Jucării din fetru și dragoste. Un proiect al unor tineri geniali

Ce jucărie să-i cumperi copilului tău? Ai vrea ceva colorat, dar și practic, ceva din care să învețe lucruri, nu doar să se distreze. E o dilemă cu care mulți părinți se confruntă în privința copiilor lor.

Dincolo de mai mult sau mai puțin banalele jucării din comerț, există și jucării „hand made”, iar, de curând, am descoperit unele geniale.

Vi le recomand cu drag și scriu acest articol pentru că tinerii care le fac m-au impresionat extrem de mult. Nu e nimic plătit, în acest articol, este doar dorința mea de a ajuta/ populariza niște tineri geniali.

Iată povestea lor:

Bianca și Paul au doar 21 de ani. Ea este studentă la Pedagogie, el la Teologie. Într-o zi le-a venit o idee: „Ce ar fi dacă am crea niște jucării din fetru, niște jucării din care copiii să învețe lucruri, niște jucării interactive, personalizate?”.

Și așa a apărut Felt and Made, o mică firmă, în care ei investesc toată imaginația și tot timpul lor. Creează, la comandă, aproape orice jucărie din fetru își dorește un părinte pentru copilul lui. Cărți interactive, semne de carte, huse, locuri de joacă, orice.

Proiectul lor e atât de fain, încât au reușit să obțină și finanțare europeană! Măi oameni buni, niște copii au luat fonduri europene pentru afacerea lor! Se întâmplă în România! Mie mi se pare genial demersul lor! Au învins birocrația, au depășit toate obstacolele și au fost desemnați câștigători ai unui proiect de antreprenoriat.

Urmăriți clipul și vedeți exact ce creează copiii ăștia și care este povestea lor spusă chiar de ei.

Crezul lor este „Educație pentru orice generație!”, căci „Ne place să credem că Felt and Made reprezintă o reformă creativă a modului în care decurge educația unui copil și vrem să o facem cât mai prezentă în viața fiecărei familii. Produsele pe care le oferim, în special cărțile senzoriale și planșele educative, oferă posibilitatea copiilor de a-și dezvolta creativitatea, gândirea divergentă, simțurile și de a le oferi ajutor în crearea unei imagini de ansamblu. Producem obiecte educaționale și accesorii hand made personalizate din fetru pentru copii și adulți. Principala noastră misiune este să oferim produse hand made unice cu un caracter educativ, îndeplinind și satisfăcând nevoile clienților noștri și focalizându-ne atenția către detalii care credem noi că fac diferența. Înconjurați astăzi de ecrane și tablete care fac lucruri doar din simple gesturi, readucem atenția părinților și educatorilor asupra unor obiecte palpabile pe care copilul le poate atinge și cu care poate construi, chiar antrena creativitatea și mintea.”

În plus, aceste jucării sunt niște cadouri senzaționale atunci când aveți o aniversare a vreunui prichindel.

Îi găsiți pe Bianca și Paul la adresa de email feltmadesrl@gmail.com sau pe pagina lor de facebook- Felt and Made.

Închei articolul acesta, cu o mare rugăminte față de voi, cititorii blogului. Că veți cumpăra sau nu produsele tinerilor ăstora, e treaba voastră. Dar vă rog să dați share acestui articol, să le dați like la pagina de facebook, să-i popularizăm cu toții. Pentru că ce fac ei e un lucru cu care ar trebui să ne mândrim cu toții. Sunt români, sunt tineri, sunt frumoși, geniali și muncitori! Și merită toate like-urile noastre.