Începe școala. Va trebui să fim foarte atenți. Inclusiv la prețuri! (P)

Multă nesiguranță plutește în aer pe subiectul acesta. Ne este teamă să ne trimitem copiii la școală, dar, în același timp, realizăm că trebuie să intre din nou în clase. Până și copiilor le este dor de școala adevărată!

Au fost luni bune de școală online, în care copilul sărea direct din pijamale în fața calculatorului. Apoi o vacanță mult prea lungă pentru cei patru pereți ai casei.

În tot acest timp, am suferit cu toții. Copiii că nu și-au văzut colegii, că n-au mai alergat împreună și n-au mai făcut trăznăi împreună. Nu știu dacă vor mai alerga împreună, dar trăznăi sigur vor face noi.

Iar, cel mai mult, cred că am suferit noi, părinții. Ba chiar ne-aș considera niște adevărați eroi. Nu mă înțelegeți greșit, în sensul în care trimiteam copiii la școală ca să scăpăm de ei. Dar, în perioada asta, ne-am depășit toate limitele în privința răbdării, în privința inventivității, în privința dedicării. Și am făcut multe, multe teme. Nu sunt deloc fanul home schooling-ului și chiar cred că, de educația universitară a copiilor, trebuie să se ocupe persoane instruite, nu părinții. Cei de acasă mai ajută uneori, dar nu pot înlocui profesorii.

În fine, cumva, începem să vedem luminița de la capătul tunelului și numărăm zilele până la începerea școlii. Este clar, însă, că lucrurile nu vor mai fi la fel ca în anii trecuți.

Cu toții va trebui să fim mult mai atenți, prevăzători, mult mai concentrați pe regulile de distanțare socială. Nu vor fi festivități prea multe, orele nu vor începe cu chiote și pupături, totul va fi mult mai serios și mai impersonal. Și sper că vom reuși să-i facem și pe copiii noștri să înțeleagă că trebuie să se protejeze.

Nu în ultimul rând, mai este un aspect la care trebuie să fim cu toții atenți în această perioadă. La cheltuieli, mă refer. Din ce în ce mai tare, pandemia începe să aibă efecte și în economie, începe să instaleze o nesiguranță financiară din ce în ce mai apăsătoare. Chiar și noi, ca familie, am început să fim mai atenți la cheltuieli. Nu știi ce se va întâmpla peste un an, doi, nu știi unde va duce toată nebunia asta.

Așa că, în aceste vremuri, e bine să nu mai risipești. Adică, poți găsi variante pentru multe lucruri de calitate, dar la prețuri mai mici. Erau și înainte de pandemie aceste opțiuni, dar cine stătea să caute? Era mai simplu pentru mulți dintre noi să dăm direct click pe un produs și să-l cumpărăm fără să ne uităm la preț.

Acum, însă, un astfel de gest mi se pare inconștiență. Chiar mă uit la prețuri acum. Și nu mi se pare că am sărăcit, ci mi se pare că așa trebuie să mă port în condițiile actuale, că sunt responsabil, că am înțeles că acesta este noul comportament normal.

Iar, în privința pregătirilor pentru școală, am făcut la fel. La 9 ani ai ei, până și Sophia a înțeles că n-are sens să exagerăm cu cheltuielile, în condițiile în care o bluză, un pantalon sau o rochiță sunt purtate o lună, două și apoi îi rămân mici.

PEPCO e la doi pași de noi și au și produse ok din punct de vedere al calității. Multe dintre hăinuțe au bumbac 100%, de exemplu. Iar de prețuri, ce să zic? 20 de lei un blug, 10 lei o bluză, 30 de lei o vestă, 40 de lei un hanorac.

Găsiți întreaga lor broșură Back to School aici.

Și la produsele de birotică și papetărie stau bine cei de la PEPCO. Am dat vreo 100 de lei pe un ditamai plasa de carioci, caiete, culori și tot felul.

Deci, dacă gândiți ca mine, eu zic că merită să aruncați un ochi pe oferta PEPCO și chiar să le faceți o vizită. Și vă îndemn să fiți prevăzători și responsabili! Inclusiv cu prețurile.

Și mai spun doar atât: în toată nesiguranța asta, în toate necunoscutele și temerile astea, am o veste bună! După ce începe școala copiilor, începe cu adevărat vacanța părinților!