În sfârșit o soluție să-mi păstrez mașina curată! (P)

Fiecare individ are “metehnele” lui. Ba se enervează că-s șosetele aruncate aiurea. Asta e soața care țipă la noi că facem haos în casă. Ba se enervează că s-a terminat bateria la laptop și nu se mai poate uita la animația cutare. Asta e Sophia. 🙂 Ba se enervează că nimănui nu-i pasă de curățenia din mașină. Mda, ăsta-s eu!

Păi, măi nene, puțin respect pentru investiția omului! Pentru bietele lui canapele de piele! Pentru covorașele lui! Pentru tot ceea ce înseamnă o mașină pentru un bărbat! 

Serios, cu excepția mea, nimănui nu-i pasă că-mi murdărește mașina. Soața inventează spații de depozitare pentru toate pungile și ambalajele pe care le consumă la drum lung. Da, habar n-aveam că, la picioarele ei, pot încăpea zece pungi, trei sticle de apă, și geanta ei. Bine, asta când nu le îndeasă pe toate în torpedoul mașinii mele dragi.

Dar să o vedeți pe Sophia! La ea e și mai și! Ronțăie! Ia gustări cam în fiecare zi, în mașina mea. O iau de la școală și o duc la balet sau la înot, depinde de zi. Invariabil, i se face foame pe acest drum. Nici n-are cum altfel la cât durează cu traficul ăsta! 

Așa că… vreau, nu vreau copilul mănâncă în mașină. Băbăiatule!!!! Oricât de mare s-a făcut, oricât de detaliat și frumos i-am explicat, tot umple bancheta și scaunul ei de firimituri. Zici că îmi face în ciudă. Bine, de asta aș putea-o suspecta pe maică-sa, dar nu și pe copil! 🙂 Totuși realitatea mă lovește în fiecare seară, când ajungem acasă. Degeaba mi-am dus eu mașina la spălătorie, degeaba le-am dat bacșiș gras celor care au cărațat-o că, odată ce s-au urcat mimozele mele în ea, aia e! În câteva ore, e numai bună de… spălat din nou!

Bun! Veți zice că exagerez. Știu, mai ales cititoarele blogului vor zice asta. Bărbații mă înțeleg. Dar hai să ne imaginăm că, în locul mașinii mele, ar fi… gențile voastre, dragi doamne! V-ar plăcea să fie mizerie în ele? Să fie pline de firimituri și pătate cu tot felul de alimente? Dacă e să analizez geanta soției, însă, nu cred că e cea mai bună comparație. În geanta ei e haos, oricum. Deci n-o să-i pese nici de mașina mea.

În fine. Măcar pentru Sophia cred că am găsit o soluție. 0 firimituri cu noua gustare de la Danonino 70 gr – “cel mai cel pentru ghiozdănel”. În engleză i se spune “Pouch”, e un săculeț special creat. În acest nou ambalaj, celebrul iaurt de băut de la Danonino, cu toate gusturile lui, nu se mai varsă, nu poate copilul să îl răstoarne, îl consumă din mers, chiar din alergare. Iaurtul rezistă în noul ambalaj și 4 ore, deci poate fi lejer pus și ca gustare în ghiozdanul copilului. Și da, pare să fie soluția perfectă pentru gustările Sophiei, cele din mașină măcar. Își primește și doza de energie, cu vitamina D și calciu, îi și place, iar eu sunt fericit. Mașina mea va rămâne curată. 

Deși… deși mă gândesc că Sophia este inventivă. Foarte inventivă. Și creativă. Și mi-e teamă că va dori să picteze. Cu iaurt. Pe bancheta mea. Doamne, ce coșmar! NUUUUU! Hai că poate nu va fi chiar așa!

Să văd, însă, ce voi face cu soața. Poate reușesc să o conving și pe ea să bea iaurțel la săculeț. Să-și aducă aminte de copilărie! Poate.

Voi ce metehne aveți ? Aveți și voi soți dintr-ăștia obsedați de curățenie ?