M-am șocat când Fodor mi-a povestit, prima oară, cum își crește copilul

E mișto Fodor. Chiar e un tip care îmi place. Îl știu de mult timp și mi-a plăcut mereu franchețea lui. Spune exact ce are în cap, fără ocolișuri. Voi îl știți de la televizor, unde are o imagine de macho. Mor femeile după el și e în regulă să fie așa.

Dar, în realitate, e topit după doar două persoane din viața lui- Irina și fetița lor. Iar cea mică este viața lui.

Deși îl știu destul de bine, a reușit să mă șocheze. De curând am făcut un interviu cu el de la Taticool la tată cool și m-a surprins. Chiar m-a șocat pentru că este cu totul diferit față de majoritatea taților și a părinților, în general.

E foarte relaxat. Extrem de relaxat. Șocant de relaxat pentru ceilalți. Își duce fata de doar cinci ani pe plaje neamenajate. Dorm în cort și gătesc la butelia de camping. Adică… altfel decât 90% dintre părinți, ăștia ca noi care își cocoloșesc copiii, care sunt înnebuniți după curățenie, după condiții și nu se cazează decât de la 4 stele în sus.

Îmi spunea Răzvan că, de mică au educat-o într-un stil spartan. Nu a legănat-o, nu i-a cântat până să adoarmă, nu s-a sacrificat pentru ea și nu a renunțat la tot ca să stea cu ea. Și-a păstrat hobby-urile și a inclus-o și pe ea în călătoriile lor „sălbatice”. Și nu s-a panicat când copilul s-a umplut de semne de la mușcăturile de țânțari. Au trecut și cu asta basta.

M-a mai surprins Răzvan cu ceva:  a citit cărți de parenting, s-a documentat încă de la începuturi și a selectat sfaturile care i s-au potrivit lui. De la televizor, nu pare genul de bărbat implicat. Dar este 100%.

Îmi place mult faptul că, atunci când e acasă, îi gătește fetiței. El, cu mâinile lui. Când l-am vizitat, îi făcea un suc natural. Pusese la fiert niște fructe, le-a pasat și i-a făcut copilului suc. Cea mică nu știe ce înseamnă sucuri din comerț. Și mi-a plăcut tare mult asta.

Răzvan Fodor are principii sănătoase în privința modului în care își educă fetița. Nu o lasă să facă diferențe între copii, nu pune preț pe averi și o învață că toți copiii sunt buni indiferent de rasă, sex sau banii părinților. O mare bilă albă pentru Răzvan pentru principiile astea!

Dar, la fel de franc, Răzvan spune clar: „Peste ani, îmi văd copilul studiind afară!”. Nu o vrea aici, în această țară, în care i se pare că nu va avea un viitor prea bun. Din păcate, suntem mulți care gândim la fel ca el, dar nu avem curajul să o recunoaștem. Bravo, Răzvan, și pentru asta!

Acestea sunt câteva dintre momentele despre care am discutat, mai multe găsiți în interviu. Urmăriți-l, e fain. E fain omul ăsta, de la care avem ce învăța cu toții.