Jur că râgâitul lui fii-miu e cel mai mișto sunet din lume!

N-am crezut vreodată că voi ajunge să spun asta! E ceva….

Mda, poate că nu este cel mai important articol pe care l-ați citit vreodată, poate nu este cel mai captivant, cu siguranță nu e unul pe care să-l puneți în arhivă pentru a-i documenta și pe alții mai târziu.

Dar, pentru mine, râgâitul copilului meu este cel mai important lucru din lume acum!!! Da, chiar este cel mai important.

Corcodel are 27 de zile și, aproape de când s-a născut, are colici. Niște chestii despre care nimeni nu știe concret cum arată, de la ce apar și mai ales cum se tratează. Dar îi are. Mănâncă hulpav, dacă ar putea, ar stoarce 2 litri de lapte din sânii maică-sii instantaneu. E rău tare când îi e foame! Din momentul în care a deschis ochii și până urlă, durează cam… 40- 50 de secunde. Nici măcar un pilot de Formula 1 nu are viteza lui….

Așa că, după masă, se întâmplă momentul ăla cu pusul bebelușului pe umăr, bătut pe spate și rugat la Doamne, Doamne.

Păi da, invoci toate divinitățile, natura, spiritele. Și, când auzi un râgâit puternic, te simți ca și cum ai câștigat un milion la Loto. Pe cuvânt!

Mai nasol e atunci când nu iese manevra din prima. Îl bați ușor, apoi, din ce în ce mai tare, la un moment dat, te întrebi dacă nu cumva îl strici. După câteva secunde de lovituri mai convingătoare, o și aud pe soață cum strigă la mine: „Mai ușor că strici copilul!” Dar disperarea e mare. Nu de alta, dar știi exact ce urmează dacă nu auzi sunetul magic: ore în șir de chin, crampe, copil încolăcit, cu mari dureri de burtă.

Așa că da, râgâitul copilului meu este sunetul magic pe care îl așteptăm în familia noastră din trei în trei ore cel târziu.

Și, după ce emite respectivele sunete, răsufli ușurat. Îl cobori de pe umăr, îl strângi cu mare drag în brațe și îl feliciți. Bravo, campionul meu! Ești genial! Bravo, tati!

Mda, copilul n-a luat vreo medalie la olimpiadă, nu a bătut vreun record mondial. Doar a râgâit! Dar ce râgâit magic a putut scoate!