La mulți ani, române! Fă ca 1 decembrie să însemne mai mult decât o bucurie de o zi!

La mulți ani, române! Azi e ziua ta și ești tare mândru! Azi îi saluți pe toți cu „la mulți ani” și îi strângi în brațe.

Oricâte nemulțumiri ai avut peste an, azi ești mândru și fericit. Că e ziua ta!

Oricât i-ai înjurat pe guvernanți un an întreg, azi nu te mai gândești la ei. Și ești optimist. Hai, frate, că ne-om descurca noi!

Au crescut taxele, benzina e mai scumpă, chiar și ouăle au prețuri ridicol de mari. Azi, însă, suntem siguri că vom găsi o cale de a merge mai departe!

Pentru că așa-i românul. Multe a suferit, multe necazuri are, dar, de 1 decembrie, e vesel! Ne-om descurca noi, cu bune și cu rele! Le-om duce cumva pe toate la bun sfârșit!

Închină un pahar, române! E ziua ta și azi râdem!

De unde vine, însă, mulțumirea ta de astăzi? Doar pentru că e Ziua Națională?

E puțin, române, e puțin. Spune-mi, te rog, dragul meu, ai făcut măcar un lucru bun în anul ăsta pentru alții? Unul singur! Un gest de generozitate, un gest pentru care să nu ceri nimic, un gest prin care să-ți demonstrezi ție că ești OM? Că ești bun, mărinimos, cu suflet.

Că, prin exemplul tău, copilul tău va învăța de bine și că, peste 20 de ani, va fi un OM BUN?

Azi eu am donat 2 euro. Nu ți-o spun ca să mă laud, ci pentru că vreau să faci și tu la fel. I-am donat pentru o româncuță care vrea să crească om bun și să-i ajute și pe alții.

S-a născut în urmă cu 10 ani, cu inima pe partea dreaptă. Medicii de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” din București (INSMC) au reușit să o salveze. După vreo patru operații, româncuța Sonia e bine.

Acum, împreună cu mama ei, vrea să modernizeze secția de terapie intensivă de la INSMC și pentru alți copii. Pentru că, din păcate, e rău tot anul acolo. Incubatoarele sunt vechi și puține, dotările trebuie urgent modernizate.

Dar Sonia, prin gestul ei, e un OM BUN. E cu adevărat un român bun, care azi are toate motivele să fie mândră, iar noi să o aplaudăm.

Fii bun, române! Fii ca Sonia! Donează, te rog, ăștia 2 euro la 8844! Măcar atât!

Ca 1 decembrie să însemne mai mult decât o bucurie de o zi.