Legea Vaccinării Obligatorii poate crea situații monstruoase

Până acum, mi-am vaccinat copilul. Am mare încredere în pediatrul nostru, dar am discutat în detaliu despre fiecare vaccin în parte.

Au fost două vaccinuri pe care am ALES să nu le facem. A fost decizia noastră. Sunt vaccinuri cu multe posibile efecte adverse, pe care am decis că nu vrem să ni le asumăm!

În România, nu se pot face teste genetice care să-ți spună dacă micuțul tău prezintă riscuri la un anumit vaccin. Am cunoștințe, pro-vaccinare, care au făcut aceste teste în străinătate și abia apoi și-au vaccinat copiii. Cei mai mulți nu au, însă, acces la aceste teste.

Noua lege a vaccinării face vaccinarea obligatorie și elimină dreptul părintelui, de a spune NU, chiar dacă este o opoziție documentată.

Momentan este doar un proiect, dar a fost deja aprobat de Senat și Camera Deputaților este ultima care trebuie să-și spună cuvântul. Dacă va rămâne în forma actuală, legea va putea crea situații aberante! 

CE PROPUNE LEGEA ROMÂNEASCĂ

 Ar trebui să pornim de la premisa că guvernanții sunt responsabili, că vor propune măsuri în interesul societății și nu a vreunei companii farma, că vor avea discernământ, că vor organiza dezbateri publice, că vor stabili schemele de vaccinare pe baza unor documentări temeinice și nu în interesul unor companii farma.

Dar putem accepta această premisă?

Să zicem, totuși, că DA. Atunci, iată ce propune noua lege a vaccinării:

INTRODUCE VACCINAREA OBLIGATORIE ATÂT LA COPII, CÂT ȘI LA ADULȚI

Art.1.(1) (1)Obiectul prezentei legi îl constituie reglementarea activităţii de

vaccinare a copiilor şi a adulţilor, pe durata vieţii, în vederea prevenirii

şi limitării răspândirii bolilor transmisibile care pot fi prevenite prin vaccinarea populaţiei, în România.extras din proiectul de lege

DEFINEȘTE REFUZUL PĂRINTELUI DE A-ȘI VACCINA COPILUL DREPT NEGLIJARE MEDICALĂ

Art 3. (lit q) q) neglijarea medicală – refuzul repetat al părintelui de a face demersuri în vederea administrării vaccinurilor obligatorii stabilite prin Calendarul Naţional de Vaccinare pentru copii. extras din proiectul de lege

SUSPICIUNEA DE NEGLIJARE MEDICALĂ POATE ATRAGE DECĂDEREA DIN DREPTURILE PĂRINTEȘTI

Comisia Județeană de Vaccinaresesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de neglijare medicală sau încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinţi sau reprezentanţii legali.,extras din proiectul de lege, art. 39 lit. l.

Iar DGASPC poate dispune inclusiv decăderea din drepturile părintești și mutarea copilului într-un centru.

Oare nu e prea mult? Dacă refuz vaccinarea, sunt pus pe același nivel cu părinții care bat, umilesc, trimit copiii la cerșit? Dar, în România, bătaia e ruptă din Rai, pe când vaccinarea va fi obligatorie.

Lasă această prevedere locul unor posibile abuzuri? Întreb.

REFUZUL VACCINĂRII= VĂTĂMARE CORPORALĂ

Potrivit Art.73.- Nerespectarea prevederilor prezentei legi care au drept consecinţă punerea în primejdie a sănătăţii, vătămarea corporală sau decesul copilului, precum şi favorizarea răspândirii unor boli infectocontagioase prevenibile prin vaccinare, se pedepseşte conform legii.extras din proiectul de lege,  REFUZUL VACCINĂRII POATE FI TRATAT CA VĂTĂMARE CORPORALĂ.

Știți ce înseamnă asta? Potrivit Codului Penal, articol 194- Vătămarea corporalăse pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani!

Deci pot face închisoare dacă refuz să-mi vaccinez copilul? Iar întreb: nu e prea mult? Sunt pus, din nou, pe același palier cu cei mai răi oameni din societate?

Lasă această prevedere locul unor posibile abuzuri? Întreb.

Proiectul de lege prevede alternativ amenzi de până la 10 mii de lei, în funcție de gravitatea situației.

OBLIGĂ PĂRINȚII SĂ RECUPEREZE SCHEMA DE VACCINARE ÎN CEL MULT 1 AN, DEȘI SUNT VACCINURI CARE SE FAC DOAR PÂNĂ LA O ANUMITĂ VÂRSTĂ

Art. (2) În cazul prezentării unui calendar de recuperare a antigenelor vaccinale obligatorii, schema de vaccinare propusă trebuie să fie completată în termen de un an de la data admiterii în colectivitate. .extras din proiectul de lege.

Se poate crea această interpretare? Eu zic că se poate. Se poate ajunge ca un copil să fie vaccinat cu un anumit vaccin, chiar dacă a depășit vârsta la care trebuia să-l facă? Cu siguranță da. Cum se va manifesta acest vaccin? Aș vrea ceva lămuriri, sincer.

Ar mai fi câteva prevederi pe care un susținător al dreptului de a alege, al libertății de exprimare, nu le va accepta. Sunt, însă, în spiritul legii acesteia, prin care se dorește impunerea vaccinării obligatorii. Deci, dacă proiectul va intra în vigoare, libera exprimare va fi anulată pe anumite aspecte.

De exemplu:

 LEGEA INTRODUCE ACORDUL PREZUMAT ÎN PRIVINȚA VACCINĂRII

Art. 21, alin 3) În cazul vaccinărilor obligatorii, consimțământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat. La înregistrarea administrării vaccinului, medicul vaccinator menţionează în fişa copilului prezenţa reprezentantului legal. extras din proiectul de lege.

În momentul de față, legislația din domeniu face referire la consimțământul INFORMAT al pacientului, nu prezumat. Trebuie să-ți dai acordul pentru o operație, dar nu mai ai voie să-ți dai acordul în privința vaccinării. 

LEGEA CREEAZĂ COMISII JUDEȚENE DE VACCINARE, ORGANISME PARALELE DSP, CARE ÎI VOR CONTROLA ATÂT PE PĂRINȚII CARE REFUZĂ VACCINAREA, CÂT ȘI PE EVENTUALII MEDICI CARE STABILESC O CONTRAINDICAȚIE PENTRU VACCINARE.

Art.40.- Comisiile judeţene de vaccinare, precum şi Comisia de Vaccinare a Municipiului Bucureşti, au următoarele atribuţii:

  1. d) convoacă persoanele care răspund de vaccinarea copilului şi care nu se prezintă cu copilul la vaccinare sau care refuză vaccinarea copilului, în vederea consilierii.extras din proiectul de lege.

 Orice structură nou creată implică niște costuri suplimentare, nu-i așa?

DACĂ NU ESTE VACCINAT, LEGEA ELIMINĂ DREPTUL COPILULUI LA EDUCAȚIE

Art.23.- La data înscrierii copiilor într-o colectivitate, așa cum este definită de prezenta lege, instituţia are obligaţia de a solicita prezentarea unei adeverințe, emise de către medicul de familie care are în evidenţa sa persoana respectivă, care să ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinărilor obligatorii.extras din proiectul de lege.

ARGUMENTELE CELOR ANTI-VACCINARE OBLIGATORIE

 SITUAȚIA ÎN LUME

 ȘTIAȚI CĂ:

Organizația Mondială a Sănătății susține și încurajează țările să își crească rata de vaccinare prin PROMOVARE, INFORMARE, EDUCARE ȘI TRANSPARENȚĂ și nu prin OBLIGARE?

În Europa, 15 țări nu au nicio formă de obligativitate pentru nici un vaccin?

Printre țările unde nu este obligatorie vaccinarea, se numără și Finlanda, țara cu cea mai mare rată a vaccinării de 95%?

Și știați că nu există diferențe majore la rata de vaccinare între țările care doar recomandă vaccinarea și cele care au luat măsuri de obligare? (Mandatory vaccination may be considered as a way of improving the compliance to vaccination programmes. However, many programmes in Europe are effective even though voluntary, just with recommendations. ) Sursa AICI

Știați că și vaccinul, ca orice alt medicament, poate provoca și REACȚII ADVERSE?

Știați că, spre exemplu, printre posibilele reacții adverse la vaccinul HEXAXIM se numără SLEROZA MULTIPLĂ și ENCEFALITA?

Știați că, în cazul vaccinului ROR, există un exemplu acceptat de comunitatea medicală? Este vorba de cazul Hannah Polling USA din 2008. În acest caz, s-a stabilit că există o modificare mitocondrială și că acest defect genetic, în combinație cu vaccinul poate declanșa AUTISM?

În SUA , între anii 1990-2000, s-au raportat mai mult de 40 000 de plângeri legate de efectele secundare ale vaccinului MMR (ROR)?

În 1994, în Marea Britanie, autorităţile din domeniu au raportat 530 de cazuri grave în urma vaccinării a 7 milioane de copii cu trivaccinul MMR (ROR), dintre care multe cazuri de meningo- encefalite şi atrite cornice? Raportul este de 1 caz grav la 13 000 de vaccinați. (Fletcher 1996, AT 1996). ȘI NU DE 1 LA 1 MILION!!!!

CONCLUZII

Ne dorim cu adevărat o lege atât de dură? În România, rata vaccinării este mare. Cei mai mulți părinți își vaccinează și acum copiii, fără a fi presați de cineva.

Ce se întâmplă în cazul în care un vaccin din schema obligatorie dispare de pe piață? Au mai fost crize de luni de zile, în care anumite vaccinuri nu se mai găseau în România. Ce facem atunci?

Cum va răspunde statul în astfel de situații? Va suspenda legea, ca părinții să-și poată duce, totuși, copiii nevaccinați la școală? Sau va reacționa tardiv? Ca de multe ori până acum?

Ce garanții avem că vaccinurile vor fi de calitate?

Ce garanții avem că, din pixul unui ministru vremelnic, nu vor fi introduse ca obligatorii vaccinuri controversate precum HPV-ul?

O astfel de lege ar trebui susținută de campanii de informare. Va face Ministerul Sănătății astfel de campanii? Până acum, nu a făcut.

Și încă ceva: oare părinții hotărâți 100% să nu-și vaccineze copiii nu vor găsi soluții să aibă doar dovezi scriptice, dar nu și să-și injecteze micuții? Zic și eu.