Kit de supraviețuire pentru părinții blocați cu copiii în casă (P)

Știu, poza e neclară dar expresiile fețelor lor este demențială. Decât o poză cu sharf, dar cu fețe plate, mai bine o poză proastă, dar care transmite ceva. Iar poza asta transmite foarte clar haosul din casa noastră.

După cum vedeți, casa a fost transformată într-un mare loc de joacă și niciun colțișor nu mai este ca înainte. Aia e, soața e pe calmante, dar să fie copiii fericiți acum, că, după criză, îi ținem legați pe exteriorul ușii vreo lună. Doar să treacă nebunia.

Așadar, cei doi prichindei ai casei le-au cam încercat pe toate. Doar temele Sophiei sunt singurele momente serioase ale zilei, în rest… haos, balamuc, distracție, râsete. Și e bine așa! Au început cu datul cu hooverul prin casă, au continuat cu datul pe burtă pe skate board, apoi cu tricicleta, apoi cu petreceri în pijamale și somn într-un cort de tabără și tot așa. Toate în mijlocul casei, apoi în dormitor, apoi în baie, apoi… apoi cam peste tot.

Inevitabil, zilele trecute, a venit telefonul. Era puțin trecut de ora 7.00, aici la mine, în Dominicană. Soață-mea!!! Toată nervoasă. Ea, de obicei, așteaptă să o sun eu și nu să mă trezească. În dimineața aia, n-a mai rezistat. Punct.

-“Aloo, soțu’, zi-mi repede ce să mai inventez pentru copiii ăștia că nu mai pot cu ei! Am rămas fără idei și ei tot mai au energie! Implică-te și tu, că de-aia ești tată!” zise a mea iritată că maimuțele încă aleargă prin casă, că bărbat-su e plecat teleleu și că Budeanca l-a mai făcut și fătălău doar pentru că era părinte implicat înainte să plece.

Mda. Ce puteam să mai zic. Spusese ea totul în mai puțin de un minut, cu multe cuvinte și fără să respire. N-am mai băut cafeaua și m-am pus pe inventat jocuri.

Am luat netul la puricat, pentru inspirație.

Pe de o parte, am dat de programul prietenilor de la Danonino. Zău că-mi place, așa că vă spun și vouă despre el. Se numește „Kit pentru Părinți” (eu i-aș fi spus “Kit de supraviețuire pentru părinții blocați cu copiii în casă”, dar ei au fost mai diplomați). E un program detaliat, pe zile, cu propuneri de activități pentru copii.

Mai sus aveți programul cu ce a fost săptămâna asta. Apoi vin cu săptămâna viitoare și tot așa, până o trece nebunia asta. E un program foarte bine realizat, care alternează educația cu joaca. De la tururi virtuale, la lecturi și vizionări de povești, la desene animate cu Dino Danonino. Găsiți toate aceste activități cu link-uri și descrieri pe pagina de facebook Danonino. Sunt multe, foarte multe lucruri interesante și chiar îi felicit pe cei din companie care au gândit acest program. De la video-uri tip “Do it yourself”, la povești vechi românești, le găsiți pe toate acolo. Și, dacă nu e suficient, mai aveți și site-ul www.danonino.ro- secțiunea Activități cu alte propuneri la fel de interesante.

Păi da, că la noi n-a fost suficient kit-ul Danonino. De aia zic! N-a fost! Că soață-mea a vrut mai mult. “Păi cum, fii și tu original! Nu mai copia de pe net!”. Mă așteptam și la replica asta. Doar o știu de atâția ani!

M-am repliat repede și am parat cu două joculețe unul mai interesant ca altul.

Instrumente muzicale cu ce găsești prin casă

E un joc pentru copiii mici, ca să descopere sunetele, dar i-a plăcut și Sophiei, mai ales că ea a fost cea care a construit instrumentele.

Varianta foarte pe scurt, transformi ce-ți cade în mână în instrument muzical. În prima zi, au pus paste în borcane și cutii de sandvișuri. Bebele a fost implicat 100% în proiect, a stat concentrat, a pus păstuțe în recipiente și apoi s-au pus pe făcut gălăgie. Sunete diferite, scop îndeplinit. Afoni amândoi ăștia micii ai mei, dar au fost ocupați câteva… minute.

Am primit o bilă albă de la soață. Vom vedea mâine ce va zice, când cei doi maimuțoi au primit dreptul de a folosi ca instrumente muzicale… oalele din dulap. Să te ții atunci, Dane, de câte bile vrei primi de la soață!

Trasee sportive în mijlocul casei

Dacă aveți nervii tari de tot, vă recomand cu mare drag acest joc. Știu ce spun că doar prezint emisiune de profil. 🙂 E foarte fain, dar se poate lăsa cu multă dezordine. Aia e!

Aici nu există limite, orice obiect poate fi folosit ca obstacol de cățărat, de ocolit, de trecut pe sub el, de dărâmat.

Inițial, Sophia trebuia să concureze cu bunica din dotare, dar, după cum se vede, bebele n-a putut sta deoparte. Surprinzător, a vrut să fie concurent și a încercat, în felul lui, să intre pe traseu. Bine, a cărat o bilă într-o lingură vreun metru, apoi s-a plictisit și a luat obstacolele la… “rearanjat”, să-i spunem. Revin cu un clip detaliat într-o altă postare, că e prea tare. Am râs mult de tot.

Așadar, dragi părinți, treceți pe calmante și distrați-vă copiii! Profitați de timpul ăsta și zâmbiți! În privința jocurilor pe care le puteți inventa, “Sky is the limit!” sau tavanul casei, în această situație, că afară nu mai iese nimeni! Iar, pentru inspirație și programe ce combină și învățătura cu joaca, accesați cu încredere pagina de facebook și site-ul Danonino.