Eu știu ce face copilul meu pe internet!

Iată minunea! “Boxele” astea două pe care le ținem în mâini sunt de fapt un sistem Mesh. Mai pe românește, un sistem care amplifică wi-fi ul din casă sau de la birou. Cele două unități acoperă împreună până la 420 mp.Cum locuința noastră n-are nici pe departe această suprafață, acum am semnal la internet în orice colțișor. Dar se pot conecta mai multe și creezi o rețea pentru un întreg palat.
Dar de ce îmi trebuie un sistem Mesh acasă?
De câte ori, indiferent de rețeaua la care sunteți abonați, internetul v-a venit cu gâlme? Nu se oprește filmul de pe laptop în mijlocul acțiunii? Nu stai să descarci un clip pe telefon minute întregi? Dar cât îți ia să încarci o selecție de poze ca să o trimiți prietenilor?
La noi se întâmplă des și nu am o soluție mai bună de schimbare a distribuitorului de tv și net. Așa că tehnologia Mesh mi se potrivește perfect.

În fotografia de mai sus aveți comparația care pe mine m-a dat pe spate. Am testat cu un site indepedent, viteza de descărcare pe wi-fi-ul clasic și cea cu noul sistem. Este absolut incredibil! În același loc din casă, în exact aceleași condiții. Sistemul Mesh Wi-Fi 6 TP- Link Deco X50 are putere de descărcare de 23 de ori mai mare decât ce aveam până acum!!! Nici mie nu mi-a venit să cred, dar am testat de mai multe ori și diferențele sunt spectaculoase.

Ce face concret tehnologia Mesh?

Folosește wi-fi-ul pe care îl ai deja, creează o nouă rețea fără costuri suplimentare și o amplifică. Tare de tot !

Instalarea lui TP-Link Deco X50- Sistem Mesh Wi-Fi 6 AX3000 cu două unități a fost foarte, foarte simplă. Deschizi cutia, scoți cele două unități, pe una o conectezi la routerul pe care îl ai deja cu un cablu din pachet, a doua unitate o duci îl colțul cel mai îndepărtat  al casei.

Apoi descarci aplicația Deco și urmezi pas cu pas instrucțiunile care sunt chiar și în limba română. Tot procesul mi-a luat vreo zece minute și chiar nu sunt un expert în domeniu.

Costuri?

Acest sistem cu două unități costă între 650 de lei și 900 de lei, depinde pe ce site îl găsești. Evident, dacă ai o casă mai mare și ai nevoie de încă o unitate, mai adaugi câteva sute de lei.

Primești la schimb mesh-ul și aplicația, care e genială. Totodată un antivirus încorporat, monitorizare continuă a rețelei și control parental. Pentru maximul de servicii pe care aplicația le poate oferi, trebuie să mai plătești un abonament de aprox 30 de lei pe lună sau 300 de lei/ an.

Asta este tot.

Control parental- cel mai important aspect

Aici am multe de povestit pentru că, deh, sunt cam expert în domeniu. Fiică-mea are aproape 11 ani, are telefonul personal și este înnebunită să navigheze online cât de mult poate, ca mai toți preadolescenții de vârsta ei.

Deși este un copil care înțelege că internetul poate fi periculos, deși nu descarcă aplicații decât cu acordul meu, aplicația Deco mi-a dat și mai multă siguranță. Nu stau să o spionez pe Sophia, ba chiar i-am și spus că voi vedea ce face pe telefon, dar merită discutat despre opțiunile pe care ți le oferă această aplicație.

Vedeți mai sus câteva capturi din aplicație. I-am creat Sophiei un profil unic, potrivit vârstei ei. Văd astfel site-urile pe care le accesează cel mai des. O protejez, în paralel, de conținut pentru adulți, pariuri sau alte site-uri care i-ar putea cere bani de pe cardurile mele. Are liber să navigheze în social media pentru că am încredere în ea.

Aplicația îmi permite să și blochez anumite site-uri, nu doar să le filtrez.

Apoi îi stabilesc perioada în care poate naviga. Simplu: de la ora zece seara, nu mai merge netul. Sau de la ce oră stabilim împreună. Căci îmi place să o consult.

Și dacă abuzează într-o zi, netul poate fi tăiat imediat. E alegerea voastră dacă vă anunțați copilul sau i-l tăiați pur și simplu din aplicația de pe telefonul vostru. Eu aleg să discut cu al meu.

Iar, dacă navighează responsabil, are și posibilitatea oferirii unei recompense. Nu sunt fanul acestui sistem în general, cel de a recompensa copilul pentru ceva, dar o oră în plus pe net poate fi acordată, în acest caz, dacă a avut o zi în care a citit sau a stat afară.

Concluzii

Mă declar mare fan al sistemului Wi-Fi 6 TP- Link Deco X50 și al aplicației Deco. Acum, fiecare dintre noi are contul propriu, cu viteze foarte mare de navigare. Rețeaua noastră e protejată de viruși, iar copiii sunt apărați și de conținut dăunător.

Merită fiecare leu cheltuit!

PS: Aș putea să-i tai netul soaței, dacă aș vrea. N-am să o fac pentru că vreau o masă caldă și mâine. 🙂