Implică-ți copilul în tot ce faci

4

Aceasta este una dintre legile pe care specialiștii în parenting spun că trebuie să le aplici ca să crești un copil independent. Implică-l în activitățile tale de om mare, arată-i lumea pe care o va avea de înfruntat, ghidează-l, transformă-l într-un adult puternic, liber, independent, un adult care să lupte și să creadă că orice vis poate deveni realitate.

Dar gata cu filosofia, să trecem la fapte.

Am vrut să tund și eu gazonul din mini curtea pe care o avem în spatele blocului. După multe zile de amânare, mi-am găsit 30 de minute libere și am zis să pun lucrurile în ordine în grădină.

Și când tocmai mă pregăteam să mă bucur de aceste clipe de liniște, pentru că tunsul gazonului mă relaxează foarte mult, când mă pregăteam să-mi golesc creierul, să nu mă mai gândesc la nimic și să las mașina de tuns iarba să-și facă treaba, hop apare zgâtia.

Că vrea și ea să tundă gazonul, să-l ajute pe tati, să facă treabă de oameni mari. Cum să o refuzi? Cum să-i zici copilului să-și vadă de ale lui, să te lase în pace, că nu se pricepe și la asta.

Cu Sophia nu merge treaba asta și, de fapt, așa am crescut-o. Am implicat-o în toate de mică, așa că nici prin cap nu mi-a trecut să-i spun „Nu”. Deși, în acest caz, știam că mai mult mă va încurca.

Una peste alta, vreo 20 de minute, ne-am distrat și am petrecut timp de calitate împreună. Ne-am încurcat în cabluri, ne-am poticnit în mașina de tuns, dar a fost fain.

Și, apoi, am rămas eu să tund gazonul pe bune, căci Sophia s-a plictisit. Ea s-a întors la păpușile ei, iar eu am rămas cu treabă de făcut.

Ai putea spune că m-a încurcat, că am pierdut timp, că m-a întârziat. Poate că da, dar ea a fost fericită. Și restul e doar… poveste.5