Jocuri de jucat în… trafic

FullSizeRender

Ce faci ca micuțul tău să nu se plictisească atunci când sunteți blocați în trafic? E o situație cu care ne confruntăm des și care, și mie, îmi dă multe bătăi de cap.

Nu te poți juca direct cu cel mic, trebuie să fii atent la șofat, iar el stă în spate, în scaunul lui și, de multe ori, o oră în aceeași poziție e plictisitoare și pentru un adult, nu mai zic pentru un copil. Să nu mai vorbim de momentul în care pleci în excursie.

În clipul de mai jos, noi ne jucăm „Ce se află în…”. E un joc simplu, care îi stimulează inteligența copilului, îl amuză, iar tu, părintele, poți să te joci cu el, dar și să fii atent la trafic. De exemplu, „Ce se află în frigider?”. Copilul spune un aliment, tu altul și câștigă cel care are ultimul cuvânt, celălalt nemaiavând soluții. Noi am jucat „Ce se află în…baie?” Dă [play] să vezi cine a câștigat. 🙂

 

Nu știam de jocul ăsta. Ni l-au povestit Mirela Retegan și Fetița Zurli, pe ultimul CD pe care l-au scos. E un CD cu 11 jocuri și două melodii, jocuri de pus în practică exact când sunteți blocați în trafic.

Se numește exact așa: „Jocuri de jucat în trafic” și, mâine, va fi disponibil  exclusiv cu Gazeta Sporturilor, la toate chioșcurile de ziare. Așa că, dacă te interesează, dă o fugă, mâine, până la chioșc.