cu gălăgie, să vă audă și vecinii dacă așa vă place. Grijă mare, însă, nu treziți copilul! 🙂

Noi bărbații suntem cumva simpli. Nu avem nevoie de multe lucruri și Da! Atunci când apare un copil în viețile noastre și vă știm acolo, lângă noi, ne comportăm de multe ori ca vioara a doua pentru că ne bazăm pe voi. Știm că vă descurcați de minune însă NU UITAȚI! Suntem acolo. Poate nu vedem lucrurile în detaliu așa cum o faceți voi. Vedem detalii, dar poate nu le vedem pe cele pe care voi vreți să le vedem. Arătați-ni-le!

Și DA, vrem și noi să fim băgați în seamă. Vrem și noi să ne simțim doriți. Din păcate, foarte mulți bărbați sunt dați la o parte atunci când apar copiii. Și, din nou, sper să nu mă înjurați. Dacă stați o secundă să vă gândiți, îmi veți da dreptate. Înainte de apariția copilului, bărbatul de lângă tine era superb, îl iubeai enorm și ai fi vrut să petreci fiecare clipă cu el. Acum, chiar tu îl dai la o parte. Uneori, chiar și atunci când vrea să te ajute. Spui că e neîndemânatic și-l trimiți la plimbare. 

Iar acum ai foarte multă treabă, chiar dacă l-ai învățat să te ajute. Oboseala e mare la câte lucruri ai de făcut. Să știi, însă, că noi, bărbații, n-avem nevoie decât de chestii simple, de bază. Iar sexul este cel mai important dintre toate.

Asta pentru că ne-ar plăcea să avem ciorbă caldă pe masă, dar preferăm să murim de foame dacă avem parte de o partidă de sex de poveste. Ne plac gospodinele, dar suntem dependenți de doamne de alcov, de acea doamnă de alcov cu care ne-am căsătorit. Că parcă așa erai înainte de apariția copilului, nu?

Vorba aceea cu “Doamnă în societate, gospodină în bucătărie și … în pat” e cât se poate de adevărată.

Nu vă mai stresați să ne puneți pe masă ultimul preparat al nu știu cărui bucătar celebru… Serviți-ne o cină fierbinte în dormitor după ce adoarme copilul. Crede-mă! Dacă bărbatul tău se uită la tine adormită și își spune în gând „Doamne, ce mi-a făcut nevastă-mea! E mai tare ca Jena Jameson!”, zău dacă îi mai trebuie vreo ciorbă. Scoate el banii din buzunar și te invită la restaurant. Ba plătește și o bonă!

Un bărbat adevărat nu va povesti prietenilor ce a făcut el în pat, dar, în fața celor mai tineri, când va fi întrebat cu ce fufă și-a mai tras-o, bărbatul fericit acasă va zâmbi misterios și va spune doar atât: „Eu nu înșel! Îmi iubesc familia”. Și atât.

Dar în mintea lui, discuția va continua: „Nevastă-mea e fabuloasă în pat, îmi oferă tot ce îmi doream. Ba mai mult, îmi oferă o familie superbă. Avem un copil minunat și chiar dacă, uneori, uită de mine, aș pierde prea multe dacă aș înșela-o. În plus, știu sigur că atunci când va putea, se va revanșa! Pentru că mă iubește.”

Treaba e simplă. Un copil vă schimbă viețile radical. DAR! Nu uitați de voi. Asta e cel mai important. Și doamnelor, inițiativa voastră, de cele mai multe ori, face miracole!