Eu și fiică-mea ne-am îndrăgostit de același „individ”

MIR_6282-1024x678

De câteva zile, trăim o mare dragoste. Și eu și ea iubim. Partea proastă este că iubim același “individ”. Nu vă mai ocolesc mult și vă spun cine este vinovatul care ne-a frânt inimile. Se numește Samsung și este un televizor fantastic!!! Sper că nu vă gândeați că mi-aș fi părăsit soața, iar Sophi să fi renunțat la Vlad, “soțul de la grădi”.

Da, ne-am îndrăgostit de un televizor pentru că e șmecher rău de tot.

samsung 1

E curb, are linii fine, ca trupul unei femei frumoase și. Aloo! Gata, trezirea, că vă vorbeam despre un televizor căruia trebuia să-i fac o recenzie.

Cei de la Samsung ni l-au trimis să-l testăm. Doar să-l testăm, deci va trebui să ne despărțim de el și deja avem inimile frânte la acest gând.

Ni l-au trimis să-l testăm pentru că pe modelele 2015- 2016, televizoare care folosesc sistemul de operare Tizen (experiență de divertisment integrată, în același timp simplificată și eficientă, tv-ul caută automat dispozitivele mobile Samsung din apropierea lor și sa se conectează la acestea, în scopul de a permite transferul de conținut în ambele direcții), au introdus o aplicație educativă- Edupedia. E practic o mare bază de date, interactivă ce îți poate ajuta copilul la lecții.

Așa că l-am testat și vedeți și voi video-ul “home made” realizat cu această ocazie.

ce mi-a plăcut mie

Televizorul în sine. E un tv smart, cu multe aplicații pe el, cu acces rapid la youtube, netflix (dacă ai abonament evident), google play- din care poți descărca inclusiv jocuri dintr-alea de senzație- Asphalt, Fifa etc.

Edupedia- ca aplicație generală. Mi se pare foarte interesantă ideea, mai ales că televizorul este în casele românilor un fel de membru al familiei. Și, dacă tot ne uităm la desene animate la greu, măcar să facem și ceva teme.

Manuale interactive- din aplicația Edupedia. Sunt niște manuale foarte bine realizate, muncite, destinate copiilor de clase primare. Sunt animate, un băiețel desenat îi ghidează pe colegii lui din fața televizorului spre anumite exerciții, îi ajută și le explică pe îndelete.

CE I-A PLĂCUT SOPHIEI

Accesul rapid la youtube. După cum se vede în filmare, a dansat cu taică-su pe melodia noastră preferată- „Once upon in december”. E cu mult sentiment când dansăm noi chestia asta. Și am găsit-o din doar două- trei mișcări pe tv.

Componenta numită Grădinița Dacobots, din aplicația Edupedia. Pe acest progrămel, copilul este invitat să-și cultive propria grădină de plante. Cu mouse-ul, pune semințe în pământ, apoi le udă și cresc plantele. O vedeți în clip cât de concentrată este, cum mișcă mouse-ul cu mare atenție și cum se bucură atunci când reușește să-și cultive primul ei trandafir. Ar fi stat ore în șir în grădina ei virtuală.

samsung 2

Partea cu cântecele din Edupedia. Pentru copiii preșcolari sau chiar mici sunt câteva elemente de atracție, precum secțiunea Cântecele. Sunt câteva melodii interesante pentru ei, pe care le pot învăța împreună cu toată familia de pe televizor.

samsung 3

CE NU NE-A PLĂCUT

Sophiei, în general, nu i-a plăcut să facă exercițiile de matematică găsite în aplicație. Era și normal să nu-i placă dacă avea cântecele și grădină de cultivat.

Eu unul mi-aș fi dorit mai mult conținut pentru secțiunea Preșcolari. Dar această secțiune a fost introdusă de curând și cred că vor urma multe update-uri.

Una peste alta, aplicația EDUPEDIA este gratuită, vine la pachet cu televizorul. Are conținut pentru cam toate categoriile de vârstă, inclusiv liceeni și adulți- au cursuri specializate realizate cu Khaan Academy din Massachusetts, în limba engleză. Se accesează foarte ușor, de pe site-ul Samsung, îți faci un cont și gata, o poți folosi oricând pe televizor.

Sfatul meu: aplicația e și mai faină dacă o folosiți împreună. De fapt, temele realizate în colaborare copil- părinte sunt foarte faine. Vă conectați unul cu celălalt și petreceți timp fain, iar copilul singur în fața televizorului niște ore bune nu mi se pare cea mai bună idee. Deci Edupedia să fie, dar cu măsură și neapărat împreună.