Mai e și bine în școlile din România!

Știm cu toții că situația în școlile din România nu e nici pe departe ideală. O spun și statisticile: o școală din patru din țara noastră nu are autorizație sanitară de funcționare, 8000 de clădiri de învățământ de stat nu au autorizație ISU, iar 98% dintre spațiile destinate școlilor sunt construite înainte de 1970! (Sursă info- ziarulevenimentul.ro)

Dar azi vreau să văd și partea plină a paharului pentru că e suficient gri în jurul nostru. Sunt părinți și companii care au ales să nu stea degeaba. Au decis să se implice și să schimbe ei lucrurile cu forțele proprii.

Sunt părinți care, prin propriile firme, au renovat clase sau toalete. Sunt mulți părinți care au pus mână de la mână și au cumpărat mobilier nou pentru elevi. Și sunt mulți părinți care au îmbunătățit imaginea din clase măcar cu un ghiveci de flori.

Nu spun că asta ar trebui să fie soluția generală, dar, dacă statul nu o face, mi se pare o idee mult mai bună decât cea în care nu facem nimic. Pentru că vrem cu toții condiții bune pentru copiii noștri.

În plus, astfel de părinți implicați caută și finanțări din afara instituției în care își duc copiii. Sunt tot felul de acțiuni pe care unele companii mari le organizează pentru mai binele copiilor noștri. Da, sunt. Sunt companii care, la fel, au hotărât să nu mai stea cu mâinile în sân și pun la dispoziție fonduri sau produse pentru renovarea școlilor și claselor în care învață copiii noștri. Dar trebuie, la rândul lor, să se convingă că banii se duc la persoanele care chiar au nevoie de ele și care le merită.

Una dintre aceste companii este Domestos. Le salut inițiativa și îi laud. Toată lumea își face reclamă și își vinde produsele. Ești de lăudat, însă, când din profitul tău, dai înapoi ceva societății. Se numește că îți pasă. Puțin, mult, alții decid. Dar tu, companie privată, ai făcut un bine.

Competiția celor de la Domestos- Igiena de nota 10- a ajuns la a treia ediție.  Elevi și profesori au fost invitați să creeze lucrări pe această temă și 15 unități de învățământ vor câștiga, la final, premii în valoare 29 de mii de euro și produse pentru igienizarea băilor.

Concursul a ajuns la ediția a treia, iar anul trecut peste 25 de mii de elevi din ciclul primar și grădinițe, sub îndrumarea cadrelor didactice, au realizat lucrări colective pentru a participa în concurs. Deci, acolo unde profesorii și părinții vor, chiar se poate face ceva! Poate nu vine primăvara cu o floare, dar sigur e un pas înainte.

După 1 noiembrie, se vor afla câștigătorii și pentru ediția aceasta. Până atunci, Domestos face acțiuni în clase prin care îi învață pe cei mici despre importanța igienei și modalitățile de combatere a virusurilor și a bacteriilor.

Pentru toți copiii au creat și un joc haios, pe telefonul mobil, pe care copilul din mine l-a testat. Jucătorul devine Căpitanul Igienă și împușcă toate bacteriile ieșite în cale. Între niveluri, copilul primește întrebări despre igienă și câștigă bonusuri dacă știe răspunsurile. Deci, dincolo de distracție, și învață anumite noțiuni. Ulterior, se creează un top, iar primii 50 clasați, în funcție de scorul obținut, primesc ghiozdane Domestos, produse de igienă și cărți ilustrate.

Ghici ce? L-am testat și eu într-o pauză la birou. Păi… ce eu nu sunt copil? 🙂