Fata mea, fii bună azi, ca mâine, încă, să avem un viitor cu toții!

Mi-e dor de ai mei! Mult. Mult de tot, cum n-am mai simțit vreodată.

Dar suntem bine. Ei, în siguranță, în casă, în România, eu în Dominicană, tot în siguranță. Și ne vedem zilnic pe telefon. Și vom trece peste toate. Separați, dar, totuși, împreună. Cumva va fi bine din nou. Sunt sigur de asta.

Până atunci, pentru că eu nu sunt lângă voi și pentru că vreau, fata mea, să crești puternică, îți scriu aici și te rog să faci câteva lucruri pentru mine, în locul meu.

Ești suficient de mare, mergi pe nouă ani, și am observat deja că înțelegi multe lucruri. Nu-ți voi cere treburi de oameni mari, dar vreau să mă asculți și, așa cum poți tu, să le faci pe cele de mai jos.

Ia-o în brațe pe mami și strânge-o mult! 

Are nevoie de asta. Îi e dor și ei de mine, are nevoie de consolare. Plus că știi foarte bine că tu dai cele mai bune îmbrățișări. Și pupici! Ăia mulți de mi-i dădeai și mie. Acum, îndreaptă-i spre mami. E stâlpul familiei în perioada asta și, oricât de puternică ar fi (știm cu toții că e în stare să mute munții din loc), tot are nevoie de încurajări. Spune-i că va fi bine! Sigur va fi bine!

Și te rog să o asculți și pe ea. În perioada asta, cu toții trebuie să fim mai înțelegători. Măcar acum. Să ne supărăm mai puțin, să facem lucrurile mai bine, să ignorăm micile neajunsuri și să gândim pozitiv, să gândim că vom trece peste toate.

Dar asta trebuie să o facem toți, să tragem la aceeași căruță! Și, chiar și la vârsta ta, regulile trebuie respectate! Fă-ți temele, nu te mai plânge că e greu. Și acceptă că nu puteți ieși din casă. Nu e momentul. Vor veni și zile cu soare și fără restricții. Acum, însă, stați în casă! Știu că poate deveni plictisitor, dar e doar o perioadă. Va trece. Recuperăm cu toții după. Acum trebuie doar să rămânem sănătoși! E tot ce contează.

Ocrotește-ți frățiorul!

Asta pare cea mai grea misiune! Știu că nu suporți să-ți intre în cameră, să-ți fure jucăriile, să-ți facă dezordine prin lucruri. Dar fii bună cu el, măcar în perioada asta! E mic, iar tu poți fi înțelegătoare și bună. Am văzut asta la tine.

Și caută să-i fii un bun prieten. Frații întotdeauna vor rămâne frați! Așa că iubește-l mult! Ești sora lui mai mare, te va avea ca exemplu. Și, dacă tot veni vorba de exemplu, n-ar fi rău să-ți faci ordine pe biroul de studiu. Așa… ca să vadă și frățiorul cum se face!

Da, în perioada asta, cu toții trebuie să-i ocrotim pe cei mai “mici” ca noi. Pe cei cu mai puțină înțelegere, pe cei cu mai multe probleme, pe cei cu mai puține lucruri ca noi.

Acum, e momentul să fim să dăm dovadă de acceptare. Nimic nu mai contează din disputele din trecut. Ți-a stricat o păpușă? Chiar nu e important. Mai ai altele. Te-a supărat ieri cu ceva? Azi e despre alte lucruri. Cele care ne unesc pe noi ca oameni, ca umanitate. E despre cum ne tolerăm azi, ca să existăm și mâine!

Ajut-o pe buni! 

Să nu uităm de bunică. A venit la noi ca să ne ajute, dar nu trebuie să le facă singură pe toate. Deci, acolo unde poți, dă-i o mână de ajutor. La întins masa, la curățat legumele, la spălat vasele. Și nu profita de bunătatea ei prea mult. Adică, biroul tău nu îl curăță bunica, da? 🙂

Dă dovadă în perioada asta de implicare. Cu toții ar trebui să facem asta. Acum, mai mult ca oricând. Și de generozitate. Prin gesturi simple sau prin acțiuni mai mari. Dar mai ales prin gândurile noastre.

Fii bună, Sophi! Cu toți cei din jurul tău! Cu toată familia! Iar voi, cei care citiți acest articol, fiți la fel! Fiți azi buni! Azi pentru mâine!

Fiți buni cu apropiații, dar și cu străinii!

Fiți buni cu medicii! Sprijiniți-i și prin simplul fapt că stați în case!

Fiți buni și spuneți adevărul. Dacă sunteți bolnavi, rămâneți în case! Acceptați că alții sunt sănătoși și că ei n-au nicio vină!

Fiți buni și responsabili!

Fiți buni chiar și cu statul și cu toate aceste măsuri care vă limitează drepturile! E o situație fără precedent, e greu pentru toți, dar va trece. Cu siguranță va trece! Cât de repede, însă, asta depinde doar de noi și de toată bunătatea noastră!

Fiți buni azi! Ca mâine să avem încă un viitor!