Fiică-mea și-a dorit un birou roz ca o inimă!!! Paradoxal, am reușit să o conving pentru unul negru!!! (P)

Sophia avea nevoie de un birou și un scaun pentru birou! Asta era o certitudine, din momentul în care ne-am lămurit că începe școala adevărată. Da, în clasa 0, s-a jucat mult, s-a distrat, a fost lejer. Din clasa I, vor apărea și temele și proiectele. Sper să păstreze ceva din joacă și din distracție, dar vom vedea. Noi suntem relaxați, o vom susține cu zâmbetul pe buze, dar trebuie să fie pregătită.

Așa că…. birou și scaun ne trebuia!

De unde să le luăm? Clar, prima variantă- Ikea! Au milioane de produse din care poți alege și prețuri absolut decente. Avem deja de la ei o grămadă de mobilier: pat, două șifoniere, polițe, dulapuri, lenjerii de pat, perne, să nu mai zic de imensitatea de pat suspendat al Sophiei. Deci suntem fani Ikea declarați.

Problema era, însă, cu solicitările Sophiei în privința biroului. Știa clar cum trebuia să fie: roz, în formă de inimioară, iar scaunul cam în aceleași nuanțe. Mi-a fost teamă că nu găsim așa ceva la Ikea. Surprinzător, însă, un scaun roz tot am găsit.

Totuși, ideile Sophiei nu veneau în completarea culorilor din casă, mai ales că am decis ca biroul ei să-l instalăm în living, aproape de geam și de noi. Îi place să stea mult prin preajma noastră, așa că i-am lăsat camera doar pentru distracție, iar studiul l-am mutat lângă canapeaua cea de toate zilele. Aproape, însă, și de fereastră, ca să aibă cât mai mult timp lumină naturală.

Bun, deci cum o convingeam pe Sophia să renunțe la roz, în condițiile în care negrul era cel mai potrivit în casa noastră?

Cu multă răbdare, cu consultări, cu argumente detaliate, cu întrebări, cu recomandări, cu implicarea ei pentru alegerea fiecărei piese, cu joacă, multă joacă și din nou cu argumente și din nou cu multă răbdare!!! Da, sfaturile sunt simple: în astfel de probleme copilul trebuie consultat, iar părintele trebuie să aibă multă răbdare și să-i dea puștiului toate răspunsurile, pe înțelesul lui.

Așa se face că, după aproximativ o oră de testări, de joacă, de distracție și toate cele enumerate mai sus, Sophia, singură, singurică, a optat pentru un birou negru și un scaun negru. I-a plăcut calitatea produselor, cum s-a simțit folosindu-le și, nu în ultimul rând, i-a plăcut ideea că, în timp, le poate personaliza cu abțibilduri. Da, ideea asta mi-a venit din mers și se pare că a fost cireașa care a convins-o să cumpărăm tortul… negru. 🙂

Vedeți întreaga poveste în clipul de mai jos:

Și acum, aș vrea să vă povestesc și despre partea practică din experiența cu Ikea. Sunt sigur că mulți părinți se regăsesc în situația noastră și au nevoie de sfaturi pentru a alege biroul potrivit pentru școlarii lor.

Pentru început, dacă mergeți la Ikea, vă sfătuiesc să vă faceți cardul Ikea Family. Aveți câteva avantaje foarte interesante.

CARDUL IKEA

  • oferte speciale la peste 200 de produse
  • invitații la prezentări și ateliere
  • revista digitală direct la tine pe mail
  • cafea și ceai, din partea casei, de luni până vineri

Apoi, consultați catalogul cu produseÎn unele cazuri, atunci când faceți combinații, de exemplu un birou și un scaun, puteți avea prețuri mai bune decât dacă veți cumpăra produsele individual. Și asta înseamnă economisire.

Aplicația Ikea mi s-a părut foarte tare. O descarci gratuit pe telefon, apoi devine un fel de ghid personal în magazin. Scanezi produsele cu el, afli prețul exact și mai ales zona în depozit unde îl găsești. Îți faci și un coș virtual, știi exact cât vei avea de plată la casă. Totul se întâmplă mult mai comod.

campania pentru noi începuturi

Asta vă interesează cel mai mult în această perioadă. În magazin, veți găsi zeci de modele de birouri și scaune de birou, pentru toate vârstele. Sunt mai multe decât de obicei tocmai pentru că se apropie școala.

Noi am optat pentru un birou încăpător, cu multe sertare. Negru, v-am povestit că am reușit imposibilul. 🙂 Micke îi spune biroului nostru, iar scaunul se numeste Orfjall. Tare amuzante sunt pentru noi, românii, numele astea. Facem și exerciții de dicție. 🙂 Biroul e tare fain, pentru că poți ascunde cablurile de internet și pentru veioză prin spatele lui, are o fantă specială. Are și niște bumpere care opresc sertarele să iasă în afară, dacă școlarul trage prea tare de ele..

Un alt set interesant mi s-a părut Orfjall Combo. Scaunul și biroul sunt reglabile pe înălțime și, practic, copilul va sta într-o poziție perfectă.

Și Vimund mi-a atras atenția. Scaunul este ergonomic și are o placă pe care copilul își poate pune picioarele. Plus că scaunul este îmbrăcat cu o husă pe care o poți pune la mașina de spălat. Culorile pot fi albastru sau roz. 🙂

Cum spuneam, însă, sunt zeci de modele din care puteți alege. Chiar cred că e imposibil să nu găsiți ceva pe gustul vostru, atât la nivel de dimensiuni și culori, cât și la nivel de prețuri.

So… we love Ikea! Pentru calitate, pentru diversitate, dar și pentru că îmi dau ocazia, cu fiecare produs cumpărat, să mă joc ca un copil mare cu puzzele-urile lor. 🙂

Dacă informația din acest articol vi s-a părut utilă, dați-i, vă rog, și un share. Să-l citească și alte persoane interesate.