Într-o zi, niște oameni faini au decis să dea din binele lor și altora

Ne plângem în fiecare zi că avem probleme, că nu ne ajung banii, că suntem stresați cu munca. Dar nu privim în jur. Nu-i vedem pe cei care au cu adevărat probleme. De sănătate, probleme financiare mari, oameni care nu au unde dormi, care nu au ce le da copiilor lor.

Copiii noștri sunt, însă, ok. Sunt sănătoși, sunt integrați, au prieteni. Poate nu primesc tot timpul cele mai bune haine, ultimele colecții, dar cu siguranță sunt ok. Dar noi nu vedem asta. Noi ne plângem de problemele cotidiene și nu simțim fericirea din propriul cămin.

Într-o zi, la un eveniment, m-au abordat doi tineri, soț și soție. Sunt psihologi și cred că, prin forțele lor, pot face lucruri și pentru alții. M-au rugat să nu mă supăr de îndrăzneala lor, dar îmi citesc blogul, și au simțit că aș putea să-i ajut.

Sunt oameni cu carte și au strâns în jurul lor alți oameni deștepți. Împreună fac ceea ce mulți dintre noi nu fac vreodată. Da, oamenii ăștia ajută alți oameni, mai ales copii.

S-au hotărât ca, din binele lor, să dea mai departe bine și altora. Și au creat o asociație- Activity- Asociația de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie. 

Îmi plac mult oamenii ăștia. Și-au stabilit un țel, o misiune și s-au pus pe treabă. Sunt oameni pe care ar trebui să-i clonăm, să devină mulți de tot. Pe bune, câți dintre noi se implică în acțiuni caritabile, câți zic într-o zi „hai să fac o fundație și să ajut niște copii”?

Ei au strâns rechizite, fac cursuri pentru părinți, evenimente pentru copii, pentru integrarea lor, fac consiliere psihologică.

Misiunea Activity este „integrarea socială a copiilor tipici, cât și a celor cu cerințe educative speciale ( precum autism, adhd, întârziere în limbaj) prin dezvoltarea și aplicarea unor planuri de intervenție personalizate și prin organizarea unor grupuri de interacțiune socială, dezvoltare emoțională, dezvoltare cognitivă.
Îmbunătățirea calității vieții de familie prin ședințe individuale de consiliere și de psihoterapie, grupuri de suport sau întâlniri tematice pentru părinți.
Persoanele din echipa Asociației Activity sunt absolvente ale Facultății de Psihologie, de Psihopedagogie Specială, de Pedagogie și de Asistență Socială. Coordonarea procesului terapeutic este realizat de un psiholog în curs de acreditare BCBA. De asemenea, pentru a le oferi celor mici șanse cât mai mari de recuperare și pentru a îi ajuta și pe părinți să înțeleagă procesul terapeutic, Asociația Activity are în componență și persoane cu formare în psihoterapie. Totodată, știm cât este de importantă completarea terapiei cu ore de logopedie în cazul anumitor copii, așa că Asociația Activity dispune și de un logoped.”

Da? Deci o echipă care chiar poate ajuta un copil sau o familie întreagă.

Ce puteți găsi concret la Activity?

• Evaluarea copiilor
• Realizarea planului de intervenție comportamentală
• Aplicarea planului de intervenție prin terapie 1:1
• Consultanță oferită de un psiholog- analist comportamental
• Terapie logopedică
• Grupuri de interacțiune socială, de dezvoltare emoțională și cognitivă
• Ședințe individuale de consiliere și psihoterapie pentru părinți sau alți adulți care interacționează cu copiii
• Grupuri de suport și workshop-uri lunare pentru părinți
• Consiliere și orientare în carieră pentru copii și adulți
• Workshop-uri și cursuri pentru formarea personalului din domeniul îngrijirii, protecției și educației copiilor tipici, cât și a celor cu dizabilitati
• Consiliere psihologică și psihoterapie pentru adolescent și adulți

Vă las datele lor de contact. Poate aveți nevoie de ajutorul lor sau poate știți familii care au nevoie. Și, dacă nu vă cer prea mult, dați un share articolului astfel încât să afle și alții că există oameni faini în țărișoara asta.